nakup novega quad
- gregor.dolenec
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Kamnik okolica
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Re: nakup novega quad
In ni samo CDI made in TW, temvec skoraj vse elektronske komponente.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
uros116
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Mozirje
- Kraj: Mozirje
injektorji na G2 šasiji so Siemens. Mislim da to ni tajvansko, kitajska proizvodnja 
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Saj brp tud ni tajvanski, pa je tam proizvodnja delov. A mislis, da siemens vse proizvaja v nemciji???
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Spet ta dolgcajt,ali pa ........končno nekje na terenu.
2012 Yamaha Raptor 700R
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
-
janezk812@gmail.com
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: šentjur
Eno vprašanje...ali je danes kdo od vas, ki ste bili prisotni na lanskem srečanju "can-am winter celebration 2016" prejel pisno obvestilo o prekršku s strani inšpektorata rs za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo?
Jaz sem ga dobil, ker naj bi od prijavitelja inšpektorat dobil sliko, ko vozim po poti po kateri naj ne bi bilo dovoljeno...
Jaz sem ga dobil, ker naj bi od prijavitelja inšpektorat dobil sliko, ko vozim po poti po kateri naj ne bi bilo dovoljeno...
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
hja..v sloveniji nesmeš na srečanja..to je dejstvo..raje grem na hrvaško 5x kot 1x v sloveniji.. sam to bi moral organizator zrihtat dovoljenja..se pravi je krivda na strani organizatorja..beno5 napisal/-a:Eno vprašanje...ali je danes kdo od vas, ki ste bili prisotni na lanskem srečanju "can-am winter celebration 2016" prejel pisno obvestilo o prekršku s strani inšpektorata rs za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo?
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Resno? Organizator je imel dovoljenje za izvedbo dogodka (prisotna je bila tudi policija), kakor tudi za traso po kateri se je peljalo na Kope. Težava je nastala, ker se je ena skupina odcepila in šla po drugi poti, ki pa ni bila znotraj legalne trase. Večina v tej skupini sicer ni kriva, da se je tam peljala, ker je pač sledila prvemu, ki pa ni bil uradni vodič in je samovoljno zapeljal po drugi poti. Tukaj je težava. Sploh pa nisi bil prisoten in je bolje ne komentirati, če ne poznaš vseh dejtev.bugimajstr napisal/-a:hja..v sloveniji nesmeš na srečanja..to je dejstvo..raje grem na hrvaško 5x kot 1x v sloveniji.. sam to bi moral organizator zrihtat dovoljenja..se pravi je krivda na strani organizatorja..beno5 napisal/-a:Eno vprašanje...ali je danes kdo od vas, ki ste bili prisotni na lanskem srečanju "can-am winter celebration 2016" prejel pisno obvestilo o prekršku s strani inšpektorata rs za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo?
Kar pa se tiče Hrvaške....srečno vožnjo še naprej. Ampak tudi tam se skrivate, enako kot pri nas. Tudi oni imajo zakon o prepovedi vožnje v naravnem okolju z sankcijami kot pri nas. Trenutno imate le to srečo, da se vsled kaosa v državi (hrvaška), še nihče prav resno ne ukvarja s tem, a je tudi tam vse več revolta na ta račun. Prej kot slej, bo nekdo nadrsal tudi tam. In potem?...Bosna....Srbija..."brezskrbna" vožnja bo vedno bolj daleč.
Imamo hišo na Hrvaškem in smo prevozili veliko kilometrov tam, še v časih, ko je bil atv zanimiva exotika zato poznam razmere zelo dobro. Ni tako rožnato kot misliš da je. Tudi tam že zelo dobro vedo, kaj je atv, enduro, kroser. Kar pojdi na Slemen, če upaš? Še ne dolgo nazaj so na Hrvaškem veselo kupovali nehomologirane atv-je....zdaj jih prodajajo za male denarja, ker ne moreš praktično več nikamor, enako kot je bilo pri nas...in enako bo z vožnjo v naravnem okolju. Seveda se bo vedno vozilo na švarc tako na Hrvaškem kot tudi pri nas....in če je komu všeč vožnja z očmi na hrbtu in v nenehnem krču, kdaj te bo zasačil kdo z fotoaparatom ali kak organ....želim veliko užitkov. In ko te bodo (kot tujca) dobili na Hrvaškem, ne boš dobil domov položnice ali vabila na razgovor....motor ti bodo odvzeli, dokler te ne bodo propisno "obdelali" in dokler ne boš poravnal kazni, se bo prašil v garaži policije ali kakšnega inšpektorata...ti pa lepo z avtobusom domov.
Enako kot vi na Hrvaško so pred leti hodili Italijani k nam na fure...dokler jih niso lepo vseh skupaj pokasirali...zdaj se lepo doma vozijo po cestah. Nič novega niste pogruntali....vprašanje je le časa, kdaj bo komu kapnilo, kako in kaj.
Bif, glih včeraj smo se pogovarjali na Hrvaškem. Tam se je situacija res malo zaostrila ampak imajo možnost,da plačajo 1200 kun zavodu za gozdove in se lahko celo leto vozijo po gozdovih do max 10 vozil.
V Stubici plačajo 2000€ občini, da naredijo srečanje.
Pri nas se pa že vsaka rit predstavi kot inšpektor za gozdove!!!
V Stubici plačajo 2000€ občini, da naredijo srečanje.
Pri nas se pa že vsaka rit predstavi kot inšpektor za gozdove!!!
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Šank zgodbice, kjer je nekdo nekaj slišal, povedal naprej...7 v vrsti pa ima "končno verzijo", ki mu je pisana na kožo. Če je tako, potem to ni skrivnost in jo naj CroLine javno objavi na svoji strani....bodo vsi veseli....nenazadnje je to dobro za vse uporabnike atv-jev na Hrvaškem....in izven.
Super. Če prav razumem na Hrvaškem plačaš 1200kun in se neomejeno fijakaš po njihovih gozdovih.
No TO "dovolilnico" bi pa RES rad videl.
Tudi pri nas lahko plačaš v "sodelovanju" z občino in zavodom za gozdove odškodnino in organiziraš vožnjo skozi gozdove bodisi v državni ali zasebni lasti. To celo "omogoča" zakon...že vsaj od leta 2010....smo se tega poskusili lotiti pri organizaciji srečanja.
Seveda je zakon spisan tako, da je v praksi nemogoče to izpeljati...stara finta...lahko na papirju....ampak v resnici pa ne gre.
Tudi na Hrvaškem je tako. Te tako imenovane "dozvole" za 1200kun so fikcija na papirju....v praksi pa to izgleda tako, da se lahko voziš s to "dozvolu" le ob natančno določenih terminih, na natančno določenih (verjetno degradiranih) področjih....z drugimi besedami....mrtva stvar...pesek v oči. Pa ZELO verjetno velja le za državljane Hrvaške, pa še to le za potrebe opravljanja že kakšne dejavnosti. Za rekreativne dejavnosti (prosta vožnja z atv,) kot jih poznamo pa zagotovo ne. In za povrhu moraš imeti verjetno za to še registrirano dejavnost (turistična ponudba). Za normalnega državljan, ki bi pa prišel na šalter zavoda za gozdove in kupil letno dovolilnico za vožnjo po gozdovih za 1200kun pa to NE obstaja....in tudi NE BO.
Verjetno pa se bo na koncu izkazalo, da gre spet za neko luknjo v paragrafih, ki jo bo nekaj časa koristil kak iznajdljiv uradnik....dokler si ne bo nesramno napolnil žepe in bo to nekoga motilo, potem pa ga bodo kao "pogruntali", oni pa se bo izgovarjal, da si je zadevo pač tako raztolmačil.
Pri nas pa....sploh ni za komentirat. Dejansko lahko vsak kurac slika in prijavlja kolikor hoče...država pa to špijuniranje še spodbuja. Najhujši pa so seveda vikend "pohodniki" z Lidl/Hofer kramaraijo in mobilnimi telefoni z fototaparati na dvatisočšestoosemindajset obrokov....
Super. Če prav razumem na Hrvaškem plačaš 1200kun in se neomejeno fijakaš po njihovih gozdovih.
No TO "dovolilnico" bi pa RES rad videl.
Tudi pri nas lahko plačaš v "sodelovanju" z občino in zavodom za gozdove odškodnino in organiziraš vožnjo skozi gozdove bodisi v državni ali zasebni lasti. To celo "omogoča" zakon...že vsaj od leta 2010....smo se tega poskusili lotiti pri organizaciji srečanja.
Seveda je zakon spisan tako, da je v praksi nemogoče to izpeljati...stara finta...lahko na papirju....ampak v resnici pa ne gre.
Tudi na Hrvaškem je tako. Te tako imenovane "dozvole" za 1200kun so fikcija na papirju....v praksi pa to izgleda tako, da se lahko voziš s to "dozvolu" le ob natančno določenih terminih, na natančno določenih (verjetno degradiranih) področjih....z drugimi besedami....mrtva stvar...pesek v oči. Pa ZELO verjetno velja le za državljane Hrvaške, pa še to le za potrebe opravljanja že kakšne dejavnosti. Za rekreativne dejavnosti (prosta vožnja z atv,) kot jih poznamo pa zagotovo ne. In za povrhu moraš imeti verjetno za to še registrirano dejavnost (turistična ponudba). Za normalnega državljan, ki bi pa prišel na šalter zavoda za gozdove in kupil letno dovolilnico za vožnjo po gozdovih za 1200kun pa to NE obstaja....in tudi NE BO.
Verjetno pa se bo na koncu izkazalo, da gre spet za neko luknjo v paragrafih, ki jo bo nekaj časa koristil kak iznajdljiv uradnik....dokler si ne bo nesramno napolnil žepe in bo to nekoga motilo, potem pa ga bodo kao "pogruntali", oni pa se bo izgovarjal, da si je zadevo pač tako raztolmačil.
Pri nas pa....sploh ni za komentirat. Dejansko lahko vsak kurac slika in prijavlja kolikor hoče...država pa to špijuniranje še spodbuja. Najhujši pa so seveda vikend "pohodniki" z Lidl/Hofer kramaraijo in mobilnimi telefoni z fototaparati na dvatisočšestoosemindajset obrokov....
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Bif, je tudi polno takih urbaničev, ki z raznimi X5, ML, Q7 prišlepajo svoje lene riti skorajda do planinskih koč. Nato v najboljšem (beri najdražjem) goretexu (tudi gate verjetno...) vsi zaripli prisopihajo na mesto poziranja...BIF napisal/-a: Pri nas pa....sploh ni za komentirat. Dejansko lahko vsak kurac slika in prijavlja kolikor hoče...država pa to špijuniranje še spodbuja. Najhujši pa so seveda vikend "pohodniki" z Lidl/Hofer kramaraijo in mobilnimi telefoni z fototaparati na dvatisočšestoosemindajset obrokov....
...in če slučajno >>v neokrnjeni naravi<< srečajo kakega domačina na atv-ju ali endurci med ogledom gozdnega sestoja, ga takoj kliknejo zdaj že z tanovo Samsungovo 8ico in nato med svojim težaškim delom na kakem ministrstvu fotke z posvetili >delijo< na razne e naslove. Tudi inšpektorske seveda, ker med tovrstni dripci prevladuje mnenje, da jim seveda že po defoltu pripada mir in neokrnjena narava. Samo zanje seveda. Koliko je pa njihov avtomobilski stvor spuhal v zrak med vožnjo do neokrnjene narave, jih pa prav malo briga.
Aja, kmalu bi pozabil; ti isti dripci tudi po novem nakladajo kolesa na avto stvore in jih vozijo do Kopra, kjer na kolesih uživajo med vožnjo po za promet zaprti obalni cesti... ni problema glede kolesarjenja...le z vlakom naj gredo do Kopra...da ne bodo gužve na AC delali tistim, ki jim je uporaba AC del posla za preživetje in plačevanja davkov.
Sicer zopet izven teme, pa vendar...
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ja prijatelj...vem jaz in veš ti...in še marsikdo....in še mnogi bodo....žal.
Slovenija moj doma.
Slovenija moj doma.
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Res je, vsaka šola nekaj stane...BIF napisal/-a:Ja prijatelj...vem jaz in veš ti...in še marsikdo....in še mnogi bodo....žal.
Slovenija moj doma.
...ravnokar opral Hondico za udeležbo na prireditvi >>kaj je novega na lokalni moto sceni<< oz. ...na moto žegen grem...
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Lepo...jaz sem včeraj malce motoriral....sonček, družba, kavica....brez skrbi.... 
beno5 napisal/-a:
Zadnjič spremenil beno5, dne 07 Sep 2017, 20:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsi koncniki so made in Japan.beno5 napisal/-a:21610 km prva zamenjava koncnikov,puše so original in še vedno brez lufta.
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Moji na grizzu tudi. Blizu 50,000 km. pa še vedno čakam na prvo menjavo končnikov...beno5 napisal/-a: Vsi koncniki so made in Japan.
...japonci znajo marsikaj dobro in kvalitetno narediti. Še ljudje tam dolgo živijo
LP!
Mogoce da znaju ampak motor za formulu 1 sigurno ne znaju.Dalec so oni od visoke tehnologije.

21610 km prva zamenjava koncnikov,puše so original in še vedno brez lufta.