Polaris Scrambler 850 ali 1000

Odgovori
Uporabniški avatar
grizzly700
Začetnik
Reactions:

Polaris Scrambler 850 ali 1000

Odgovor Napisal/-a grizzly700 » 15 Apr 2014, 11:43

Zdravo

Me zanima če ima kdo kaj izkušenj s temu atv kako se kaj obnese. Se odločujem pri nakupu tega ali can am renegada 1000. Sem pred kratkim imel renegada 800 tako da vem kako je. Vaše mnenje...

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Polaris Scrambler 850 ali 1000

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Apr 2014, 12:24

Jaz mislim tako....če si imel Can-Am-a in razmišljaš o Polarisu potem je najbolje, da si ga nabaviš...ali pa narediš pametno potezo in ga prej poizkusiš.
Ob tem pa si še poglej recimo, kako se menja CVT jermen pri Polarisu...za Can-Am-a pa verjetno veš.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 15 Apr 2014, 12:38

Jermen se res menja tezje kot pri CanAmu zaradi lokacije. Ampak ima pa ze tovarnisko vrhunske jermenice CVTja, kar so pri BRPju mokre sanje uporabnikov! QSC jermenica je vzeta in predelana Polarisova jermenica.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
grizzly700
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a grizzly700 » 15 Apr 2014, 18:40

in kje se da testirat polarisa

Uporabniški avatar
jevi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kozjanski park
Kraj: Kozjanski park

Odgovor Napisal/-a jevi » 28 Jan 2016, 18:19

Nič novega okrog Scrambler-ja? Tudi mene malo zanima.

LP Jevi

-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 25 Apr 2016, 13:22

Pozdravljeni

Tudi sam se odlocam za nabavo novega ATV-ja

Gledam BRP Renegade lep motorcic vse ok en in edini problem obcasno nedeljska voznja z mojo drago renegade pa se ne da registrirat za 2osebi.
In zato ker ne zelim delavca bi moralo biti nekaj bolj sportnega mi je v oke padel tale Scrambler 850 nov se dobi ze za slabih 11000 tisoc evrov.
Ne vem tocno koliko je cena renegada 800 ampak pomoje je enaka oz. skoraj zagotovo visja od polarisa pa se tisti en problem z 2 potnikoma.
Sedaj pa vprasanje nekako mi ni jasno 77km koliko naj bi jih imel Polaris ali so res tako leni da ne dohitevajo renegada ki ima 67km.
Ali je res polaris toliko slabsi kot pisete v tej temi, da nikakor ni primerljiv z brp-jem?

Vozim SYM-a 300 vozil sem Kymcota vozil sem brp 650 (na krato ko asvaltu tako da tesko kaj konkretnega recem) sem pa vozil BRP 450 Outlanderja, pa ce kdo lahko rece da je taksen moped vreden 5tisoc € vec kot moj SYM. Za 15km koncne hitrosti nekaj boljsi pospesek in slabso okretnost na racun velikosti in teze hmm mene ne ni preprical.

lp

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 25 Apr 2016, 15:05

Odgovor ti bom podal predvsem na zadnji odstavek!
"Je vreden". Nekaj metrov po asvaltu še ne pomeni, da si naredil konkreten test in pridobil prave občutke.
Prav imaš " Ni vreden" če je tvoj namen le obisk lokalnega kaffiča in obisk prijatelja v sosednji vasi.

Renegade je športno naravnan model in tak je tudi njegov namen zato tudi nima homologacije za dve osebi.
Outlander je bolj delovno potovalne narave za brezpotja in kolovoze.
V nobenem primetu ti modeli niso zasnovani za asvaltirane poti in niti proizvajalec ni imel takšnega namena! To je le naša ideja in
zahteva.
Primerjava med Polarisom in BRP? Kako komu paše in mu sede. Nekomu bolj Polaris nekomu bolj BRP. Mislim, pa da si se že odločil, in, če ne potrebuješ 4x4 ostani na vozilu katerega imaš. :whistle:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 25 Apr 2016, 16:30

Zakaj bi kupoval Ferrari-ja, ki nima niti zadnje klopi, če za dosti manj denarja dobim Nissan-a GTR, ki je po vseh papirjih celo boljši od Ferrari-ja? Poleg tega v Nissan-a stlačiš zadaj še taščo za kakšno nedeljsko furo k maši, pa tudi kljuko za prikolico si lahko zmontiram?
Mislim, da si prišel po naslednji odgovor: "Da kupi Polaris-a...za manj denarja dobiš več.
Bolje je, da z dobro voljo kupiš Polarisa in imaš potem višjo toleranco ob sanacijah, kot da "preko kurca" kupiš BRP in potem iščeš dlako v jajcu.
Poznavanje in način razmišljanja pa se dovolj jasno izkazuje skozi primerjavo Sym-a 300 in Outlanderja 450.
Zato je bolje da kupiš Polaris-a in ostaneš v okvirjih, ki jih poznaš in obvladaš.

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 25 Apr 2016, 17:02

Aha

Sedaj kot prvo zakaj je treba vedno ko kaj vprasa clovek na tem forumu vdarit po njem...

Zanimalo me je samo kaj je tisto kar prevesi tehtnico
-brp ima ..............
-polaris ima..............
-bolj zanesljiv je ......................

No pricakoval sem odgovor v tem smislu...

Nisem se odlocil NIC, zato sprasujem zelel bi imeti vozilu ki je po izgledu in sposobnostih Scrambler ali Renegade

Vozil sem outlander 650 po alsvaltu nekaj km in zato komentar v oklepaju da ne poznam zadeve in nemorem govoriti o nekih zmoznostih.

Outlander 450 potestiral. Lahko trdim po cesti skozi zaprte ovinke tudi po makadamu ko so zaprti oviniki pac je SYM lazje vodljiv zal pac tako je, ker je lazji ker z telesom lahko prenesem tezisce (verjetno, ker sem ga navajen in ga pac boljse obvladam) samo zato je bila podana primerjava, da se mi ni zdelo da je razlika ki je med obema vozilcama v vrednosti 5k € da pac ni toliko vecji uzitek, celo v nekaterih pogledih ga sploh ni da bi clovek rekel bom pa z veseljem doplacal razliko.

Bom menjal ker pac 300ccm3 ne zadosti mojim zeljam ker rabim mocnejse hitrejse...

Vrjamem da bi bil zadovoljen z Yamaho raptorom 700 imamo pa drug problem nima zascit okrog nog, se pravi vse kar pobere prednje kolo na cestiscu pac prineses na hlacah domov se pravi ni najbolj misljen za kaki nedeljski izlet.

Zelim vozilo ki ga lahko peljem po cesti, z eno ali 2 osebama, ko me zagrabi se zapeljem na brezpotja kjer zdivjam adrenalin iz sebe in zato tudi studije prebiranje forumov pregledovanje Youtuba...

Aja pa neprimern komentar ne iscem nobene potrditve, ker denarnico bom itak odprl jas in jas bom zivel z svojo odlocitvijo.
Iscem samo mnenje pa naj si bo to objektivno katerega bi si najbolj zelel od ljudi ki so imeli moznost peljati eno in drugo in nimajo nobenega drugega motiva in nic drugega kot samo nekomu povedat svoje mnenje, ali pa pac subjektivno ker cutijo tesno navezanost do svojega konjicka, ali pac tesno pripadnost neki znamki.

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 25 Apr 2016, 17:18

Če se imaš namen voziti le po cesti boš z vsemi 4x4 nezadovoljen.
Na svojem obrneš pnevmatike in dve palčki od končnikov. 4x4 ima precej več za obračat in zato je tvoj okretnejši.
Priporočat kaj kupiti BRP ali Polaris? Ne! -Ne več!
To odločitev boš moral sam sprejeti! Tvoja izbira, tvoj denar, tvoja težava!
Zakaj? Če ti priporočam "xyz" bo to zato, ker ga sam imam in hvalim. Takoj jih dobim po pi... ! :mrgreen:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 25 Apr 2016, 17:33

Ne razumem čemu sploh vprašanje, kjer v njem že podajaš odgovor.
Želiš športni model, ki je homologiran za dva.
Renegade tega nima in če to ima Scrambler je jasno kaj sploh lahko kupiš.
In ne vem s čim je kdo "vdaril po tebi". Postavil si vprašanje in ker nisi dobil že v naprej v sebi zamišljenega odgovora, se identificiraš kot "žrtev" po kateri so "udarili".
Lepo prosim no....
Še enkrat ti podajam odgovor...Polaris je najboljši nakup zate. Je športen, je cenejši in homologiran za dva (se mi zdi).

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 25 Apr 2016, 20:32

oberskitona napisal/-a:Aha

Sedaj kot prvo zakaj je treba vedno ko kaj vprasa clovek na tem forumu vdarit po njem...

Zanimalo me je samo kaj je tisto kar prevesi tehtnico
-brp ima ..............
-polaris ima..............
-bolj zanesljiv je ......................

No pricakoval sem odgovor v tem smislu...

Nisem se odlocil NIC, zato sprasujem zelel bi imeti vozilu ki je po izgledu in sposobnostih Scrambler ali Renegade

Vozil sem outlander 650 po alsvaltu nekaj km in zato komentar v oklepaju da ne poznam zadeve in nemorem govoriti o nekih zmoznostih.

Outlander 450 potestiral. Lahko trdim po cesti skozi zaprte ovinke tudi po makadamu ko so zaprti oviniki pac je SYM lazje vodljiv zal pac tako je, ker je lazji ker z telesom lahko prenesem tezisce (verjetno, ker sem ga navajen in ga pac boljse obvladam) samo zato je bila podana primerjava, da se mi ni zdelo da je razlika ki je med obema vozilcama v vrednosti 5k € da pac ni toliko vecji uzitek, celo v nekaterih pogledih ga sploh ni da bi clovek rekel bom pa z veseljem doplacal razliko.

Bom menjal ker pac 300ccm3 ne zadosti mojim zeljam ker rabim mocnejse hitrejse...

Vrjamem da bi bil zadovoljen z Yamaho raptorom 700 imamo pa drug problem nima zascit okrog nog, se pravi vse kar pobere prednje kolo na cestiscu pac prineses na hlacah domov se pravi ni najbolj misljen za kaki nedeljski izlet.

Zelim vozilo ki ga lahko peljem po cesti, z eno ali 2 osebama, ko me zagrabi se zapeljem na brezpotja kjer zdivjam adrenalin iz sebe in zato tudi studije prebiranje forumov pregledovanje Youtuba...

Aja pa neprimern komentar ne iscem nobene potrditve, ker denarnico bom itak odprl jas in jas bom zivel z svojo odlocitvijo.
Iscem samo mnenje pa naj si bo to objektivno katerega bi si najbolj zelel od ljudi ki so imeli moznost peljati eno in drugo in nimajo nobenega drugega motiva in nic drugega kot samo nekomu povedat svoje mnenje, ali pa pac subjektivno ker cutijo tesno navezanost do svojega konjicka, ali pac tesno pripadnost neki znamki.
Ne vem, ali pa prav ne razumem? Ali pa tvoje poizvedbe nisem prav razumel, oziroma niso bile pravilno zastavljene.
Vsa vozila z 4x4 pogonom so slabše vodljiva in trša na krmilu. Torej manj okretna. Sam sem si lastil tri. Zato primerjava glede na okretnostmed zadnjim pogonom z delovnimi 4x4 sploh ni primerljiva. Niti z modeli, kateri imajo servo. Drugače se obnaša in pelje.
Ker si omenil Renegade in Outlander sta v osnovi enaka modela z drugačno obliko. Renegade je pač konstruiran za drug namen uporabe a tudi z Outlanderjem se da znoret na brezpotjih. Če izbiraš motor za vožnjo v dvoje imaš podaljšan Max model na katerem bo imela sopotnica obilo svobode na dodatnem sedežu. Če nista preobilna lahko izbereš kratek model in dokupiš kovček z sedežem, narediš stopničke za sopotnico pa bo tudi OK. Tako sem sam naredil, ker se v bistvu 95% vozim sam na motorju.
Kupil se to kar mi je bilo cenovno dosegljivo, želja in kar je zame najbolj pomembno-imam znamko, katera je najbolje pokrita z servisom, dobavo rezervnih delov, strokovnim kadrom v delavnici...
Najpomembnejši je namen uporabe glede na izbiro vozila. Če prav razumem tvoje potrebe je zate Sim postal preslab v moči in, ker si z njm sproščal adrenalin je izbira nekaj močnejšega z zadnjim pogonom??? Če pa zraven osnovne potrebe hočeš več udobja, prostora in še pogon na sprednja kolesa boš moral sprejeti tudi kompromis, da je način vožnje drugačen. Moč agregata je ponovno le v tvoji glavi. Dvovaljnik z 500 ccm mi je sedaj dovolj! Prej je bil pa enovaljnik z 750 ccm premalo. Zakaj? Ker sem si razčistil pojme, potrebe, zahteve v glavi in brez strahu, da bi mi zmanjkalo moči si tu in tam z njim tudi sprostim adrenalin.
Upam, da razumeš, kaj želim povedat! Če sem kje kaj narobe napisal me prosim popravite.
Polarisa ti pa naj njegovi vozniki predstavijo! Jaz bi bil pregrob :finga:

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 26 Apr 2016, 07:32

Evo hvala Lakl

To je tip odgovora ki sem ga hotel slisati. Zakaj je 4x4 drugacen od pogona zadaj, in na kaksen kompromis morem bit pripravljen, laicno sem se zagledal v ta dva modela ker vozil pac nisem se nobenega, sta pa sportne narave in lepa na oko.
Zato je pa tu forum, da malo preberem povprasam kaksna sta kaj z uporabniskega vidika.
V osnovi lahko torej tudi v primeru renegada pricakujem nekako podobne vozne lastnosti kot pri outlanderju glede na to da imata oba enako sasijo "G2" tako da nevem ali je potem razlika samo v plastiki, sedezu in postavitvi krmila? Ker ce so to glavne razlike potem nevem kaj bi kompliciral Outlander 570 namesto renegada mi ostane slaba dva jurcka razlike do Scramblerja odmontiram sprednji prtljaznik iz Outlanderja ker roko na srce ni lih po mojem okusu kupim kaksen scit za prednji del pa sem tako ali tako skoraj na istem.

Glede moci je meni najbolj vazno iz starta da ima motor dva cilindra ker koliko mi je znano se tukaj pozna navor meni je vazno, da imam navor sem iz neposredne blizine prelepih haloz in skoraj vedno ko sem na furi se zapodim po teh ovinkastih hribovitih cestah (mesano makedam in asvalt) in mi je pomemben tisti obcutek pospeska iz ovinka.

Kot ti se bom tudi jas 95% sam vozil okrog gre se za kaksno nedeljsko voznjo tolko malo da se peljeva dva in na stroju za 10k € ali vec pa menda nebi zelel se vozit v strahu ce naju ravno tisto nedeljo kdo ustavi in nikakor nebi zelel kaksne XL verzij sma oba bol drobna.

Kupujem pac mocnejse vozilo z SYMom sem 4 leta zadovloljen in mislim da naslednji nakup bo moral zadoscati za 2 krat toliko casa ker bo pac nekajkrat drazji :D

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 26 Apr 2016, 12:10

oberskitona napisal/-a:
... naslednji nakup bo moral zadoscati za 2 krat toliko casa ker bo pac nekajkrat drazji :D
Potem izberi edini tovrstni izdelek, ki bo ob rednem vzdrževanju preverjeno zdržal toliko časa brez light showa na armaturki. Metla se mu reče po domače oz. Yamaha Grizzly.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 27 Apr 2016, 19:57

Metla ni za dva :cry:

Odgovori