SMC RAM 520rr vs ACCESS 450R...

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
mad_max
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Primorska
Kraj: Primorska

SMC RAM 520rr vs ACCESS 450R...

Odgovor Napisal/-a mad_max » 04 Dec 2015, 18:14

Pozdravljeni,

Ker se še odlocam o nakupu 4 kolesnika malo gledam kaj bi in kaj ne me zanima mnenje o nakupu omenjenjih torej ram ter access...o ramu sem prebral ze veliko napisanega na forumu in me kar vedno bolj vlece na njegovo stran, vendar sem opazil tudi access 450r zadevo kjer pa veliko nisem izvedel zato me zanima mnenje o tem, oz je se kaka druga rec ki pride v postev? Seprave registriran, sportni pa od 450 kubou naprej, cenovno do 4k€!
Ce se pa odlocam med tema dvema kaj bi vi izbrali?

Ps: voznja vsega po malem torej cesta ter gozdne poti itd..

Hvala,lp

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Re: SMC RAM 520rr vs ACCESS 450R...

Odgovor Napisal/-a krigl » 04 Dec 2015, 18:38

Jaz dam glas SMC predvsem zaradi agregata... uplinjač imata oba enak... podvozje nimam pojma, bodo drugi vedeli bolje, meni je od mojega dinlija bolj ugajalo kot od accessa, sploh zategovanje ketne, access ima to obupno narejeno, smc ima excenter, se špona brez komplikacij.

Verjetno so probleme z agregatom pri access motorčkih poštimali, zaenkrat nobeden več ne jamra, ali pa so pač vsi tiho kot ponavadi... ojnice so ležaje požrle zaradi precvikanih dovodnih cevi iz rezervoarjev olja in temu primerno slabe cirkulacije olja...airbox je bil previsoko ali prenizko postavljen (se ne spomnem več) montiran in je trgal gume med glavo in uplinjačem, druzga pa ne pomnem da bi kaj bilo.

Smc ima preizkušen agregat, do sedaj pomnim samo 2 primera, ki sta bila problematična, prvi zaradi nevzdrževanja, drugi primer pa so neke čudne zvoke iskali, pa jih niso našli menda, dela pa še kar, vsaj kolikor vem.

Tomok
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Lj-Šentvid

Odgovor Napisal/-a Tomok » 04 Dec 2015, 22:48

Jaz si lastim Rama sicer samo dobro leto, pa vendar po napokanih 14500 km lahko rečem samo, da je po moje največja pomanjkljivost interval menjave olja. Jaz to delam na 3000 ali cca 70 ur je pa samo cestna vožnja lepa in umirjena. Kadar pač ne gre po luftu.
Resno je tako, da v tem času ni bilo ene zamere, pa tudi težav ne. Lahko bi imel recimo kakega konjiča več al pa recimo dva cilindra, da bi bolj mirno tekel na nizkih obratih. Za teren pa po moje ni neka zvezda zaradi amortizerjev, ki niso nič posebnega okvir je pa zadosti močan samo za skakat pa ni. Po 23000 km ni zaznat nobene težave 52 konjičev dobro dela in upam, da bo tako še naprej.
Kar se pa tiče apačija je pa Krigl dobro napisal. Je pa živ ko satan sem na lastne oči videl in sprobal ko sva s Tomiyem letela na Jezerski vrh. Je pa po moje vseeno Dinli boljši.
Jaz bi prisegel na vsak motor, ki ga Subaru poganja, pa na Yamaho tudi samo jih ni za dobit kar tako.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 05 Dec 2015, 10:20

krigl napisal/-a:Jaz dam glas SMC predvsem zaradi agregata... uplinjač imata oba enak... podvozje nimam pojma, bodo drugi vedeli bolje, meni je od mojega dinlija bolj ugajalo kot od accessa, sploh zategovanje ketne, access ima to obupno narejeno, smc ima excenter, se špona brez komplikacij.

Verjetno so probleme z agregatom pri access motorčkih poštimali, zaenkrat nobeden več ne jamra, ali pa so pač vsi tiho kot ponavadi... ojnice so ležaje požrle zaradi precvikanih dovodnih cevi iz rezervoarjev olja in temu primerno slabe cirkulacije olja...airbox je bil previsoko ali prenizko postavljen (se ne spomnem več) montiran in je trgal gume med glavo in uplinjačem, druzga pa ne pomnem da bi kaj bilo.

Smc ima preizkušen agregat, do sedaj pomnim samo 2 primera, ki sta bila problematična, prvi zaradi nevzdrževanja, drugi primer pa so neke čudne zvoke iskali, pa jih niso našli menda, dela pa še kar, vsaj kolikor vem.

:dober

2011-2013 Shineray XY 300 STE- z veseljem prodan :P
2014-2015 KTM 640 LC4 SM -na žalost prodan :cry:
2013-2017 Access SP 450 R - žal prodan :cry:
2018-2021 BRP BAJA DS650X - tudi žal ni več v moji lasti ](*,)

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 05 Dec 2015, 10:21

Tomok napisal/-a:Jaz si lastim Rama sicer samo dobro leto, pa vendar po napokanih 14500 km lahko rečem samo, da je po moje največja pomanjkljivost interval menjave olja. Jaz to delam na 3000 ali cca 70 ur je pa samo cestna vožnja lepa in umirjena. Kadar pač ne gre po luftu.
Resno je tako, da v tem času ni bilo ene zamere, pa tudi težav ne. Lahko bi imel recimo kakega konjiča več al pa recimo dva cilindra, da bi bolj mirno tekel na nizkih obratih. Za teren pa po moje ni neka zvezda zaradi amortizerjev, ki niso nič posebnega okvir je pa zadosti močan samo za skakat pa ni. Po 23000 km ni zaznat nobene težave 52 konjičev dobro dela in upam, da bo tako še naprej.
Kar se pa tiče apačija je pa Krigl dobro napisal. Je pa živ ko satan sem na lastne oči videl in sprobal ko sva s Tomiyem letela na Jezerski vrh. Je pa po moje vseeno Dinli boljši.
Jaz bi prisegel na vsak motor, ki ga Subaru poganja, pa na Yamaho tudi samo jih ni za dobit kar tako.

:dober

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 05 Dec 2015, 13:06

mad_max napisal/-a:Pozdravljeni,

Ker se še odlocam o nakupu 4 kolesnika malo gledam kaj bi in kaj ne me zanima mnenje o nakupu omenjenjih torej ram ter access...o ramu sem prebral ze veliko napisanega na forumu in me kar vedno bolj vlece na njegovo stran, vendar sem opazil tudi access 450r zadevo kjer pa veliko nisem izvedel zato me zanima mnenje o tem, oz je se kaka druga rec ki pride v postev? Seprave registriran, sportni pa od 450 kubou naprej, cenovno do 4k€!
Ce se pa odlocam med tema dvema kaj bi vi izbrali?

Ps: voznja vsega po malem torej cesta ter gozdne poti itd..

Hvala,lp
Zdravo,če te zanima jaz prodam svojega za dobre tri jurje.
Zgodovina tukaj:
viewtopic.php?f=56&t=5991

mad_max
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mad_max » 06 Dec 2015, 08:49

Hvala za ponudbo vendar kupoval bom spomladi, trenutno se še odlocam kaj bi čeprav se najbolj nagibam k ramu...je pa v izbor prisla tudi baja 650 ampak to bomo videli ko bomo kupovali!
Bi rabil tudi za obcasno voznjo izven ceste seveda v mejah normale, brez skakanj in podobno :)

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 06 Dec 2015, 12:00

Baja je super sam v rikverc sama ne gre ker ga nima. Razen po klancu dol če je gor obrnjena. :mrgreen:

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

mad_max
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mad_max » 16 Dec 2015, 19:21

Tomok napisal/-a:Baja je super sam v rikverc sama ne gre ker ga nima. Razen po klancu dol če je gor obrnjena. :mrgreen:
Aha, tega da nima rikverca pa nisem vedel, no hvala za to informacijo, potem pa baja izpade iz izbora, sem se nekako odlocil za rama tako da pocakat do spomladi in potem iskat :)
Upam da bo sel hitro cajt, da bo pomlad hitro tle :D

Lp

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 17 Dec 2015, 07:02

Zdravo. Mad-max mislim, da boljših informacij nebi mogel dobiti. Konjičev pa v vsakem primeru po določenih km primankuje :lol:

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 17 Dec 2015, 09:52

Jaz sem od nekdaj bolj pristaš delovnih modelov,res so požeruhi kar se porabe tiče so pa precej bolj udobni in neprimerno mirnejši in vodljivejši na cesti. Sem prebiral hvale Rama 520 na forumu in valjda to nabavil ](*,) Kapo dol zmogljivostim motorja vse ostalo pa me ni prepričalo. Žena po prvi panoramski vožnji ni hotela več sesti nanj. Menjal puše rok preverjal končnike ,nastavljal optiko,preverjal naklon koles,poizkušal z različnimi tlaki v gumah,poizkusil menjati gume,nastavljal trdoto amortizerjev,poizkusil brez distančnikov, itd. Je bilo veliko bolje žal pa ne željenega učinka,ko ni bila najboljša cesta rodeo. Razbijal glavo za kaj bi lahko bil tako nemiren na cesti obupal in prodal. Če bi imel samo Rama bi se morda navadil,ker sem pa imel istočasno še delavca in se vozil z obema pa ni šlo. Torej nasvet pred nakupom na slabi cesti preizkusi ,(ne moč da te ne zavede )več različnih quadov pa se po tem odloči kaj je za kupiti. Ne nasedaj raznim hvala odločaj se na osnovi svoji spoznanj. Pač ,če nekdo reče, da je to vino dobro to še ne ,da mora biti tudi tebi, imamo različne normative in smo vozili nekateri tudi kaj drugega in poznamo razliko. (Reko Mujo Hasu, što si jebo moju ženu,pa kaže Haso,pa da vidi razliku,pa odvrne Mujo, e pa što nisi mene pitao.)Po tem ko se enkrat za..j lahko samo hvališ kod ostali in moliš ,da ti nekdo verjame in te reši.Lahko se pa res navadiš in te ne moti več? .Aja znanec je kupil ravno takrat nekje ,ko sem Rama jaz imel novega Rama pa tudi od začetka ni bil najbolj navdušen nad voznimi lastnostmi?Pač če je Ram to kar sem jaz imel ga ne bi več lastil in kapo dol prejšnjem lastniku ,ki je naredil z njemu 24.000 km kaj je počel, ko sem ga kupil od njega in ga ni motilo bo najbrž res držalo ,da se tega navadiš???To je zgolj moje pametovanje .

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 17 Dec 2015, 11:40

Pač delavci so res za udobje narejeni, športaki pa večina zaradi zadnje toge akse trpijo na področju udobnosti.

Po mojih ugotovitvah, preizkušanjih itd... sem prišel do zaključka, da je najboljša kombinacija za cesto MAXXIS RAZR 2 par spredaj, ter MAXXIS RAZR zadaj. Montizerji na najbolj mehko nastavljeni, višina obremenjenega quada nekje na sredini limit montizerjev. Aftermarket prednje roke, ki so polno nastavljive, širše ter širša zadnja aksa. Distančnikom se na daleč izogibam... (govorim za Dinli 450)
Zakaj te gume... zato ker ravno prav drsijo na suhem asfaltu, prednje načeloma ne, zadnje pa ravno prav.
V mokrem je tako ali tako potrebno počasi, ni pa tudi ne katastrofa s temi gumami. So zelo predvidljive.
Na makedamu in ostalih mehkih podlagah je to neverjetna kombinacija.
Minus gum je pač obraba ter glasnost na asfaltu, ki pa sem se jo tako rečeno "privadil".
Raje dam malo več za gume, pa se zanesljivo ter udobno peljem, kot pa da ponorelega bika lovim po cesti in ovinkih.
Da ne bo pomote... večina cestnih gum je zelo dobrih (predvsem boljših v "grifu" proti terenskim), ampak očitno pri kombinaciji zadnje nihajke, akse ter prednjih rok pride vse skupaj na nek skupek nervoznega plovila :mrgreen:

Sem se celo leto matral s cestnimi variantami, pa tudi nikakor nisem prišel do zaključka, ki bi mi ustrezal. Sem sicer prišel blizu ampak vedno je bila kakšna malenkost, ki me je motila. Terenski komplet toliko bolj odpušča tem malenkostim in zdaj je stvar perfektna.

V osnovi ni mojemu quadu nič manjkalo razen širine, ki pa jo nisem želel z distančniki rešit, zato je pač sledila dražja varianta... temu je potem sledilo igranje z optiko ter vsemi mogočimi nastavitvami... itd pač cela kalvarija... zdaj pa je mir...

Moje mnenje je, za na cesto (predvsem daljše izlete) so pač bolj primerni motorji... žal... oz. pač izbira posameznika, ki ponavadi vidi, kam pes taco moli, po parih sezonah...vsaj meni se je zjasnilo počasi... za vse ostalo je pa quad (ali atv) dobra, če ne boljša izbira.

Enako tudi pri meni: To je zgolj moje pametovanje!

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 17 Dec 2015, 22:22

delorto1 napisal/-a:Jaz sem od nekdaj bolj pristaš delovnih modelov,res so požeruhi kar se porabe tiče so pa precej bolj udobni in neprimerno mirnejši in vodljivejši na cesti. Sem prebiral hvale Rama 520 na forumu in valjda to nabavil ](*,) Kapo dol zmogljivostim motorja vse ostalo pa me ni prepričalo. Žena po prvi panoramski vožnji ni hotela več sesti nanj. Menjal puše rok preverjal končnike ,nastavljal optiko,preverjal naklon koles,poizkušal z različnimi tlaki v gumah,poizkusil menjati gume,nastavljal trdoto amortizerjev,poizkusil brez distančnikov, itd. Je bilo veliko bolje žal pa ne željenega učinka,ko ni bila najboljša cesta rodeo. Razbijal glavo za kaj bi lahko bil tako nemiren na cesti obupal in prodal. Če bi imel samo Rama bi se morda navadil,ker sem pa imel istočasno še delavca in se vozil z obema pa ni šlo. Torej nasvet pred nakupom na slabi cesti preizkusi ,(ne moč da te ne zavede )več različnih quadov pa se po tem odloči kaj je za kupiti. Ne nasedaj raznim hvala odločaj se na osnovi svoji spoznanj. Pač ,če nekdo reče, da je to vino dobro to še ne ,da mora biti tudi tebi, imamo različne normative in smo vozili nekateri tudi kaj drugega in poznamo razliko. (Reko Mujo Hasu, što si jebo moju ženu,pa kaže Haso,pa da vidi razliku,pa odvrne Mujo, e pa što nisi mene pitao.)Po tem ko se enkrat za..j lahko samo hvališ kod ostali in moliš ,da ti nekdo verjame in te reši.Lahko se pa res navadiš in te ne moti več? .Aja znanec je kupil ravno takrat nekje ,ko sem Rama jaz imel novega Rama pa tudi od začetka ni bil najbolj navdušen nad voznimi lastnostmi?Pač če je Ram to kar sem jaz imel ga ne bi več lastil in kapo dol prejšnjem lastniku ,ki je naredil z njemu 24.000 km kaj je počel, ko sem ga kupil od njega in ga ni motilo bo najbrž res držalo ,da se tega navadiš???To je zgolj moje pametovanje .

Delorto, jaz mislim, da je imel tvoj Ram ravno tako zmontirane špur štange kot moj. Na napačni strani aksšenklna po domače in je zato bil obupno slabo vodljiv. Jaz sem to pri mojem k sreči opazil še taprav čas in zadevo zmontiral kot je treba. Pa tudi puše je imel zamenjane in čisto narobe fiksirane. No pred mojim posegom je bil dejansko nevaren vozniku, zdaj pa je taprava mucika in je lepo vodljiv. Samo toliko sem hotel reči , da se da vse zrihtat so pa take napake v veliki meri napaka malih hišnih mojstrov in ne vozila samega. Krigl ima pa garant prav ko opisuje kako je sam doživljal in rihtal svojega konjiča. Dejstvo je, da so bili ti motorji narejeni za terenske gume, ki delujejo kot je opisal ,cestne če so pa res kvalitetne pa ob slabih nastavitvah lahko postanejo smrtno nevarne pa tudi če ga tako spedenaš kot Krigl te kar nekaj stvari vedno lahko moti.
Delorto ti bi pa moral enkrat mojega probat ker me res zanima če je kaj drugačen od tvojega ali si jaz samo domišljam.
Realna ocena bi mi prav prišla. Skratka ko pridem na tvoj konec če boš imel čas dobiš domačo nalogo. He he.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

mad_max
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mad_max » 25 Dec 2015, 21:23

Se strinjam s tem da je najprej potrebno preizkusit in testirat vec razlicnih 4kolesnikov in potem se odlocit glede na to kaj je boljse vendar v mojem primeru oz pod mojimi pogoji pravzaprav ni neke izbire...tako da ce mi ram ne bo odgovarjal ko ga bom preizkusil bom seveda iskal kaj drugega ceprav dvomim da bo potrebno ampak lepo pocasi, prvo preizkusit in potem bomo videli kje smo oz ce je to to :)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Avg 2016, 09:13

Eto vprašanje za lastnike quad-ov...in seveda tudi tiste, ki se na te zadeve spoznate.
Kakšni so servisni intervali za cestne quad-e (menjava olja in filtra itd)?...ne poznam dobro teh znamk...ampak recimo...SMC ram-i, apači, Accesi....v glavnem z verigami gnani quad-i....

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 22 Avg 2016, 11:07

Jaz pri mojem menjam med 2,5kkm in 3kkm.

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 22 Avg 2016, 11:11

Jaz na MAX 1500-1800 Mislim da tako piše tudi v sevisni...naj me kdo popravi če se motim

lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Avg 2016, 11:29

Ok Hvala!
Zdaj pa bi prosil za vaše mnenje....nekaj namreč ne razumem. Imate motorno kolo-enovaljnik zaradi lažjega razumevanja.
Oba agregata (quad in motorno kolo) sta gnan z enakim agregatom, oba sta gnana z verigo, VODNO hlajena...edina razlika je v tem, da ima eden dva kolesa drugi pa štiri.
Pri motornem kolesu je servis na 10.000km, pri quad-ih pa tako kot ste napisali.
Od kod takšna razlika...ali jebe lud zbunjenog?..... :shock:

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 22 Avg 2016, 11:44

Jaz ne vem kako je z motornim kolesom :?: , ampak z quad-om
se vozim največ časa v drugi in tretji prestavi veliko večino v višjem območju vrtljajev 8) ,
zato mi je tudi logično da je potrebna pogostejša menjava olja.
Ampak to je zgolj moje laično razmišljanje,drugače pa ubogam navodila strokovnjakov.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Avg 2016, 12:10

Ja jasno. Ampak recimo motrji se tudi sučejo okrog 5000-6000 obratov...seveda ali več in manj.
Ampak enak koncept, enak pogon...pa takšna razlika pri enako obremenjenih in zasnovanih agregatih (prestave)...
:-k

maxi
Začetnik
Reactions:
Kraj:: LJ

Odgovor Napisal/-a maxi » 22 Avg 2016, 13:15

Mogoče glavna razlika v prestavnem razmerju...

Npr... atv je že kruti max tam nekje 130kmh... cca rečmo 9000o/min
Motor 200kmh+ (cestaki 300kmh+)... pri 8000 o/min (kakšni hard endurci npr) (cestaki so pri okol 13k-16k o/min recimo)

npr, če hoče atv enako razdaljo pri isti hitrosti narest kot motor npr... rabi kar nekaj več obratov, da se zavrti, da prepotuje do cilja, kot pa motor.

Toliko v razmislek.

Razen kakšne baje, ki ima direktno od motorja agregat, so vsi drugi namensko narejeni za tekmovanja offroad, tam pa je politika servisnih intervalov znana, pogostejša, kot so, bolje je.

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 22 Avg 2016, 18:44

Jas pri svojem že kar nekaj časa menjam na pet tisoč,mi je tudi pooblasčeni predlagal.So kilometri,ur ,saj jih nimam,jih pa ni dosti,pa tudi olje,ko se menja,še kar lepo,.Nekateri quadi imajo gor agregat enaki dvoslednika,ki tam se pa lahko menja od ,odvisno,pet,deset tisoč,od proizvajalca.Zato atevji so bol mišjleni da naredijo več ur,kot kilometrov,in tudi s temu se proizvajalec zaščiti.
Moje mnenje.

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Avg 2016, 19:33

maxi napisal/-a:Mogoče glavna razlika v prestavnem razmerju...

Npr... atv je že kruti max tam nekje 130kmh... cca rečmo 9000o/min
Motor 200kmh+ (cestaki 300kmh+)... pri 8000 o/min (kakšni hard endurci npr) (cestaki so pri okol 13k-16k o/min recimo)

npr, če hoče atv enako razdaljo pri isti hitrosti narest kot motor npr... rabi kar nekaj več obratov, da se zavrti, da prepotuje do cilja, kot pa motor.

Toliko v razmislek.

Razen kakšne baje, ki ima direktno od motorja agregat, so vsi drugi namensko narejeni za tekmovanja offroad, tam pa je politika servisnih intervalov znana, pogostejša, kot so, bolje je.
Hvala za prosvetlitev. 7 let si lastim atv-je ( Can-am Outlander 650 in Can-am Outlander XT-P 800R) in ZELO dobro vem kako funkcionirajo...po 40.000 prevoženih kilometrov z atv-ji si upam trdit celo, da vem kako dihajo....in da mi boš ti težko kaj razložil kar ne vem....lahko pa obratno.
In tebi v razmislek...Baja je bila narejena direktno za tekmovanje in ima enak agregat kot Bmw f650, Aprilia Pegaso itd...agregat pa je Rotaxov z dvojno svečko...itd itd.
Od motorjev po katerih pa povprašujem pa NOBEN ni nareje za tekmovanja off-road....ampak za fijakanje po cesti enako kot cestni motorji in tam je politika intervalov znana...je pa drugačna kot politika cestnih quad-ov...dasiravno so zelo podobne zasnove, prenosa, pogonov itd.
In mene zanima prav to...zakaj ta razlika? Zgolj prodaja olja in filtrov ali dejanska potreba...in če, na kakšni osnovi?

Uporabniški avatar
iron_maiden
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a iron_maiden » 22 Avg 2016, 19:34

Se strinjam z vsem tem kar pravite, ampak dokler sta 2 litra olja in oljni filter cca 20€, jaz olje menjam na 40 ur.
40 ur mi znese okoli 2000km.
Vem da pretiravam, ampak zadevo sem kupil novo, in vem da je vedno sveže olje v njej.

2006 Yamaha Raptor 350R
2015 Yamaha Raptor 700R
2017 Yamaha Tracer 900

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Avg 2016, 19:37

frm napisal/-a:J,.Nekateri quadi imajo gor agregat enaki dvoslednika,ki tam se pa lahko menja od ,odvisno,pet,deset tisoč,od proizvajalca.Zato atevji so bol mišjleni da naredijo več ur,kot kilometrov,in tudi s temu se proizvajalec zaščiti.
Moje mnenje.
Quadi imajo gor agregat enaki dvoslednika???? Quad je dvoslednik-dejstvo....kakšne dvoslednike še poznamo, ki bi imeli agregat dvoslednika?

Quad
Enoslednik
Atv

....upam, da poznate razlike....

Odgovori