Katero orodje?

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Katero orodje?

Odgovor Napisal/-a BIF » 25 Jun 2016, 15:18

Zdravo ekipa. Tokrat se obračam na vas z prošnjo po nasvetu, sugestiji, predlogou...namreč....spletom nesrečnih okoliščin (strokovno se temu reče demenca), sem nekje na terenu vsipal torbico z orodjem. Imel sem tak praktičen komplet večinom asestavljen iz 1/4 raglje in bit nastavki (thorx, imbus) ter gedorami do št. 13., ter še nekaj drobnarij (podaljšek, gibljiva glava itd.)...pač tisto kar pride prav, ko kaj prklaš po peciklu.
V glavnem...večina orodja je bila znamke Unior, set nastavkov Bosch (tisti, ki si ga lahko kupil na pumpi, če si zbral dovolj nalepk). Skratka kvaliteta je bila ok in nikoli nisem imel težav s tem.
Rad bi si nekako nadomestil ta komplet ampak me je povozil čas. Ponuja se veliko različnih setov različnih proizvajalcev in seveda različnih cen. Sem pa ugotovil, da je Unior v zgornjem cenovnem razredu. Glede na ponudbo verjamem, da so še gotovo tudi druge firme, ki ponujajo dovolj kvalitetno orodje za sprejemljivejši denar...a jih ne poznam zato vas prosim, da mi sugerirate po vaših izkušnjah. Torej spodobna kvaliteta za sprejemljive finance. Unior je res dober, ampak res predrag.
Hvala v naprej za mnenja.
Proxxon morda?
Apeliram predvsem na tiste, ki si znajo tudi sami kaj postorit na motorju, avtu, čolnu...in jim orodje ni tuje. Kakšne Bauhaus ipd verzije, ko ti polovica orodja ostane v roki, že ko ga vzameš iz torbe me ne zanimajo.

Uporabniški avatar
Titan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenija

Re: Katero orodje?

Odgovor Napisal/-a Titan » 25 Jun 2016, 16:44

Ne vem točno kako velik komplet potrebuješ, ampak lahko pa priporočim znamko Güde, če boš našel kaj uporabnega pri njih. Doma imamo kmetijo, torej kar nekaj mehanizacije, pa sva pred leti z očetom na sejmu kupila večji set od te znamke in lahko rečem da je kvaliteta zelo solidna (cene se na žalost ne spomnim). Sicer ne morem primerjati z drugo znamko, lahko pa rečem da še ni prišlo do situacije, da v njihovem setu ne bi našel orodja ki ga rabim, ali pa da bi se kaj zlomilo itd.
Tole je povezava do njihove strani: Gude.com

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 25 Jun 2016, 17:39

Komplet pravzaprav ni velik...raglja...gedore tam nekje recimo od 8 do 13...thorx-i 3,4,5,6 enako imbus...kak podaljšek giblji nastavek...v glavnem nič prevelikega...vse skupaj 1/4 velikosti. Tisto 17-ko za kolesa je še najmanjši problem.
Hvala za tvoj predlog. Gude je ok...amapk kolikor gledam so z kompleti bolj bogi v Sloveniji. Mogoče najdem kaj preko e-bay-a...čeprav nisem prevelik pristaš takega nakupa preko spleta.

R.G.
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prevalje-Uršlja gora

Odgovor Napisal/-a R.G. » 25 Jun 2016, 18:27

Mogoče pogledaš tukaj:https://www.interdiskont.si/index.aspx
Sam imam 94 delni set,pa ga uporabljam za osebna vozila in kmetijsko mehanizacijo,pa je do zdaj odletel samo 12 imbus,ostalo bp.
Sem pa pred leti en tak mali set dobiv v Hofer-ju,mislim,da je od Mr.Tool-a.Za osnovne stvari okrog avta,mopeda super zadeva.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 25 Jun 2016, 19:25

Jah...sicer je že velikooo let od tega, ko sem še kaj kupil pri interdiskontu...ampak žal sem imel nežno rečeno...ne dobre izkušnje...z kvaliteto. Gedore so pokali, kot da so iz plastike... :?
Morda je kvaliteta zdaj kaj boljša...ampak se mi zdi da je zadeva bolj kot ne china-chip-cost.... :k:
Je pa cenovno ugodno...če je kvaliteta seveda v redu.

Uporabniški avatar
iron_maiden
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a iron_maiden » 25 Jun 2016, 20:02

Beta, Stahlwille, Wera, Usag, Unior... tolk na pamet iz glave.
S tem orodjem ne moreš falit.

2006 Yamaha Raptor 350R
2015 Yamaha Raptor 700R
2017 Yamaha Tracer 900

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 25 Jun 2016, 22:11

Mislm da je beta kr uredu glede na ceno drgac pa sam sem kupil v interdiskontu komplet ki ga imam 2 leti uporabljam skos in bi še enkrat isto vzel.

Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 26 Jun 2016, 09:05

Sam sem nabavil pred kakimi 5 leti ko sem se preselil tale komplethttp://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/ ... aspx/i6167 Sem bil najprej tudi precej skepticen. Vendar ima svak tudi podoben-manjsi komplet in ima se vse celo. Pa kar nekaj presraufa. Ko sem popravljal torzijo na 4 kolesniku sem z gedoro 27 (ce se ne motim ) in veliko racno ter 1m podaljskom probal odtegnit sway bar in gedora ni pocla. Malenkost sem zvil edino racno ki pa se danes deluje. In ja vem z racno se ne zateguje samo sem mel ze poln kufer vsega in sem samo nataknil cev in se obesil gor. Tako da lahko recem samo pozitivne stvari zaenkrat. Tudi imbus in torx nastavki so se vsi ok.

Lp Bostjan

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 26 Jun 2016, 10:26

Zakaj orodje?? Saj imaš BRPja :mrgreen:

Za prikolico pa imam jaz vedno nekaj v torbi #-o

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jun 2016, 10:45

lakl napisal/-a:Zakaj orodje?? Saj imaš BRPja :mrgreen:

Za prikolico pa imam jaz vedno nekaj v torbi #-o
Ko imaš enkrat kitajca je vseeno kaj voziš kasneje. Tistih "kitajskih" 8 mesecev me je spravilo tak daleč, da sem skoraj spal že z orodjem.
@Kiwi...ja če štartaš iz nule je taka verzija verjetno res ok....jaz pa 1/2cole in 3/8 imam...komplet je bil v 90% sestavljen iz 1/4...ki ga v resnici (trkam na les) na furi še NIKOLI nisem potreboval...ampak tisti kitajski sindrom... :evil:
No kakorkoli...danes sem se pač pustil "oropati" v merkurju in Bauhausu....nekako sem sestavil 60% kompleta (tisto najnujneše) in se olajšal za 125EUR (pa v torbici ni skoraj nič). Vzel sem pač Unior kakšna dva kosa od Wera in en kos (najdražji od Winsenta). Komplet bit-ov od Hitachija...zdaj pa bom počasi dopolnjeval.
Mogoče se komu zdi smešno da toliko mašujem okrog tega kompleta...ampak dejstvo je, da je bil sestavljen skozi leta in sem nazadnje z njim razšraufal cel sprednji del Golf-a z klimo, hladilnikom, žarometi...itd, itd...hočem povedat, da česar koli sem se lotil...na avtu, atv-ju, peciklu v kuhinji, kosilnici itd, itd...99% zadev sem reševal s tem kompletom, brez strahu, da ti bo ordje med delom odpadlo...in potem čez noč ostaneš brez..... :( Če si malo spreten v življenju to izgleda kot da so ti odrezali roke.... [-o<

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 26 Jun 2016, 12:32

Unior tudi ni vec kar je bil. Sam imam ves orodje od proxxona in bosch professional kar se tice baterijskega. Pri orodju me ze zmoti, da ga vecina low cost proizvajalcev polira, da se vsi naticni kljuci in racne fajn svetijo in ko imas vse mastne roke, kar leti iz rok. Orodje mora biti matirano in hrapavih povrsin.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jun 2016, 13:34

freshslo napisal/-a:Unior tudi ni vec kar je bil. Sam imam ves orodje od proxxona in bosch professional kar se tice baterijskega. Pri orodju me ze zmoti, da ga vecina low cost proizvajalcev polira, da se vsi naticni kljuci in racne fajn svetijo in ko imas vse mastne roke, kar leti iz rok. Orodje mora biti matirano in hrapavih povrsin.
To je to....eto...enake izkušnje. In ko sem danes kupoval sem se odločil za Unior ravno zato ker ima serijo mat orodja...jebem jim svetleči poriani krom...to je zanedeljske mehanike, ko morajo kake grablje popravit.
Ok...jaz sem vzel Unior iz navedenega razloga in ker sem poznal do sedanjo kvaliteto. Možno je da ni več kar je bil...ampak 1/4 set glih ni nekaj da bi se lotil kakih velikih težko zategnjenih vijakov...tako da upam, da ga ne bom polomil... :? ...tak zanič skoraj ne bi smel bit....
Proxxon-a pa sem si tudi ogledoval....ampak sem se potem odločil kot sem se, ker ni bilo niti enega Proxxonovega seta, kjer ne bi kupil vsaj polovico škatle preveč. :cry:

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 26 Jun 2016, 21:49

Jaz osebno bi vzel Wera...

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 27 Jun 2016, 10:44

Kaj pa;FORCH in WURTH pri njihovemu potniku naročiš tisto kar rabiš.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Jun 2016, 16:25

Kot omenjeno sem za zdaj rešil zadevo.
Izbral sem kombinacijo (90% Unior + 5% Wera+5% Winsent). Komplet je v najnujnejši meri sestavljen....podrobnosti bom dopolnjeval sproti.
Glede na to da sem kupoval po kosih (seti se mnogo bolj splačajo...če seveda štartaš iz nule), sem pač izbral v kar pač zaupam in je na razpolago.
Sem pa se ob tej priložnosti naučil, da je tega orodja in ponudnikov na trgu res veliko....in tudi če veš kaj želiš, odločitev ni lahka.
Kljub vsemu sem se odločil za preverjeno kvaliteto...čeprav je pregrešno draga...a kot pri ostali stvareh tudi o teh ne želim kasneje razmišljat ali preklinjat, ko kaj ne ne deluje ko to potrebuješ.
Hvala vsem za sugestije in mnenja...upam, da bodo prišle prav še komu.

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 03 Jul 2016, 21:46

Nisem bil nič na forumu, da bi ti predlagal KSTools, že par let dela odlično. Pa drugič :)

janezsko
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a janezsko » 12 Jul 2016, 18:04

probaj lincos...pri meni v delavnici se obnese....pa šrafamo vsak dan 12 ur...tudi z udarno pištolo...res pa crkne 10-13 -17 -19-22 gedora najprej....za normalno uporabo čist v redu kvaliteta...

Odgovori