nakup novega quad
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Re: nakup novega quad
Po prebiranju sem ugotovil zase, da se nimam razciscenih misli, umiril se tudi se nisem... le volja je posla oz. se je preselila v vozila, ki dajejo vec adrenalina in so bolj polna konjickov, zato je bilo z BRPjem narejenih kaksnih 200km v 2015!
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Škoda pravzaprav...čeprav glede na izbor, ki ga imaš te razumem.
Sicer če se spomnim sebe nekaj let nazaj, je bil adrenalin tudi na prvem mestu. A kot Lakl-u mi zdaj tudi paše malce drugačen stil, čeprav nas občasno še vedno malo zanese....
Če pa se ti vseeno kdaj zahoče malce razgibavanja z atv-jem....pa vabilo še vedno velja....
Sicer če se spomnim sebe nekaj let nazaj, je bil adrenalin tudi na prvem mestu. A kot Lakl-u mi zdaj tudi paše malce drugačen stil, čeprav nas občasno še vedno malo zanese....
Če pa se ti vseeno kdaj zahoče malce razgibavanja z atv-jem....pa vabilo še vedno velja....
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Bom izkoristil vabilo... pred dobrim mesecem sem nabavil drug avto in je trenutno kljuka in instalacija se v skatli v garazi, cakam na +20, da se lotim montazeBIF napisal/-a:Škoda pravzaprav...čeprav glede na izbor, ki ga imaš te razumem.
Sicer če se spomnim sebe nekaj let nazaj, je bil adrenalin tudi na prvem mestu. A kot Lakl-u mi zdaj tudi paše malce drugačen stil, čeprav nas občasno še vedno malo zanese....![]()
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
....sicer pa lepi dnevi komaj prihajajo. Tako kot je zdaj na Pohorju (sneg), še dober mesec nimamo gori kaj iskat...
Te razumem. V tvojih letih sem tudi sam iskal adrenalin na vseh koncih in krajih.freshslo napisal/-a:Po prebiranju sem ugotovil zase, da se nimam razciscenih misli, umiril se tudi se nisem... le volja je posla oz. se je preselila v vozila, ki dajejo vec adrenalina in so bolj polna konjickov, zato je bilo z BRPjem narejenih kaksnih 200km v 2015!
Zdaj, ko me pa Abraham voha pa enostavno telo več ne dopušča, čeprav bi glava še vedno šla rada skozi zid.
Vabilo pa še vedno velja
bugimajstr napisal/-a:pa še to opcijo si daj v misel.dolžina motorja.v klance se boš težje kipnil na hrbet.boš pa imel več problemov z obračanjem na malem prostoru.vsaka stvar je dvorezna.tudi za vlečt prikolico je bolše če je moped dalši. in če se ti ne mudi še malo počakaj na kake akcije.bodo v kratkem.jaz sem recimo potrefil 4 leta garancije pri brp-ju.
in načeloma sem zadovoljen z njim.
Bugimajstr a imaš kake informacije da bo letos spet kakšna akcija glede garancije. ali si samo ugibal?
to bi bilo super.
lp
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hmmm...težko ti bo dal odgovor. Akcije v smislu podaljšane garancije oz. popusti na posamezne modele so domena proizvajalca (BRP). Kolikor vem niti uvozniki nimajo teh podatkov, dokler jih o tem ne obvesti matična tovarna.
Čakanje na te zadeve je lahko loterija. Je pa zanesljivo, da so za letos že dvignili cene L modelov a se je Ski&Sea odločil da bo cene za zdaj obdržal takšne kot so, ker je prodaja teh modelov dobra in za zdaj še kompenzirajo razliko v ceni na bazi mase prodanih enot.
Je pa vprašanje kako dolgo bo to še šlo, tako da se zna zgodit, da boš fasal nekaj višje cene.
Pač moraš sam razmislit kaj ti gre skozi.
Nekaj pa je zanesljivo...drastične pocenitve ne boš dočakal.
Osebno pa sem pristaš vrabca v roki, bolj kot goloba na strehi.
Čakanje na te zadeve je lahko loterija. Je pa zanesljivo, da so za letos že dvignili cene L modelov a se je Ski&Sea odločil da bo cene za zdaj obdržal takšne kot so, ker je prodaja teh modelov dobra in za zdaj še kompenzirajo razliko v ceni na bazi mase prodanih enot.
Je pa vprašanje kako dolgo bo to še šlo, tako da se zna zgodit, da boš fasal nekaj višje cene.
Pač moraš sam razmislit kaj ti gre skozi.
Nekaj pa je zanesljivo...drastične pocenitve ne boš dočakal.
Osebno pa sem pristaš vrabca v roki, bolj kot goloba na strehi.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
ne..pojma nimam če bo kaka akcija.samo naglas razmišljam.ko sem jaz kupoval in se menil za motor ni bilo nobenega popusta niti nobene ugodnosti.ampak ker tisti moment še nisem imel zbranih sredstev za nakup se je nakup zamaknil za dober mesec.in ko sem prišel z denarjem po motor so me z garancijo dejansko presenetili.nisem niti vedel.no kot je bif napisal te zadeve določa proizvajalec in ne uvoznik.tako da če se ti ne mudi..je pomojem skoraj smiselno malo počakat.je pa stvar takšna.vsaka medalja ima dve strani.na eni je lepa na drugi pa malo manj.in ni za rečt da se motor nebo ta čas podražil..ker pocenil se skor sigurno nebo.se mi zdi da je trenutno cena najnižja.no govorim za brp.
Bolje, kot pa čakat na kakšno akcijo je, da se osebno oglasiš v salonu in poizkusiš nekaj iztržit na štiri oči. Vedno in povsod se da nekaj dol spravit pri ceni. Akcije so lahko tudi dvorezen meč, kot fantje pravijo-tudi navzgor. Po drugi strani pa je bila pred kratkim "akcija" 40% popusta za tretji+ servis in iz prve roke vem, da jo je izkoristil "SAMO EDEN "uporabnik BRP vozila. Toliko o vzdrževanju!
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
dejansko kot pravi lakl..peldi okol ponudnikov al pa po mailu..zreduciraj malo ceno.dejansko se da povsot na gotov keš dobit nekaj popusta. (lakl jaz sem bil na servisu..sam sem mel šele drugega in nisem dobu popusta...)
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Lepo. Tudi moje izkušnje z temi gumami so več kot odlične. Predvsem me je presentila njihova vsestranskost in uporabnost. Zanimivo...tudi v blatu. Z HTR-kami kolega ni prišel nič dlje kot jaz z Ceross-kami. Sicer sva se morala oba vitlat a sem imel občutek, da sem z ceross-kami prilezel za spoznanje dlje. Sicer pa brez težav na vseh podlagah. Na 650-ki imajo že 11.000 prevoženih in glede na videno računam, da bo letošnih okvirno načrtovanih 4.000 še šlo skozi.
Na 800-ki pa imajo Ceross-ke trenutno 5.000 prevoženih in skoraj ni videti znakov obrabe.
Glede na to, da sem prevozil že veliko kilometrov in uporabljal različne gume in profile lahko rečem da so Ceross odlična kombinacija uporabnosti in cene.
Seveda odvisno od želja in potreb po uporabi. V kolikor bi vozil izključno po terenu...potem bi vzel BH1 ali pa HTR.
Na 800-ki pa imajo Ceross-ke trenutno 5.000 prevoženih in skoraj ni videti znakov obrabe.
Glede na to, da sem prevozil že veliko kilometrov in uporabljal različne gume in profile lahko rečem da so Ceross odlična kombinacija uporabnosti in cene.
Seveda odvisno od želja in potreb po uporabi. V kolikor bi vozil izključno po terenu...potem bi vzel BH1 ali pa HTR.
Še najvecje presenecenje je bilo oprijem v snegu.Ko sem prvic probal sem se mislil z tem profilom ne bom prišel dalec,a še po prvem km preseneceno ugotovim to je to.Zanimljivo bi bilo videt kako bi se obnesle ce bi bile nove z polnim profilom,sigurno bi bile še boljše ker so moje menj kot polovica profila.Še najbolj me je presenetilo kontrolirano sprošcanje motorne moci na kolesa.Tocno sem vedel v vsakem momentu koliko sem držal gas in koliko se hitro vrtijo kolesa.Probal sem tudi na eni drugi znamki v istih pogojih razlika je velika,približno z takim mini gasom kar jst štartam zelo lahkotno in pocasi tam se ni zgodilo nic,ko daš malce vec gasa kolesa se prehitro zavrtijo in si takoj vkopan.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pleh ali plastika?
Tako čisto iz izkušenj....lukenj je sicer veliko vendar so daleč premale. Voda bo sicer odtekala, svinjarija pa ostala.
Malo pobrskaj po net-u, kako izgledajo in predvsem kje so odprtine na tovarniških platah....
Drugače pa izgleda zelo uporabno.
Tako čisto iz izkušenj....lukenj je sicer veliko vendar so daleč premale. Voda bo sicer odtekala, svinjarija pa ostala.
Malo pobrskaj po net-u, kako izgledajo in predvsem kje so odprtine na tovarniških platah....
Drugače pa izgleda zelo uporabno.
Luknj je vec to je slika ko sem preiskušal kako leži.Plastika 10 mm na zgornji strani sem vse luknje zreskal v konus super izgleda.Nosilce sem naredil iz inox cevi tako da vsaka objeme nosilno kolono.Ko bo kakšna turca bom videl kako se odteka svinjarija,za zdej mislim da bo vredu.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Potem je odlično. Material je pravi, dizajnirano odlično, izdelava perfektna....sedi 5.....beno5 napisal/-a:Luknj je vec to je slika ko sem preiskušal kako leži.Plastika 10 mm na zgornji strani sem vse luknje zreskal v konus super izgleda.Nosilce sem naredil iz inox cevi tako da vsaka objeme nosilno kolono.Ko bo kakšna turca bom videl kako se odteka svinjarija,za zdej mislim da bo vredu.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
moram pripomnit..glede zaščite podvozja.po prevoženih vseskupaj 11k km nisem imel nobene zaščite podvozja.nikoli niti nobene predrte manšete.no 1x na mački pa še to se bilo dovol kapljica lepila da se je luknjica zaprla. vozim pa večinoma teren..moraš pa useeno malo bol počasi čez kako vejevje ali kamenje.to greš itak.razn če si moped dobil na lotu.
že to original zaščito je težko oprat ko se nabere blata notri.kaj šele vse dodatne zaščite.no moje mnenje pač.jaz osebno nebi dajal nobene dodatne zaščite.je originalna čist dost.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
no še gume..ceroske so zakon..res so malenkost dražje ampak zdržijo veliko več kot vse ostale.tudi po terenu se odlično obnesejo. čeprav so moje po 2k km že kar boge..sploh zunanji rob na zadnjih kolesih.preveč agresivna vožnja samo z zadnjim pogonom.
ampak nekaj k km bodo še zdržale.
Evo prvi del koncan moram še nekatere vijake zamenjati ker so mi zmanjkali.Teža malo menj kot 8 kg ker je super,a meni do zdej je strgalo dve manšetne in dvakrat mi je porinilo vejo skoraj skozi nogo.Meni se zdi da je problem ker take kratke kose sprednja guma dvigne in dejansko se nasadiš na vejo,tudi jst po takem terenu grem prav pocasi in prav tokrat sem ih fasal.Vceraj sem se malce zapeljal kamenja sploh ne slišiš,zelo zadovoljen sem. Pozdrav za fane atv.