Dilema Linhai 300 4x4

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Stari trg pri Ložu, blizu Babno polje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 03 Okt 2007, 16:37

Linhai 4x4 je testiran!
Res prileze na vsak ku..ev hrib!!! :twisted:
Edino in res edino, kar me moti so vibracije, ko se pelješ malo bolj hitro po asvaltu.
Nič hudega. Bomo potrpeli ;)

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 03 Okt 2007, 19:31

Nabavi pri Boštjanu cestne "Inova" gume pa nebo več tako treslo po asfaltu.Poleg tega se ti bodo manj obrabile.Kramparce,ki so original na njemu se po asfaltu zelo hitro "znucajo",pa še tresejo povrh,ter jih je za asfalt kar malo škoda. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 04 Okt 2007, 09:56

So cestne gume že v originalu gor. Če pa ne bi bile, bi jih pa res menjal.
Sam trese pa vseeno. Najbolj pa v predelu, kjer držiš noge (kjer je zavora). Sam to je čutit sam po asvaltu pri veliki hitrosti. Po makedamu in kolovozih pa se ne čuti nič drugega kot sam užitek!!! :twisted:

2007: Linhai MUDDY 300 4X4
2008: Kawasaki Brute Force 750 :twisted:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 04 Okt 2007, 11:31

Preveri tlak oz jih spusti na 0,5 bar, če pa to ne pomaga, potem pa na centriranje.

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 08 Okt 2007, 09:44

Lep pozdrav!
Spet imam eno vprašanje za poznavalce linhai-jev.

Po prevoženih 200 km sem res spoznal, da je linhai dober atv.
Zdaj pa me zanima uporaba 4x4 pogona. Vem, da ga je potrebno uparabljati le po težkih terenih in da je omejitev hitrosti cca 30-40 km/h.
Zaj pa me zanima, če je uporaba omejena tudi časovno??
Primer: V naših koncih je zadnjem času padlo veliko dežja in je teren postal močvirnat in zato samo s zadnjim pogonom ne naredim nič.
Potreben je stalen štirikolesni pogon. Direktno povedano, sprašujem, če mi bo npr. v eni uri stalne uporabe 4x4 na atv-ju kaj skurilo (npr. sklopka in podobno?????

Hvala za odgovore!!!

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 08 Okt 2007, 09:44

Lep pozdrav!
Spet imam eno vprašanje za poznavalce linhai-jev.

Po prevoženih 200 km sem res spoznal, da je linhai dober atv.
Zdaj pa me zanima uporaba 4x4 pogona. Vem, da ga je potrebno uparabljati le po težkih terenih in da je omejitev hitrosti cca 30-40 km/h.
Zaj pa me zanima, če je uporaba omejena tudi časovno??
Primer: V naših koncih je zadnjem času padlo veliko dežja in je teren postal močvirnat in zato samo s zadnjim pogonom ne naredim nič.
Potreben je stalen štirikolesni pogon. Direktno povedano, sprašujem, če mi bo npr. v eni uri stalne uporabe 4x4 na atv-ju kaj skurilo (npr. sklopka in podobno?????

Hvala za odgovore!!!

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 08 Okt 2007, 11:36

Če ga neboš gnal do konca v klance Celo uro se nebo zgodilo nič.Če voziš počasi po blatnem terenu (saj hitro tako ne gre)bo vse v redu in se nebo nič pregrelo ali crknilo.Sklopka je malo problematična,če ga do konca tiščiš z 4x4 in reduktorjem v hude klance kašno uro brez postanka.Pa upoštevaj naklon klanca in dolžino,če se hočeš po njemu peljati brez reduktorja,ker se zna motor ustaviti in spodrsne pogonski jermen,ter ga tako lahko skuriš.Drugače pa ni bojazni,da bi se motorju karkoli zgodilo pri normalni vožnji po kakršnem koli terenu. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 08 Okt 2007, 13:08

Ne vidim razloga, da bi vozil eno uro z 4x4. Je težje upravljanje, večja poraba goriva, pobere moč-konje pa še kaj... Uklopiš tam, kjer se ustavi in potem izklopiš. Da maš pa tak teren, da moraš imeti skozi uklopljen 4x4, pa kar ne verjamem. Če pa že, pa povabi, rade volje ga bom šel prevozit. Ti samo pridno nabiraj km, iz izkušen pa boš videl, kdaj rabiš 4x4 in da hudo daleč prideš z 2x4

LP

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 08 Okt 2007, 20:55

moz napisal/-a:Zdaj pa me zanima uporaba 4x4 pogona.
V časovni uporabi 4x4 pogona ne vidim nobenih problemov ali omejitev.Pri Linhaju je problem v 4x4 samo ta, da prvi del pogona nima diferenciala (kot ostali ATV-ji z 4x4)oz. je le ta z 100% zaporo, kar pomeni, da ga v nobenem primeru oz. čim manj uporabljaj na površinah, kjer je oprijem kolikor toliko dober.4x4 vkljaplaj le kadar je to res nujno potrebno.Predvsem pa bi bilo potrebno zamenjati gume, kajti terenske gume, ki so na Linhajih,so za blaten teren neprimerne (ker se ne čistijo). Če boš zamenjal gume, sem prepričan, da se bodo vozne lastnosti v blatu spremenile na bolje vsaj za 40%.
(Škoda da sem šele sedaj opazil od kod si.Ravno v soboto smo bili v Vrhniki-pri Starem trgu ob Ložu.Lahko bi se v živo prepričal, kaj pomeni dobra guma)

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 09 Okt 2007, 10:13

Aha. Hvala za informacije.

Jaka, torej ste bli pol v vrhniki na shodu. Jaz sem pa mislu, da stvar odpade zaradi dežja. Sicer pa ne bi mogu prit v nobenem primeru. Sem bil odsoten (na Štajerskem je sezona mošta in kostanja :partyman: )
Torej ste se, kolkor vem, zbrali v Vrhniki pri Dolfetu (Adolf Košmrlj) ?
Lepo!!!!!! Sem od Dolfeta oddaljen le kake 3 km. Morem drugič tud jaz prit na te zadeve, da se malo bolj seznanim v živo a atv-ji in atv-jevci. (sem v tej zadevi še čisto "frišen" :D )
Če se boste kaj dogovarjali, mi le napište na forum, če slučajno ne bi že prej zvedel za srečanje.

L.P. Primož!!!

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 09 Okt 2007, 10:38

Ne vidim razloga, da bi vozil eno uro z 4x4.
Ja, sem malo pretiraval, ko sem napisal eno uro. Sem sam hotel povedati, da to ne bi bilo eno minuto.

Hvala za mnenje!!

L.P. Primož!!

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 09 Okt 2007, 16:19

Ni problema.Ti samo uporabljaj 4x4 in reduktor tam kjer drugače ne gre,pa bo vse v redu.Kadar grem na teren,nikoli negrem samo za eno uro.Vendar "durh" vožnje pa ni za celo uro skup,saj moram vsake toliko spočit roke in takrat počiva tudi motor. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

še šeno vprašanje

Odgovor Napisal/-a moz » 25 Okt 2007, 09:02

Evo me! Linhai še vedno ni izdahnil :lol:
Me pa zanima, če ima ta mašina v sebo kakšno blokado ali kaj podobnega kar bi se dalo sanirat, da bi pridobil kaj na moči (vsaj minimalno)?
Bom imel v kratkem prvi servis, pa bi mi tam porihtali to stvar, seveda če sploh obstaja kakšna blokada.

Hvala!!

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 25 Okt 2007, 10:33

Blokade kot takšne ni.Se pa precej pozna na pospeških,če zamenjaš "auspuh" z bol odprtim in odstraniš membrano za povratne pline (blokiraš cev,ki gre v glavo.)
Za povečanje moči ali povečanje hitrosti,pa do sedaj še nismo pogruntali kaj bi se dalo narediti.(tudi tuning kit za linhai 300 ne obstaja žal) :evil:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 25 Okt 2007, 11:29

Aha, torej "auspuh"?
Pa se to da naredit doma, je veliko dela, al je potrebno it na servis.
Se da ta stvar naredit na original auspuhu?
Oziroma kaj se zgodi z garancijo, če narediš poseg na "auspuh" ( se pravi, da blokiraš cev)?

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 25 Okt 2007, 14:00

Lonec lahko narediš sam,saj pri predelavi (kakršnikoli)izgubiš garancijo.Pa ne blokiraš cevi auspuha,temveč cev,ki gre v glavo motorja (Povratni plini).To je ozka cevka,ki pelje iz ohišja membrane (takoj pod plastiko na desni strani motorja)do glave motorja.Vmes je še gumijasta cevka,ki jo snameš,kovinsko pa blokiraš.Pri odprtem auspuhu,pa menjaš samo lonec,ki si ga naredil iz drugega rabljenega,ali sam doma. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 26 Okt 2007, 08:40

Nobena predelava ti ne bo koristila kaj dosti, oziroma nadomestila cca 200 ccm ali več. Vsaj toliko potrebujes za 4x4 delavni stroj za kolikor toliko spodobno voznjo off road.

LP
H

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 26 Okt 2007, 10:09

Okusi in potrebe so različne.

Tudi sam pa ne vidim posebnega smisla v predelavah, je veliko boljše, da se namesto financiranja predelav odločiš za nakup večih ccm3.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: še šeno vprašanje

Odgovor Napisal/-a baron21 » 27 Nov 2007, 14:16

moz napisal/-a: Me pa zanima, če ima ta mašina v sebo kakšno blokado ali kaj podobnega kar bi se dalo sanirat, da bi pridobil kaj na moči
Za začetek pojdi na OMV in natoči 100 oktanov. Jaz delam (bolj zase kot za druge) raziskavo o obnašanju mojega Jumbota glede na bencin ki je natočen. Opažam očitne razlike v delovanju. Bom bolj podrobno opisal čez nekaj tednov, ko bom prišel stvari do dna. Sicer pa - menjaj motor pa bo več konjev.

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 28 Nov 2007, 08:52

baron21 napisal/-a:Za začetek pojdi na OMV in natoči 100 oktanov. Jaz delam (bolj zase kot za druge) raziskavo o obnašanju mojega Jumbota glede na bencin ki je natočen. Opažam očitne razlike v delovanju. Bom bolj podrobno opisal čez nekaj tednov, ko bom prišel stvari do dna.
Zanimivo tole z gorivom. Ti kar napiši, kaj boš pogruntal, pa če je res 100 oktanski boljši, ga bom še jaz probal.
baron21 napisal/-a:Sicer pa - menjaj motor pa bo več konjev.
:lol: Ooo, sej bi menjal za močnejšo mašino, pa so nekako vsi atv-ji tega, oz. boljšega ranga kar predcej dražji :lol:
Ne, sej je linhai čisto OK. Mu pa ne bi škodil še kakšen konjiček več! :twisted:

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 28 Nov 2007, 13:54

Lahko poizkušate kolikor hočete, toda samo z 100 oktanskim gorivom ne boste na zmogljvosti pridobili prav ničesar. Preizkušeno na dveh 4ciklih, pa tudi kolegi ki so to že poizkusili imajo podobne izkušnje... :roll:

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

RegY
Začetnik
Reactions:
Kraj: MariboR
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RegY » 28 Nov 2007, 23:32

čisto odkrito rečeno, sem jaz to poiskušal z avtom... na začeku, ko sem tankal 100tko, mi je res pil manj, pa morda šel v kak hrib bolj konstantno brez upadanja hitrosti, ampak še vedno pa ni bil naenkrat turbo

na koncu, po 15.000km ko sem imel pa naslednji servis, pa sem ugotovil, da je spil zaradi tega bencina še 2 decilitra olja, ki ga prej nikoli ni, zakar mi je serviser povedal, da je razlog, ker je 100okt. benz bolj suh in nima takih mazalnih sposobnosti, kot navadni 95okt. (ja, tudi bencin nekaj doda k mazanju motorja, ne samo olje)

jaz sem rekel nikoli več 100okt. nikamor! ker ko se je računalnik in mašina navadita, je vse isto, kot 95, kar sem samo potrdil, ko sem spet nazaj začel tankat 95. je šel isto pa še morda malo bolj se je spet normalizirala poraba... ter seveda par centov cenejši tank :)

TUKAJ je pa prostor za FUL dober podpis ;)

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 29 Nov 2007, 09:10

Naj kdo še poiskusi z Agipovim 95 oktanskim. Pri men se je izkazal, da največ dobim za 1€.

lp
H

Uporabniški avatar
smitko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a smitko » 03 Dec 2007, 07:55

moz napisal/-a:
baron21 napisal/-a:Za začetek pojdi na OMV in natoči 100 oktanov. Jaz delam (bolj zase kot za druge) raziskavo o obnašanju mojega Jumbota glede na bencin ki je natočen. Opažam očitne razlike v delovanju. Bom bolj podrobno opisal čez nekaj tednov, ko bom prišel stvari do dna.
Zanimivo tole z gorivom. Ti kar napiši, kaj boš pogruntal, pa če je res 100 oktanski boljši, ga bom še jaz probal.
baron21 napisal/-a:Sicer pa - menjaj motor pa bo več konjev.
:lol: Ooo, sej bi menjal za močnejšo mašino, pa so nekako vsi atv-ji tega, oz. boljšega ranga kar predcej dražji :lol:
Ne, sej je linhai čisto OK. Mu pa ne bi škodil še kakšen konjiček več! :twisted:
kaj je sosed je ze premalo? :D sej gre dovolj...za razletet se prevec... :)

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 03 Dec 2007, 19:24

Kaj je sosed? Je že premalo? :D Saj gre dovolj! Za se razletet - še preveč... :)

Za vse, ki tako kot jaz, niste razumeli prejšnjega posta.

_Adly_300_XS_
Slika

Odgovori