Beno slišim/sklepam in tudi videl sem po videjih (teren) da morate biti nekje iz goriških koncev?
nakup novega quad
Re: nakup novega quad
hmm..res zanimiv video. Neznam si razjasnit zakaj je imel CF take težave napram ostalima, pa čeprav z dobrimi gumami. Nasplošno kot pravite saama zasnova oz konstrukcija motorja? kvaliteta zlaganja? razpored teže? prenos moči/diferenciali?? (pri CF se kolesa nekako "čudno" vrtijo)? ker mislim da kar se same moči tiče jo imajo vsi 3 več kot dovolj. res zanimivo... Ne postavljam se na nobeno stran, zgolj amatersko razmišljanje 
Beno slišim/sklepam in tudi videl sem po videjih (teren) da morate biti nekje iz goriških koncev?
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Zanimivo se mi zdi, da je tukaj taka razlika, na youtube je ogromno filmov od rusov, ki se vozijo po snegu z X8 in BRPji in ni opazati vecjih razlik, kot tukaj.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- gmajnar
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Bločice pri Blokah
Tudi meni se zdi, da je problem drugje, ne pa v znamki motorja.
Beno, kaj ste vi ugotovili?
Beno, kaj ste vi ugotovili?
E vidiš ta vožnja je pokazala kako se seme loci od plevela.Teren je težak sneg globok mokar lepljiv kar požira moc motorja.Imam kar nekaj filmu in nikjer ni situacija nic boljša.Tisti dan sem se toliko natreniral porivajuci in vitlajuci CF da pr spomenu imena CF me spoti.Nic ni bilo narobe ko smo prišli na suho vozili smo v koloni normalno.Kmalu ga je prodal zacela se kalvarija ni moje da pišem kaj je šlo vse narobe.Kupil je canam 850 in pravi da je to prav nekaj drugega.
- gmajnar
- Obiskovalec
- Reactions:
Če zdaj pomislim, da sem vrsto let nazaj tudi sam ogledoval Cofkota, me pa kar zmrazi.
Vseeno pa si še vedno ne znam predstavljat, kaj bi bilo tisto, kar napravi tako razliko.
Vseeno pa si še vedno ne znam predstavljat, kaj bi bilo tisto, kar napravi tako razliko.
Ja ne vem, občutek imam da motor deluje togo , je pa resnica nekje tubeno5 napisal/-a:https://youtu.be/iLS2dSy-oyQ Video pove vse,prvi rumen Rogi 650 Big Horn drugi jst 800 Ceros tretji CF Moto 800 Big Horn.
Ghoul napisal/-a:hmm..res zanimiv video. Neznam si razjasnit zakaj je imel CF take težave napram ostalima, pa čeprav z dobrimi gumami. Nasplošno kot pravite saama zasnova oz konstrukcija motorja? kvaliteta zlaganja? razpored teže? prenos moči/diferenciali?? (pri CF se kolesa nekako "čudno" vrtijo)? ker mislim da kar se same moči tiče jo imajo vsi 3 več kot dovolj. res zanimivo... Ne postavljam se na nobeno stran, zgolj amatersko razmišljanje
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
V enem od prejšnjih postov sem napisal...iz lastnih izkušenj.
Konji, ki so navedeni v karakteristikah kitajskih štirikolesnikov so dobesedno mrtve številke...zavajujoče.
Seveda pa je tukaj še razlika v prenosih, navoru, in še marsičem.
Kitajci ne razvijajo ničesar....zato tudi ne testirajo, izboljšujejo....kopirajo in to slabo in to je to. Zdrava pamet pa da vedeti, da se delo ekip vrhunskih inžinerjev pri priznanih znamkah, času in denarju vloženem v razvoj, NIKOLI ne more enačit z polovičnimi kopijami. Potem pa je vse skupaj potrebno še uskladit z vsemi ostalimi komponentami motorja, dodati vozne lastnosti, materiale itd, da na koncu dobiš kvaliteten izdelek kot celoto...kar pa ima seveda svojo ceno.
Kupci pa se potem odločamo kaj si lahko ali želimo privoščit. Zato me zgodbice in trditve, da se za veliko manj denarja, ravno tako dobro voziš in da pri dražjih uveljavljenih znamkah plačuješ samo ime, ne bodo nikoli prepričale.
Govorim pa iz lastnih izkušenj...ne iz youtube filmčkov in nekih forumov, ali prospektov.
Konji, ki so navedeni v karakteristikah kitajskih štirikolesnikov so dobesedno mrtve številke...zavajujoče.
Seveda pa je tukaj še razlika v prenosih, navoru, in še marsičem.
Kitajci ne razvijajo ničesar....zato tudi ne testirajo, izboljšujejo....kopirajo in to slabo in to je to. Zdrava pamet pa da vedeti, da se delo ekip vrhunskih inžinerjev pri priznanih znamkah, času in denarju vloženem v razvoj, NIKOLI ne more enačit z polovičnimi kopijami. Potem pa je vse skupaj potrebno še uskladit z vsemi ostalimi komponentami motorja, dodati vozne lastnosti, materiale itd, da na koncu dobiš kvaliteten izdelek kot celoto...kar pa ima seveda svojo ceno.
Kupci pa se potem odločamo kaj si lahko ali želimo privoščit. Zato me zgodbice in trditve, da se za veliko manj denarja, ravno tako dobro voziš in da pri dražjih uveljavljenih znamkah plačuješ samo ime, ne bodo nikoli prepričale.
Govorim pa iz lastnih izkušenj...ne iz youtube filmčkov in nekih forumov, ali prospektov.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hehehe prijatelj...ti bom povedal kar boš razumel. Naj tvoja skuha prebranec pa en šved...pa ko boš probal ti bo vse jasno...gmajnar napisal/-a: Vseeno pa si še vedno ne znam predstavljat, kaj bi bilo tisto, kar napravi tako razliko.
- gmajnar
- Obiskovalec
- Reactions:
To si mi pa tako nazorno raztolmačil, da sem šel še enkrat bolj natančno pogledat video.
Nisem si namreč mogel predstavljati, da obstajajo motorji, ki imajo premalo moči. Posebno zato ne, ker sem najprej imel Grizzliya 350. Ta zverinica se ni ustavila nikjer. Pa samo 350! Kako naj bi se močnejši pa kar ustavili? Ta Kitajc na videu se je pa ravno zaradi tega. Ni imel sape. To sem videl ob ponovnem pregledu.
Prilika s prebrancem pa tudi pove svoje. Hvala prijatelj!
Nisem si namreč mogel predstavljati, da obstajajo motorji, ki imajo premalo moči. Posebno zato ne, ker sem najprej imel Grizzliya 350. Ta zverinica se ni ustavila nikjer. Pa samo 350! Kako naj bi se močnejši pa kar ustavili? Ta Kitajc na videu se je pa ravno zaradi tega. Ni imel sape. To sem videl ob ponovnem pregledu.
Prilika s prebrancem pa tudi pove svoje. Hvala prijatelj!
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kar je res je res. čeprav bo treba malo obnovit ta prebranec, ker je treba podatke in znanja osveževat. Tako da...ob rednejšem pojavu lepega vremena pridem ob predhodni najavi preverit stanje...gmajnar napisal/-a:Prilika s prebrancem pa tudi pove svoje. Hvala prijatelj!
Z odličnimi pozdravi gospodarici do takrat....
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Premalo moci? Na posnetku se mi zdi, kot bi nasedel na sneg, ker gume se vrtijo v prazno, torej ni premalo moci. Ko so ga zaceli rukati levo/desno je pocasi zacel plezati...
A res ni nobenega na forumu z X8, da pove oz. ga zacne malce zagovarjat... saj ni prvi ATV od CFMOTO, nekaj so se morali nauciti?
Ceprav se mi zdi, da je se vedno lazje priplezal v klanec kot pa teta na posnetu pred njim
A res ni nobenega na forumu z X8, da pove oz. ga zacne malce zagovarjat... saj ni prvi ATV od CFMOTO, nekaj so se morali nauciti?
Ceprav se mi zdi, da je se vedno lazje priplezal v klanec kot pa teta na posnetu pred njim
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
jaz mam x8, samo se mi zdi brezveze kaj pisat, ker je tu gor cel kup folka, ki so pač fiksirani na to da so kitajci zanič in nočejo slišat drugače
meni po celem snegu dobro vleče, pa tudi med delom v gozdu ni problemov
meni po celem snegu dobro vleče, pa tudi med delom v gozdu ni problemov
Poglej po tej strmini sem splezal 3x in šel nazaj pomagat prijateljem,v nekem komentarju sem že napisal kakšna je razlika pr eni in drugi znamki v dodajanju gasa na takšnem terenu.
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Oj!
Freshslo je napisal: A je imel na CFMoto tako zlizane gume?
Iz mojih osebnih iskušenj se pridružujem njegovemu vprašanju, ker je v takih okoliščinah (moker star sneg) zelo pomemben vsak mm profila.
Ob neki zgodnje spomladanski atv avanturici nekje blizu južne meje smo se zjutraj vozili po celem snegu (cca 70 cm) kot profesorji in tako >napredovali< globoko v gozd. Ko se je bilo treba vrniti, smo pa po domače jeb.li ježa, saj je sonce naredilo svoje. Nekaj časa so kolegi z gumami z več profila še sami napredovali, ostali z (cca 1/2 profila) pa ne več. Atv se je dobesedno zarezkal v sneg. Ko so se kolegi vrnili po nas z namero šlepanja, so še oni obstali. Tako smo tudi trije osli rinili 50 in več neuporabnih atv konjev na kolesih po snegu in prekleli vse kar je in ni možno na tem svetu.
Mi z znucanimi gumami smo bili povsem enako nemočni, ne glede na firmo gum in atv-jev. Če ni pogojev za napredovanje, jih pač ni.
Takle mamo.
LP!
Freshslo je napisal: A je imel na CFMoto tako zlizane gume?
Iz mojih osebnih iskušenj se pridružujem njegovemu vprašanju, ker je v takih okoliščinah (moker star sneg) zelo pomemben vsak mm profila.
Ob neki zgodnje spomladanski atv avanturici nekje blizu južne meje smo se zjutraj vozili po celem snegu (cca 70 cm) kot profesorji in tako >napredovali< globoko v gozd. Ko se je bilo treba vrniti, smo pa po domače jeb.li ježa, saj je sonce naredilo svoje. Nekaj časa so kolegi z gumami z več profila še sami napredovali, ostali z (cca 1/2 profila) pa ne več. Atv se je dobesedno zarezkal v sneg. Ko so se kolegi vrnili po nas z namero šlepanja, so še oni obstali. Tako smo tudi trije osli rinili 50 in več neuporabnih atv konjev na kolesih po snegu in prekleli vse kar je in ni možno na tem svetu.
Mi z znucanimi gumami smo bili povsem enako nemočni, ne glede na firmo gum in atv-jev. Če ni pogojev za napredovanje, jih pač ni.
Takle mamo.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
To vprašanje o zlizani gumah je strel v prazno.Ce bi bile gume zlizane bi se vrtele kot nore logicno oprijema ni motor rabi malo moci.
Sam imam accessa ki ima po papirjih pol manj konjev kot tale x8 ampak me ni ustavil noben hrib pokrit z snegom... imam pa zadnje gume slabe. Kar se tiče pa priznanih znam je imel pa kolega več težav z njimi kot kdorkoli v okolici z kotajcom
Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk
Ja pa se to smo imeli vsi dosti več kilometrov kot on 
Kar tolažite se! Kitajski konji poskačejo v morje med prevozom v Evropo. Primerjava med CF in BRP je neumna. Primerja lahko voznik, kateri je vozil oba in ne ta, kateri je gledal. Vsak voznik ima drugačen palec, ja..a in srce zato ne morete primerjati z gledanjem. Poiskal sem en star posnetek za katerega je že bila plačana provizija ministrstvu in čez to blato so rumeni preleteli! Vsi na srednje obrabljenimmi pnevmatikami. Ostalo si poglejte, kako izgleda, ko zmanjka konjev, da obrnejo pnevmatike. Res, da je ta imel samo 500 ccm a čez to kotanjo sem se X krat zapeljal z BRP 500 kot čez pokakano pleničko.
Za primerjavo ne smemo gledat samo papirnatih konjev in ccm ampak kompletno zasnovo podvozja, uravnoteženost, vzmetenje...
CF ni popolnoma nič boljši od te moje Pande XY 500 če bi hoteli demantirati mojo primerjavo in vse moje trditve lahko z posnetki potrdim. ( kakšnih 200 se je nabralo v ATV sceni)
https://youtu.be/of3VW2oECeI
Debata je odprta
Naj omenim še, kako je pokojnemu prijatelju (Jaka) zastavil vprašanje prijatelj, kateri ga je potem na žalost tudi ponesel v višave o nakupu ATV vozila, konjih ccm...! Jaka mu je dejal: Pusti kitajske konje in raje vzami Yamaho 350. Zate za delo na kmetiji, občasne izlete v okolici je dovolj!!! Prav je imel
Za primerjavo ne smemo gledat samo papirnatih konjev in ccm ampak kompletno zasnovo podvozja, uravnoteženost, vzmetenje...
CF ni popolnoma nič boljši od te moje Pande XY 500 če bi hoteli demantirati mojo primerjavo in vse moje trditve lahko z posnetki potrdim. ( kakšnih 200 se je nabralo v ATV sceni)
Debata je odprta
Naj omenim še, kako je pokojnemu prijatelju (Jaka) zastavil vprašanje prijatelj, kateri ga je potem na žalost tudi ponesel v višave o nakupu ATV vozila, konjih ccm...! Jaka mu je dejal: Pusti kitajske konje in raje vzami Yamaho 350. Zate za delo na kmetiji, občasne izlete v okolici je dovolj!!! Prav je imel
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Bogomolka napisal/-a:Sam imam accessa ki ima po papirjih pol manj konjev kot tale x8 ampak me ni ustavil noben hrib pokrit z snegom...
...nekje daleč stran od bencinskih črpalk in gsm signala:

tisti čas je bilo tam 1 meter snega. Sicer se ne vidi, toda zadaj je bil kolega z BRP 800 in novimi 26" big hornkami, pa...so bili potem problemi za nazaj, ker je globlje razkopal gaz in smo ostali na 25" stalno nasedali.
Takrat se je tudi zimi reklo zima z razlogom.
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Če se spomniš tistega dne...čez to kopel se je peljal tudi BRP 400-ka...no problem...lakl napisal/-a:Kar tolažite se! Kitajski konji poskačejo v morje med prevozom v Evropo. Primerjava med CF in BRP je neumna. Primerja lahko voznik, kateri je vozil oba in ne ta, kateri je gledal. Vsak voznik ima drugačen palec, ja..a in srce zato ne morete primerjati z gledanjem. Poiskal sem en star posnetek za katerega je že bila plačana provizija ministrstvu in čez to blato so rumeni preleteli! Vsi na srednje obrabljenimmi pnevmatikami. Ostalo si poglejte, kako izgleda, ko zmanjka konjev, da obrnejo pnevmatike. Res, da je ta imel samo 500 ccm a čez to kotanjo sem se X krat zapeljal z BRP 500 kot čez pokakano pleničko.
Debata je odprta
Verjami... pred časom sem prodal grizza 660 (še udj ostaja odprta rana) vozil tudi Brp-je na različnih terenih res je da je kitajc pac kitajc ampak za določen cas bo vredu hehe
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pa res v vecini primerov porivajo CFMotoje...
https://www.youtube.com/watch?v=KHY99Tx133M
Smola...na videz se mi je zdel odlicna stvar, res, da nisem nikoli razmisljal o nakupu, a vseeno je preteklo ?!10 let od prve generacije 500cc in sem bil v prepricanju, da so X8 naredili top.
Kar pomeni, da so se vedno najboljsi stroji iz japonske, ce ne bi bili tako podhranjeni in zato izberemo kar se ostane canam in polaris
https://www.youtube.com/watch?v=KHY99Tx133M
Smola...na videz se mi je zdel odlicna stvar, res, da nisem nikoli razmisljal o nakupu, a vseeno je preteklo ?!10 let od prve generacije 500cc in sem bil v prepricanju, da so X8 naredili top.
Kar pomeni, da so se vedno najboljsi stroji iz japonske, ce ne bi bili tako podhranjeni in zato izberemo kar se ostane canam in polaris
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Neki je počlo na kanarčku.
Zadnjič spremenil Bogomolka, dne 03 Mar 2017, 12:17, skupaj popravljeno 1 krat.