outlander 650 xtp

Odgovori
bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

outlander 650 xtp

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 29 Sep 2015, 16:52

pozdravljeni! mene samo zanima ali ima še kdo podobno težavo.zdaj ko sem prišel iz vožnje v stubici in sem pral motor sem opazil da mi je zavorna čeljust pobrusila vse 3 feltne. se pravi na vseh kolesih kjer je disk je feltna zabrušena. zdaj se mi poraja uprašanje ali je ta motor res narejen za teren ali je bol za suhe in asvaltne vožnje? hvala za vaše komentarje..

galu
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Il. Bistrica

Re: outlander 650 xtp

Odgovor Napisal/-a galu » 29 Sep 2015, 18:48

Kaj to je pobrusil kakšen kamen, ki je prišel med platišče ter zavorno čeljust??

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 29 Sep 2015, 20:13

ma ni mogel bit kamen..ker kamen bi vrglo ven..bol kombinacija pesek in blato..ni dobro tole rešeno sploh..pa milimeter odmika med čeljustjo in feltno pomojem ni narejeno za teren.. zato uprašam če ima še kdo podobne težave z tem..

lozinka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lozinka » 29 Sep 2015, 23:01

Bugi ne more bit da ni narejeno za teren, lahko je samo konstrukcijska napaka ali montirana napačna čeljust. Čeprav močno dvomim da je kaj od tega. Bodo že povedal fantje ki vedo kaj o tem...!

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 17 Okt 2015, 10:53

jauuuu...sami problemi z tem brp-jem..že četrtič sem prepikal gumo. :twisted: dobro da vse ostalo dela tak ko mora.. :D

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 10 Feb 2016, 20:53

no da podam mnenje..da nebote eni nabijal o cenah servisov na brp-ju.se pravi drugi redni servis.menjava vseh tekočin po intervalu in menjava ploščic..nekaj je krivo tudi to da ne vozim po cesti ampak po terenu..cena 386 evrov.ploščice so prišle 138 evrov..ok so res drage..sam menda bolše kot original. vse ostalo kar je bilo pomankljivosti je odpravljeno oziroma so naročene komponente nove..pod garancijo..banalne zadeve..tako da..ni res tako drag servis glede na to da je to brp.aja kilometrov je pa 2100 in 95 ur.+- to je na kratko..jaz sem zadovoljen..

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 10 Feb 2016, 21:54

Če 400€ dandanes ni dost, te pa ne vem :)

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 10 Feb 2016, 22:29

ok.ne da ni drago..in je dost..sam če gledaš da je to luksuz je to relativno poceni.če zadeva dela in si zadovoljen je to to.če bi tako vozil z kakim kitajcom..dvomim da bi blo dost jurja sam za rezervne dele..če ne drugo bi ble usaj plastike vse raztrgane.o ostalem nebi.aja pa ker sem kmet je 400 evrov mali znesek..vse kar se lotim je prec jurja. :( samo več..

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 10 Feb 2016, 22:29

Toliko sem dal za sluzbenega berlingota za menjavo zobatega jermena, olja, vodne crpalke, oljnega filtra in filtra zraka.

Ze samo pri ploscicah so te dobr obrisali.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 10 Feb 2016, 22:31

ja sej ploščice so res drage..sam kaj pa čem..bremze treba met. :?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 10 Feb 2016, 22:34

Mene so prisle TRW ploscice za outlanderja nekaj malega pod 80€. Torej imajo eno uro dela 60€?!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Jam » 10 Feb 2016, 23:01

Kaj pa je bil sploh razlog, da si jih menjal? Menda jih nisi porabo v 100h ? :)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 10 Feb 2016, 23:38

Jam napisal/-a:Kaj pa je bil sploh razlog, da si jih menjal? Menda jih nisi porabo v 100h ? :)
OEM Brp so bile in so bl za en k.... prijele?! A sem uganil? 8)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Jam » 10 Feb 2016, 23:48

Če pa pravijo, da bi naj ble boljše na G2 ? :)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 11 Feb 2016, 01:05

Jam napisal/-a:Če pa pravijo, da bi naj ble boljše na G2 ? :)
Hehe, a tako kot zobniki v zadnjem prenosu?!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Feb 2016, 06:58

ploščice so 38,14 evra en komplet.rabim pa 3 komplete.plus ddv.so bile pa obrabljene.skor do železa.mogoče tudi posledica vožnje po blatu.ker bremzal nisem kaj veliko.res so se hitro porabile.ampak če gledam proti ac-ju ko mi je plošlice pojedlo na 1000 km..so te še dolgo zdržale.cena je pa ista..oz tu-tu. zobniki pa..pomojem za normalno uporabo najbrž zdržijo še pa još..

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Feb 2016, 16:20

Bugi ni potrebe po pojasnilih.
Servis je bil narejen korektno, za kar si tudi dobil račun z specifikacijo...korektno, za katerim stojijo ljudje, ki vedo kaj delajo in če bo kaj narobe bodo to tudi odpravili.
Motor imaš v garanciji, servisno knjižico in dobil si vse kar razni garažni "mojstri" nimajo. Denar pa glih tak vzamejo in pospravijo v žep, ko pa je kaj narobe pa seveda niso nič krivi. :butthead:
Ampak pri nas je bolj cenjeno, če ti nekdo nekaj naredi "na švarc" in denar mimo blagajne pospravi v žep. V delavnici pa je pajser, kladivo in "šraufnciger" pa dva klocna za motor podložit, "znanje" pa iz Youtuba.
Seveda pa moraš vedet, da četudi ti bi servis naredili zastonj in ti zraven dali še 400 EUR, bi bile tukaj pripombe, ker je to pač BRP in Ski&Sea.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 11 Feb 2016, 18:01

BIF napisal/-a:Bugi ni potrebe po pojasnilih.
Servis je bil narejen korektno, za kar si tudi dobil račun z specifikacijo...korektno, za katerim stojijo ljudje, ki vedo kaj delajo in če bo kaj narobe bodo to tudi odpravili.
Motor imaš v garanciji, servisno knjižico in dobil si vse kar razni garažni "mojstri" nimajo. Denar pa glih tak vzamejo in pospravijo v žep, ko pa je kaj narobe pa seveda niso nič krivi. :butthead:
Ampak pri nas je bolj cenjeno, če ti nekdo nekaj naredi "na švarc" in denar mimo blagajne pospravi v žep. V delavnici pa je pajser, kladivo in "šraufnciger" pa dva klocna za motor podložit, "znanje" pa iz Youtuba.
Seveda pa moraš vedet, da četudi ti bi servis naredili zastonj in ti zraven dali še 400 EUR, bi bile tukaj pripombe, ker je to pač BRP in Ski&Sea.
:smeeeh: Pa saj niste normalni... Naslednjic jim dej se 200 EUR napitnine oz. ne s tem denarjem si raje kupi se kaj drugega kot pajser, kladivo in šraufnciger !

Da te samo razsvetlim na BRP uradnih servisih imajo za BUDS diagnostiko ALL-DEALER licence, vsaj eden "domaci mojster" v sloveniji pa ima za BUDS diagnostiko Megatech licenco, ki ga poznam. Ker si pa dovolj poznavalec BRPja pa verjetno ves v cem je razlika in kaksna je ta razlika.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Feb 2016, 19:26

In kaj želiš z BUDS diagnostiko v tem primeru povedat?
...sicer pa...me sploh ne zanima.
Poanta zgodbe je v tem, da karkoli bi na Ski&Sea naredili bi ti imel pripombo...tako da je razprava nesmiselna.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Feb 2016, 19:59

no moje mnenje..o samem servisu na ski&si.korektno narjeno..popucano..vse razloženo kaj je bilo delano na motorju.tudi kak napotek o vzdrževanju..do mene prijazen odnos z strani vseh zaposlenih..tako da ne vidim v čem je problem.o kaki diagnostiki itak nimam pojma..in če so pooblaščen servis in uvoznik imajo verjetno vse priprave za kvaliteten servis.edino kar me res moti pri servisu je to da nemoreš bit polek ko se motor servisira..usaj nekaj časa da bi videl osnove čiščenja in razdiranja..no mi je mehanik potem po servisu useeno pokazal kako se kaj razdre da bom lažje očistil motor. tako da..jaz imam samo pluse za servis.drugi pa naj povedo svoje mnenje..če želijo.tu je tema o mojem motorju zato se ne kregat drugače misleči.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 12 Feb 2016, 17:30

BIF napisal/-a:In kaj želiš z BUDS diagnostiko v tem primeru povedat?
...sicer pa...me sploh ne zanima.
Poanta zgodbe je v tem, da karkoli bi na Ski&Sea naredili bi ti imel pripombo...tako da je razprava nesmiselna.
Naj bo po tvoje, prej pa mir ne bos dal.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Feb 2016, 08:43

bugimajstr napisal/-a:ploščice so 38,14 evra en komplet.rabim pa 3 komplete.plus ddv.so bile pa obrabljene.skor do železa.mogoče tudi posledica vožnje po blatu.ker bremzal nisem kaj veliko.res so se hitro porabile.ampak če gledam proti ac-ju ko mi je plošlice pojedlo na 1000 km..so te še dolgo zdržale.cena je pa ista..oz tu-tu. zobniki pa..pomojem za normalno uporabo najbrž zdržijo še pa još..

Da ne bo pomote-ne zagovarjam proizvajalca, ne dilerja in ne serviserja.
Na mojem motorju sem odprl zavorne cilindre in pregledal zavorne ploščice.
Prevoženih imam skoraj 8000 km in so ploščice obrabljene za dobro polovico in bi vzdržale še kakšnih 3000 km.
Sklepam, da bi z njimi lahko prevozil 11000 km a ker imam sedaj vse narazen in očiščeno bom zamenjal zavorne obloge z novimi.
Glede na to, da agregat močno sam zavira (manj zaviranja z zavorami) in imam po vsaki furi temeljito čiščenje motorja smatram, da je vzrok velike obrabe ploščic način vožnje in slabo vzdrževanje. Predvsem po vsaki terenski vožnji je potrebno dobro oprati zavorne cilindre ter kolute. Ostanki peska, blata...sigurno ne vplivajo dobro za zavorne obloge in ne vidim zakaj bi bil kriv slab materjal, če sami ne naredimo nič za daljše delovanje, manjšo obrabo in večjo varnost.
Zavorne obloge bodo prva stvar, katero bom zamenjal pri omenjenih kilometrih.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Feb 2016, 15:26

no to da bi ploščice več zdržale je verjetno res..če bi jih po vsaki vožnji vse očistil.to bi šlo če bi se vozil samo 1x na teden ali na 14 dni.tako pa ko je vsak dan v pogonu je to čiščenje brez smisla.operem samo po kaki blatni furi oziroma ko je motor res usran. drugače bi ga lahko res usak dan zvečer opral.in dvomim da bi kaj dlje zdržale ploščice.sicer pa.če bodo zdaj te nove zdržale 6k km bo to že čist solidno..glede na mojo vožnjo in uporabo.:)

galu
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Il. Bistrica

Odgovor Napisal/-a galu » 31 Maj 2016, 20:35

Bugimajster
Glede tvojega posta o nabijanju o cenah servisov. Septemra 2014 je bila cena takšna;

Zdravo

Redni servis za Štirikolesnik na 3000km , pride okvirno 400€, dejansko stanje se pa potem vidi če je še kaj posebnega na enoti , ali pa ima stranka še kakšne želje.

LP

To je odgovor na mail, ki sem ga poslal. Cena je za redni servis brez menjave zavornih ploščic.(kot pri tebi)
Samo v vednost, ni bilo samo prazno nabijanje... :shock:

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 01 Jun 2016, 05:36

galu napisal/-a:Bugimajster
Glede tvojega posta o nabijanju o cenah servisov. Septemra 2014 je bila cena takšna;

Zdravo

Redni servis za Štirikolesnik na 3000km , pride okvirno 400€, dejansko stanje se pa potem vidi če je še kaj posebnega na enoti , ali pa ima stranka še kakšne želje.

LP

To je odgovor na mail, ki sem ga poslal. Cena je za redni servis brez menjave zavornih ploščic.(kot pri tebi)
Samo v vednost, ni bilo samo prazno nabijanje... :shock:
pol so pa cene spustil.:) moram pogledat kolk mam ur da bom spet odpelal na servis..pa da vidimo kolk bo cena na 200 ur..ali 6k km.jaz vozim na ure.in na ure vozim na servis.ker v garanciji lepo piše 100 ur ali 3k km.

Odgovori