Motorno olje
Motorno olje
Zanima me kakšno motorno olje se uporablja v motorju arctic cata400,namreč kolega mi je dejal da mora olje vsebovati dodatek ester zaradi sklopke.Jaz sem sedaj nalil motorno olje od avtomobila in kar kvalitetno olje z dodatkom sintetike.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Motorno olje
Tudi olivno je OK. Mora pa biti hladno prešano-nerafinirano, da ni premočno za sklopko!
Drugače pa nalij olje katerega ti predpisuje proizvajalec. Katero? Poglej v knjižico...
Drugače pa nalij olje katerega ti predpisuje proizvajalec. Katero? Poglej v knjižico...
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
lakl..a ni bučno bolše?? morda celo konopljino?? ja knjižica je pa stranski produkt ki ga mimogrede dobiš zravn motorja da malo nanese na teži vsega skup..lakl napisal/-a:Tudi olivno je OK. Mora pa biti hladno prešano-nerafinirano, da ni premočno za sklopko!
Vidva pametnakoviča v knjižici piše samo 5w30 in nikakršne znamke in če že ne mislita pomagat ne pametavat in enostavno preskočita vprašanje.
- iron_maiden
- Obiskovalec
- Reactions:
Nič ne boš falil z Motul 5100 10W40
2006 Yamaha Raptor 350R
2015 Yamaha Raptor 700R
2017 Yamaha Tracer 900
2015 Yamaha Raptor 700R
2017 Yamaha Tracer 900
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
masej..ne zameri..mene in vse ostale so najprej skurcali in napisali uporabi iskalnik..samo je to že tako izlajnana beseda da se je izgleda sploh ne uporablja več.
drugač pa v mačke mečejo motulovo olje ja.v primeru kakih nejasnosti pa pokličeš v trzin pa ti bojo vse povedali iz prve roke.
Moja "mačka"ima najraje ribje olje!
Res je! Vsi novi uporabniki najprej izskočijo z vprašanjem: Kakšno olje? Kje naj dobim? Zakaj mi to dela?Ali je to normalno?Pomagajte ne užge! ...
V iskalniku se vse to že najde. Tudi stric Google ima vse te podatke!
Pa vendar!
Večina prvo kupi in nato joka, da nekaj ni v redu. Brez, da bi se prvo posvetovali o nakupu, ali pa že imajo vozilo v garaži in nato sprešujejo, če je to vozilo OK! In še mnogo cvetk se najde, zato je težko ostati ravnodušen in brez sarkazma.
Tudi v tem primeru mi ni jasno: Prvo naliješ v agregat avtomobilsko olje in nato te zanima če je v redu???
Pnevmatike tudi prvo kupim in nato sprašujem, če so pravih dimenzij???

Res je! Vsi novi uporabniki najprej izskočijo z vprašanjem: Kakšno olje? Kje naj dobim? Zakaj mi to dela?Ali je to normalno?Pomagajte ne užge! ...
V iskalniku se vse to že najde. Tudi stric Google ima vse te podatke!
Pa vendar!
Večina prvo kupi in nato joka, da nekaj ni v redu. Brez, da bi se prvo posvetovali o nakupu, ali pa že imajo vozilo v garaži in nato sprešujejo, če je to vozilo OK! In še mnogo cvetk se najde, zato je težko ostati ravnodušen in brez sarkazma.
Tudi v tem primeru mi ni jasno: Prvo naliješ v agregat avtomobilsko olje in nato te zanima če je v redu???
Pnevmatike tudi prvo kupim in nato sprašujem, če so pravih dimenzij???