Canam Outlander 570 vs Polaris Sportsman 570
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Canam Outlander 570 vs Polaris Sportsman 570
https://m.youtube.com/watch?v=0xsknCfhJTU
Kdaj bo BRP tudi v svetu ATVjev naredil neodvisno vzmetenje zadaj kot ga ima pri SSV?
Kdaj bo BRP tudi v svetu ATVjev naredil neodvisno vzmetenje zadaj kot ga ima pri SSV?
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Re: Canam Outlander 570 vs Polaris Sportsman 570
polaris še vedno zgleda kot IMT bože mili.
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
ampak se vedno boljs kot canam 450L in 500L.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Tanov ne več:jay886 napisal/-a:polaris še vedno zgleda kot IMT bože mili.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Mozirje
- Kraj: Mozirje
To pa nebi reku. je 1 valjni. Tudi delov se v sloveniji ne dobi za Polarisa.freshslo napisal/-a:ampak se vedno boljs kot canam 450L in 500L.
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
uroš..res čudno..ker takega prepričanja po branju foruma sem tudi jaz imel..ki sem ga zdaj spremenil..in ga spremenil v obratno smeri..kolega že en mesec čaka na nek termostat za brp-ja, za polarisa bi ga po mojem že dobil..tudi jaz sem moral pustit moped en teden na servisu ko mi je spustil semering in je šel še jermen..ker ni blo delov..hmm..par kolegov majo polarise..pa majo te zadeve na zalogi..hmm..brp se preveč zagovarja..v resnici ni tako dober kot se ga hvali.. je kar nekje v rangu polarisa al pa ac-ja.. sam ceno ima pa zlatorumeno..
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Ne vem zakaj se toliko matraš. Prodaj že tega BRP-ja in kupi Polarisa. Boš imel VSE porihtano, delal bo brezhibno in dele imaš bukvalno na dvorišču. Potem pa si počasi že kar naglej kakšno Yamaho...potem Suzukija...pa kakšnega CF-a še nisi imel, pa Linhaja...veliko znamk je na voljo....le ti boš ostal vedno enak.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Moj glas gre tudi polarisu, videl, peljal in bil zelo zadovoljen. Ce bi z atvjem delal vec kot 100km na leto bi sigurno zamenjal.
Na koncu pa pristanemo na japonckih, a ne ?
Na koncu pa pristanemo na japonckih, a ne ?

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hehehe...verjetno misliš mene. Ja...pristal sem na Yamahi...ampak na enosledniku...in atv-ji ter enosledniki so OGROMNA razlika. Kar zmorejo eni, gre drugim težje ali pa sploh ne in obratno...dva svetova.
Zakaj na Japončku...zelo preprosto. Ko sem vstopil v svet enoslednikov, je to bilo enako kot stopajo drugi v svet štirikolesnikov...brez vedenja ...oz. z zelo malo vedenja.
Kar sem se naučil pri štirikolesnikih je to, da so na prospektih vsi lepi, a jih potem 80% razpade...ostane 20% dobrih (med njimi tudi Japonci), potem se pač odločiš po izkušnjah, željah, potrebah, in ostalih individualnih kriterijih.
Zato sem se tukaj zadeve lotil drugače....veliko drugače.
Predvsem veliko realnih izkušenj ljudi, ki so prakticirali uporabo motorja v pogojih, ki so najbližje mojim željam, ki sem jih temeljito kompatibiral z mojimi potrebami.
In ko sem izluščil to kar potrebujem, je ostalo to kar je ostalo....zgolj in samo slučajno se pač imenuje Yamaha...kar me ne moti, kot me ne bi motilo če bi pisalo KTM ali BMW, Honda, Suzuki. Izbor je temeljil na popolnoma nekih drugih kriterijh.
Problem pri lastnikih štirkolesnikov pa je ta, da v 95% niso sposobni izbrati štirikolesnikah po kriterijih, ki so realni.
Tako običajno izbirajo po izgledu, ZELO pomembno-po kubaturi in konjih (kdo ima daljšega, keremu bolj skoplje....), nekaj je vprašanje šminke in prestiža....še najbolj pa zanemarjajo najpomembneje svoje sposobnosti, in dejanske potrebe in uporabo. Če prevedem v razumljiv jezik...imam šiht in jurja plače (popoldan še malo fušam). Kupil bom vsaj bmw-ja serije 5, lahko rabljenega, še bolje novega z kreditom do vratu...ali pa kakšnega RS6 iz Nemčije....doma sem v mestu...v službo hodim peš. To je fino, ker ne delam dosti kilometrov, ker so servisi svinjsko dragi...pa tudi "žere" dosti taki avto. V nedeljo ga porinem iz najete garaže, pol pa pičim od semaforja do semaforja v rdečem območju obratov...ker morajo vsi videt da jaz imam...čeprav ne rabim....ampak IMAM. Potem seveda prej kot slej nekaj crkne...ker pač tak avto ni narejen za nedeljski režim obratovanja...in potem pizdim na vsek oblikah socialnega omrežja nad znamko in proizvajalcem...avto pa se med tem praši v najeti garaži, ker ni denarja za popravilo...ampak jaz sem Slovenec...jaz IMAM...in zdaj ne dela...pa toliko denarja....vsi so krivi, jaz pa ne.
Eto...in po vseh letih v tej panogi zagotavljam, da v si v Sloveniji 90% ljudi lasti atv-je, ki jih dejansko ne potrebujejo z vsemi oh in ah karakteristikami, jih ne zna uporabljat ali dovolj izkoristit....znamka pa ima tu bolj malo zraven.
In to je tudi bil eden od razlogov da sem zapustil svet atv-jev...njihova dejanska uporabnost (tehnične značilnosti ne glede na znamko) je zaostajala za mojimi potrebami in željami.
Zato sem si omislil novo vrsto prevoza po mojih kriterijih...in da je to pač Japonec je zgolj in samo naključje, ki pa meni ne pomeni NIČ...nimam pa nič proti.

Zakaj na Japončku...zelo preprosto. Ko sem vstopil v svet enoslednikov, je to bilo enako kot stopajo drugi v svet štirikolesnikov...brez vedenja ...oz. z zelo malo vedenja.
Kar sem se naučil pri štirikolesnikih je to, da so na prospektih vsi lepi, a jih potem 80% razpade...ostane 20% dobrih (med njimi tudi Japonci), potem se pač odločiš po izkušnjah, željah, potrebah, in ostalih individualnih kriterijih.
Zato sem se tukaj zadeve lotil drugače....veliko drugače.
Predvsem veliko realnih izkušenj ljudi, ki so prakticirali uporabo motorja v pogojih, ki so najbližje mojim željam, ki sem jih temeljito kompatibiral z mojimi potrebami.
In ko sem izluščil to kar potrebujem, je ostalo to kar je ostalo....zgolj in samo slučajno se pač imenuje Yamaha...kar me ne moti, kot me ne bi motilo če bi pisalo KTM ali BMW, Honda, Suzuki. Izbor je temeljil na popolnoma nekih drugih kriterijh.
Problem pri lastnikih štirkolesnikov pa je ta, da v 95% niso sposobni izbrati štirikolesnikah po kriterijih, ki so realni.
Tako običajno izbirajo po izgledu, ZELO pomembno-po kubaturi in konjih (kdo ima daljšega, keremu bolj skoplje....), nekaj je vprašanje šminke in prestiža....še najbolj pa zanemarjajo najpomembneje svoje sposobnosti, in dejanske potrebe in uporabo. Če prevedem v razumljiv jezik...imam šiht in jurja plače (popoldan še malo fušam). Kupil bom vsaj bmw-ja serije 5, lahko rabljenega, še bolje novega z kreditom do vratu...ali pa kakšnega RS6 iz Nemčije....doma sem v mestu...v službo hodim peš. To je fino, ker ne delam dosti kilometrov, ker so servisi svinjsko dragi...pa tudi "žere" dosti taki avto. V nedeljo ga porinem iz najete garaže, pol pa pičim od semaforja do semaforja v rdečem območju obratov...ker morajo vsi videt da jaz imam...čeprav ne rabim....ampak IMAM. Potem seveda prej kot slej nekaj crkne...ker pač tak avto ni narejen za nedeljski režim obratovanja...in potem pizdim na vsek oblikah socialnega omrežja nad znamko in proizvajalcem...avto pa se med tem praši v najeti garaži, ker ni denarja za popravilo...ampak jaz sem Slovenec...jaz IMAM...in zdaj ne dela...pa toliko denarja....vsi so krivi, jaz pa ne.
Eto...in po vseh letih v tej panogi zagotavljam, da v si v Sloveniji 90% ljudi lasti atv-je, ki jih dejansko ne potrebujejo z vsemi oh in ah karakteristikami, jih ne zna uporabljat ali dovolj izkoristit....znamka pa ima tu bolj malo zraven.
In to je tudi bil eden od razlogov da sem zapustil svet atv-jev...njihova dejanska uporabnost (tehnične značilnosti ne glede na znamko) je zaostajala za mojimi potrebami in željami.
Zato sem si omislil novo vrsto prevoza po mojih kriterijih...in da je to pač Japonec je zgolj in samo naključje, ki pa meni ne pomeni NIČ...nimam pa nič proti.

-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
bif..nebom ga še prodal.ne še..še kako leto ga mislim vozit.sej moped še dela.
do zdaj me je še vedno pripeljal nazaj domu.
bo pa sigurno naslednji polaris.

- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Jah kot rečeno...različni ljudje imamo različne kriterije in pričakovanja. Dejstvo pa je velika večina postavlja visoke kriterije, ki tememeljijo na Youtube filmčkih.
Kakorkoli...kar ti želim in tudi vsem ostalim je, da vas vozila, ki ste jih izbrali vedno varno vrnejo domov. Tudi in predvsem zaradi tega sem vedno prisegal na BRP in če bom še dočakal tisto tehnično spremembo, ki jo želim in se vrnem na štirikolesnik, bo to zagotovo spet enaka znamka.
Žal pa je trenutno tako, da NOBEN štirikolesnik na daljši rok ne dosega konstrukcijsko-tehničnih zmogljivosti za moje dolgoprogaške avanture...in žal (poleg še drugih osebnih razlogov) ni bilo druge alternative kot prej opisane.
So pa seveda tudi kandidati, ki zelo slabo poznajo tehnični del štirikolesnikov in jih uporabljajo na način in za vožnjo pod režimi za kakršne NISO skonstruirani....za kar je seveda "kriv" proizvajalec, prodajalec in serviser.
Kakorkoli...kar ti želim in tudi vsem ostalim je, da vas vozila, ki ste jih izbrali vedno varno vrnejo domov. Tudi in predvsem zaradi tega sem vedno prisegal na BRP in če bom še dočakal tisto tehnično spremembo, ki jo želim in se vrnem na štirikolesnik, bo to zagotovo spet enaka znamka.
Žal pa je trenutno tako, da NOBEN štirikolesnik na daljši rok ne dosega konstrukcijsko-tehničnih zmogljivosti za moje dolgoprogaške avanture...in žal (poleg še drugih osebnih razlogov) ni bilo druge alternative kot prej opisane.
So pa seveda tudi kandidati, ki zelo slabo poznajo tehnični del štirikolesnikov in jih uporabljajo na način in za vožnjo pod režimi za kakršne NISO skonstruirani....za kar je seveda "kriv" proizvajalec, prodajalec in serviser.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ampak, a si opazil kako boljse je razsirjena servisna mreza za yamahe in kako hitro dobijo dele....aja seveda nisi, ker imas Yamaho 

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Jaz tudi prej nisem imel težav z servisom ali mrežo ali deli...ker jih nisem potreboval...tako da kar se mene tiče...BRP ali Yamaha...do zdaj je za mene isto.
Olje in filtre imajo vsi na zalogi....
Bi pa za Yamaho za zdaj težko kaj komentiral, ker po 1200km...hvala bogu še nič ni crknilo...je pa odpadlo nekaj delov...kot kaže bo treba kot pri kitajcih več-krat z izvijačem malo božat vijake....
...ampak nimam nobene zamere...bom pač moral iz orodja prah pobrisat....
No...meni je važno da agregat dela....za zdaj....
Kar pa lahko že povem...ampak to velja bolj ali manj za vse enoslednike...prvi servis 76EUR (olje, filter, konrole kaj vem česa)...in če ne crkne nič, se vidimo čez 10.000km, kar je zame zelooo pomembno...pa ne zaradi tistih treh litrov olja in filtra, temveč razdalj, ki jih nameravam prevozit...poraba 3,8L/100km...
Olje in filtre imajo vsi na zalogi....

Bi pa za Yamaho za zdaj težko kaj komentiral, ker po 1200km...hvala bogu še nič ni crknilo...je pa odpadlo nekaj delov...kot kaže bo treba kot pri kitajcih več-krat z izvijačem malo božat vijake....

No...meni je važno da agregat dela....za zdaj....
Kar pa lahko že povem...ampak to velja bolj ali manj za vse enoslednike...prvi servis 76EUR (olje, filter, konrole kaj vem česa)...in če ne crkne nič, se vidimo čez 10.000km, kar je zame zelooo pomembno...pa ne zaradi tistih treh litrov olja in filtra, temveč razdalj, ki jih nameravam prevozit...poraba 3,8L/100km...
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Nič bat, saj se bo poraba povečala, če te to skrbi?BIF napisal/-a:...poraba 3,8L/100km...

LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
...me ne...
Me ni prej pri 9-10L/100km...pa me zdaj še manj.
Užitek ima pač svojo ceno...v tem primeru jo z veseljem plačam.

Užitek ima pač svojo ceno...v tem primeru jo z veseljem plačam.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Si kar priden! Jaz sem svojega GSXS1000 kupil lansko leto avgusta in ima trenutno na stevcu prevozenih 940km
Poraba okrog 6-7l, odpadlo se ni nic, le 1 vpoklic sem imel zaradi plasticnega distancnika, ki drzi cev za vodo do hladilnika.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Teh 1200 sem naklempal z lahkoto v slabem mesecu, ker sem 04.10 komaj naredil izpit za motor, pred tem pa (jebi ga nismo vsi popolni), nisem nikoli v življenju odpeljal niti enega metra z motorjem...nikoli. Najbolj me "skrbi" da se nisem nič silil...kar naenkrat sem moral na prvi servis. No...to pač potrjuje mojo odločitev o zamenjavi vozila.
Drugače pa...se bomo potrudili, da boš drugo leto bolj priden z kilometri...
Sicer boš dal kak dan fora do končne destinacije...ker mojih 48 lenih konjičkov še zdaleč ne more dirkat za tvojimi...pa vseeno...zdaj se lahko do tebe pripeljem na kavico...prej bi moral zraven vzet spalko, pa Maxiss bi moral bit sponzor.... 
Sicer pa...po stari navadi smo posvinjali temo...tokrat z Japonci hahaha...
Ok lepo nazaj k temi Polaris vs Can-am...pa lepo debato želim...meni je ni več treba....
BTW @freshslo...huuuddd motor imaš...
Drugače pa...se bomo potrudili, da boš drugo leto bolj priden z kilometri...

Sicer pa...po stari navadi smo posvinjali temo...tokrat z Japonci hahaha...
Ok lepo nazaj k temi Polaris vs Can-am...pa lepo debato želim...meni je ni več treba....

BTW @freshslo...huuuddd motor imaš...
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hehe, staramo se in vedno vec izkusenj in cudnih situacij se je nabralo v glavi, tudi sam konkretno hranim svojih 145 konjickov, ker ne bi rad da me popakirajo iz ceste. Z veseljem se pridruzim kaksni turi brez idej kdo bo prvi na cilju, to smo poceli v najlepsih letih. Ce te(vaju/vas) pa zanese v nase konce, obvezno poklici, da gremo na kaksno kavo.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Super. Sem vesel vabila in bova z Lakl-om gotovo prišla...seveda ob poprejšnji najavi. Ob kavi pa običajno padejo tudi kakšne dobre ideje in predlogi za potepanja.... 

Je pa kar zanimiv podatek, da nas je šlo kar nekaj iz 4 koles na 2 kolesa. :-) :-) :-)
P.S. Pa smo zopet "zalutali" iz teme. O:-)
P.S. Pa smo zopet "zalutali" iz teme. O:-)
Jaz bi imel na dveh kolesih, če bi imel izpit. Zato sem se odločil za 4 kolesa 

2011 Linhai HyTrack 420 4x4
2015 Can-Am Renegade 800
2015 Can-Am Renegade 800
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Vprasat pojdi, ce lahko na dvoslednika zadaj namontiras dva dodatna kolescka, potem rata 4 cikl in bos imel izpit
Kot vcasih, ko smo bili se v planicah...

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Saj je piagio mp3 pa se nek drugi ki sta vozna z B kategorijo [SMIRKING FACE]
Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk