Suzuki LTZ 400 homologacija

Šime
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Loška dolina

Suzuki LTZ 400 homologacija

Odgovor Napisal/-a Šime » 14 Mar 2016, 23:46

Lep pozdrav. Zanima me ali je kdo homologiral LTZja za na cesto....Js za mojga žal nimam nobenga papirja, bi pa vseeno rad uredil zadevo. Ima kdo kakšne izkušnje? Se da kej zrihtat??

Hvala za vašo pomoč!

GoranP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenske Konjice

Re: Suzuki LTZ 400 homologacija

Odgovor Napisal/-a GoranP » 15 Mar 2016, 06:48

Mislim da nebo šlo, ker naknadno ne moreš skos spravit

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Mar 2016, 08:46

Šime napisal/-a:Lep pozdrav. Zanima me ali je kdo homologiral LTZja za na cesto....Js za mojga žal nimam nobenga papirja, bi pa vseeno rad uredil zadevo. Ima kdo kakšne izkušnje? Se da kej zrihtat??

Hvala za vašo pomoč!
Nič ne rabiš hvalit.
Ne bo šlo. Nakup poceni nehomologiranih vozil je začetniška ideja in potem bi nekateri radi obesili tablice na zadek motorja. To se ne da. Državni organi vseeno niso tak glupi. Obesti tablico od drugega motorja in kazat papirje od okvirja Bashana, Shineraya, Ying yanga pa ne priporočam. Pol pride dražje od nakupa novega homologiranega štirikolesnika. Forum berejo tudi neregistrirane osebe državnih organov in prav tako fantje zaposleni pri organih pregona, zato...!
Mogoče smo pa bili mi idoti, da smo plačali homologacijo kakšnih tisoč in nekaj € ter bi raje kupili nehomologiranega in nato za nekaj drobiža zariban štikolesnik znamke Bemi. Nalepke, plastike... BRP Outlander v prometni pa Bemi??? No, super! :-k

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 15 Mar 2016, 12:15

lakl napisal/-a:[Forum berejo tudi neregistrirane osebe državnih organov in prav tako fantje zaposleni pri organih pregona, zato...!
Preverjeno drži kot strokovno privarjeno. Imam že praktične izkušnje z tem. Eni sledijo našim objavam iz razloga da v službi mine čas ter iz firbca, ker jih pač tematika zanima, drugi pa po uradni dolžnosti. Ker je tudi tukaj zaradi naših naivnosti za njih pač t.i. priložnost...

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Šime
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Šime » 15 Mar 2016, 12:35

Nisem niti imel namena papirjev od druge zadeve na mojo spravlat. Al bi menjal komplet grušt z takim ki ma papirje al pač poskušal uredit račun in homologacijo. Videl sm že pat LTR-jev z tablico, zato me zanima.

U nemčiji dobim grušt z papirji za 600€ + kupec stroškov. Tako da najprej me zanima kaj se da v slo rešit..

Gre se mi zato, ker nočem da se sin vozi po cesti, ker včasih je treba po kaki asfaltirani cesti. Da nebo problemov s policaji...

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 15 Mar 2016, 21:26

Koliko pa je vaš sin splon star

2012 Yamaha Raptor 700R

Šime
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Šime » 15 Mar 2016, 22:42

Predlagam da se vprašanja in nasveti o zakonih čimprej končajo ker sem vprašal čisto nekaj drugega. Sin ima 18 let in ima izpit, če vas to zanima. 4 kolesnik je za oba, zato...upam da je zdej res konc s temi vprašanji in mi kdo svetuje kaj uporabnega. Hvala

GHost14
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a GHost14 » 16 Mar 2016, 07:05

Torej ja, da se. Kupi motor s papirji (zariban, razbit, kakršenkoli) ga uvozi, skombiniraj z delujočim in potem na homologacijo. En tak primer že poznam, zadeva je šla skozi. Pa saj ne vem zakaj ne bi šla.
Druga varianta pa je ta, da prodaš motor in kupiš nekaj homologiranega. Kar se tiče €€€ bo verjetno koštalo isto, dela in poti pa bo precej manj...

Šime
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Šime » 16 Mar 2016, 09:13

Ja slednja opcija mi bolj diši. Ampak me zanima v osnovi, ko je nov, LTZ 400 dobi homologacijo? Ker luči ubistvu ma, smerokazov ne. Ker če dobi homologacijo kot nov pol se ga da registrirat.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 16 Mar 2016, 09:21

http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=1&t=7337

Veliko je že opisanega na to temo!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Mar 2016, 09:38

Šime napisal/-a:Ja slednja opcija mi bolj diši. Ampak me zanima v osnovi, ko je nov, LTZ 400 dobi homologacijo? Ker luči ubistvu ma, smerokazov ne. Ker če dobi homologacijo kot nov pol se ga da registrirat.
Luči in žmigavci niso homologacija. Homologacija se dodeljuje na osnovi COC-ja (COC = Certificate Of Conformity)...ali potrdilo o skladnosti po slovensko. To pa zajema mnogo več kot le žmigavce in luči. Je tudi potrdilo o tehnični skladnosti vozila z vsemi zahtevanimi standardi, da se lahko vozilo uporablja v javnem prometu. Kaj vse to pomeni, boš našel na google-u.
Ne bom sicer trdil, ker se mi ne ljubi brskat, a ko sem nazadnje malce raziskoval praktično noben Japonski proizvajalec za svoje izdelke ne izdaja COC...zagotovo ne za športne. Zato najdeš v prometnih dovoljenjih Japoncev vse živo pod nazivom modela...Borilia, Borelia...kaj vem kaj vse...skratka ne to kar je original.
Zdaj sicer opažam, da se za nekatere modele da dobit tudi uradno homologacijo...na kakšni osnovi...to pa bodo vedeli ponudniki.
Uradno pa je tako, da v se COC-ja na knadno URADNO ne da dobit...konec zgodbe. Seveda pa se da in se še vedno malo mešetari z papirji, kar je ok, vse do trenutka, ko se bog ne daj kaj ne zgodi....potem se papirji malo bolj natančno prečešejo, sploh, če je vzrok za nezgodo tehnične narave.
Kakorkoli....najbolj žalostno in tragično pa je to, da ima vsak kitajski šrot COC in homologacijo...ampak njim se jebe za vse. Glavno da to prodajo...ko pa je kaj narobe pa išči onega kitajca po riževih poljih in ga toži.
Po drugi strani pa npr. 1000x boljša, kvalitetnejša in varnejša Japonska vozila tega več ali manj nimajo.
Vendar pa je izdaja COC dokumenta, domena proizvajalca (oz. lahko tudi naknadno koga drugega v kolikor se katera firma spusti v to, kar je primer pri nekaterih Japoncih....a mora dokazati vse kar COC zahteva...kar pa je izjemno drag in dolgotrajen postopek).
Če skrajšam vse skupaj....za tvojega LTZ-ja homologacije NI...URADNO ne zdaj in ne kasneje.
Ostane le mešetarjenje z papirji in upanje, da te ne dobijo.
Pa veliko sreče.

Uporabniški avatar
iron_maiden
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a iron_maiden » 16 Mar 2016, 15:44

BIF napisal/-a:Ne bom sicer trdil, ker se mi ne ljubi brskat, a ko sem nazadnje malce raziskoval praktično noben Japonski proizvajalec za svoje izdelke ne izdaja COC...zagotovo ne za športne.
Yamaha Raptor 350 je športni in ima originalen coc. V prometni mi je pisalo Yamaha.

2006 Yamaha Raptor 350R
2015 Yamaha Raptor 700R
2017 Yamaha Tracer 900

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Mar 2016, 15:52

Ja res je...proizvajalec je vedno naveden....model je običajno naveden drugačen kot original.
Večino pa je šlo (ali še gre...ne vem) za vozila, ki so bila uvožena ali že registrirana in s tem homologirana v tujini.
Je pa vse možno. Zasveto ne dam roke v ogenj....se je pa zelo veliko mečkalo s temi homologacijami.
Kako je pa sedaj pa ne vem...enostavno bi bilo po moje najbolje poklicat Delta-team Krško in bodo dali natančne odgovore.
Se pa z ustreznim denarnim nadomestilom da pri nas še babo homologirat za javno uporabo... :mrgreen:
No tole je datirano iz 2011...
http://www.kmc.si/si/registracija-vseh-atv-jev-a3.shtml
...pred tem pa očitno ni bilo možno...vsaj uradno ne...
Zadnjič spremenil BIF, dne 16 Mar 2016, 16:04, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 16 Mar 2016, 16:03

iron_maiden napisal/-a:
BIF napisal/-a:Ne bom sicer trdil, ker se mi ne ljubi brskat, a ko sem nazadnje malce raziskoval praktično noben Japonski proizvajalec za svoje izdelke ne izdaja COC...zagotovo ne za športne.
Yamaha Raptor 350 je športni in ima originalen coc. V prometni mi je pisalo Yamaha.

V prometni od mojega grizza 660 piše Yamaha Grizzly 660 made in japan itd...

Novega razpakiral iz zaboja, sestavil, zalaufal in šel po tablco. In to je to.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Mar 2016, 16:06

Ja...saj pravim...veliko je nasprotujočih si podatkov.
Zato pa pravim...najbolje se je obrnit na uradnega uvoznika in bo dal pravilne podatke.
Bi pa bilo fajn če je kdo pri volji, da se objavi seznam atv-jev, ki so uradno pri nas homogirani..ker se nenehno zadeve spreminjajo in je zmeda kar velika.
Če se je še kdo pripravljen angažirat, sem jaz pripravljen to naredit za BRP paleto...tudi tam je namreč kar nekaj modelov, ki nimajo homolagcije.

Šime
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Šime » 16 Mar 2016, 19:02

No js sm za štart kontaktiral KMC glede teh njihovih homologacij. Kaj se da, kaj ne, kaj vse je potrebno in predvsem za KOLIKO. http://www.kmc.si/si/registracija-vseh-atv-jev-a3.shtml

Obrnil se bom tudi na Suzuki servis...

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Mar 2016, 19:49

Lepo da si jih kontaktiral...ampak bi bilo lepo če bi povedal KAJ SO REKLI?
Link, ki si ga dodal pa sem že jaz priheftal...tako da to že vemo.

Seba81
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: 1275
Kraj: 1275

Odgovor Napisal/-a Seba81 » 16 Mar 2016, 20:09

Najbolj sveže in zanesljive informacije bodo od izvajalca homologacij (Lpp, Logo, AvtoKrka, RTI,....), saj se predpisi vedno nekaj spreminjajo. Znanec ima naknadno homologirano Yamaho in v prometni ni nobenih drugih imen itd, je moral urediti stvari, katere so mu naročili kjer so potem homologirali zadevo in je šlo brez težav skozi. Za COC dokument pa ni siguren da ga je imel pri homologaciji, je pa tega že nekaj let ko je to delal.

Šime
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Šime » 16 Mar 2016, 20:20

BIF napisal/-a:Lepo da si jih kontaktiral...ampak bi bilo lepo če bi povedal KAJ SO REKLI?
Link, ki si ga dodal pa sem že jaz priheftal...tako da to že vemo.
Pisal sem jim mail....bom posredoval odgovor.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Mar 2016, 20:54

Seba81 napisal/-a:Najbolj sveže in zanesljive informacije bodo od izvajalca homologacij (Lpp, Logo, AvtoKrka, RTI,....), saj se predpisi vedno nekaj spreminjajo. Znanec ima naknadno homologirano Yamaho in v prometni ni nobenih drugih imen itd, je moral urediti stvari, katere so mu naročili kjer so potem homologirali zadevo in je šlo brez težav skozi. Za COC dokument pa ni siguren da ga je imel pri homologaciji, je pa tega že nekaj let ko je to delal.
Ma ja...saj to je v tej državi problem. Kar je bilo napisano včeraj velja predvčerajšnjim, spremenjeno pa bo jutri.
V glavnem...leta 2009 sem delal homologacija za motor, ki sem ga sam uvozil...novega.
Tako po spominu sem potrebova: motor, original COC, original račun, potrdilo od davčne da so plačane vse dajatve.
Pogledal pa je vse številke, če se ujemajo (šasija, agregat), ga domenzijsko premeril, medosna razdalja, žmigavci, hupa, luči....skratka en kup zadev....pa nekaj je še meril...ne spomnim se točno...ali pline ali glasnost izpuha...pa mogoče še kaj...predaleč nazaj je to.
V glavnem vse zahtevane papirje sem moral poslati vnaprej, potem pa sem se dogovoril za termin.
Tako je bilo pri meni....se pa spomnim, da nisem imel enega papirja (ne spomnim pa se katerega) in so mi ga po DHL-u poslali iz Kitajske + štiri kom bianco poštemlane papirje zraven...če bi bilo še kaj treba, da jih ne gnjavim... :-$
No poleg vseh dokumentov pa so mi poslali še (Kitajci)....tega ne upam niti napisat, ampak....mi je kristalno jasno kako pri nas vsi Kitajci dobijo homologacije....dizaster.

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 16 Mar 2016, 21:51

Vozim vamaho,uradno je registriran kot Dresel firma,proizvajalec Nemčija,pač tko je.To sam za 700cc

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Mar 2016, 13:22

Tukaj se poraja tudi vprasanje kako homologacijo dobijo vsi ostali, tudi recimo BRP med njimi, ker ni noben zaprt (KW), ki pred do stranke? Ali je tudi to že država spremenila?

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Šime
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Šime » 19 Mar 2016, 20:18

Da ne odpiram še ene teme, če mi lahko kdo pomaga. Torej mam komplet razkopanga LTZ 400 08. Namen mam obnovit celo podvozje. Torej vse ležaje, semeringe, končnike....ko sem ugotovu da so na spodnjih A-rokah fiksni, mi je kar slabo nardilo. Torej tam je treba predelat zadevo. Pa generalko na mašini bom naredu ker ima že precej uro od zadnje. Torej al obstaja seznam vseh stvari na podvozju ki jih rabim? Kje lahko vse nabavim? Kar sem dozdaj poiskal po googlu v sloveniji je bl malo :S Hvala

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 21 Mar 2016, 21:05

Mislim da niso na rokicah fiksni poglej če ma Seger-obroč, ga snami in izprešaj zglob in ga pošlji Vargalantu v Vrhniko, naredijo dobro, poceni (glede na ceno originala) in dokaj hitro.

Šime
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Šime » 29 Mar 2016, 08:20

Šime napisal/-a:No js sm za štart kontaktiral KMC glede teh njihovih homologacij. Kaj se da, kaj ne, kaj vse je potrebno in predvsem za KOLIKO. http://www.kmc.si/si/registracija-vseh-atv-jev-a3.shtml

Obrnil se bom tudi na Suzuki servis...
Sem jih klical in stvar je taka. TI sami takoj povejo, da je zadeva ki so jo napisali slabo razumljiva. Ampak očitno nima kdo popravit, da bi blo vsem razumljivo...torej homologacijo urejajo za svoje štirikolesnike ki so novi ker so papirji verjetno že zraven. Urejajo pa tudi predelavo homologacije OZ jo samo posredujejo na uradne servise, kjer ti atv predelajo v ketijski stroj (kao traktor) ter si tako upravičen do povračila ddv. Drugega nič. Sicer so prijazni, napotili so me na uradni servis in to je to...

Prednje roke bom predelal. Bom postopek predelave opisal ter poslikal v novi temi. Nič tako posebnega, moreš pa met vseeno nekej orodja. Torej predelal bom roke z fiksnimi končniki v roke z menljivimi končniki....po tujih forumih je to že ustaljena praksa.

Odgovori