Renegade 500, problem zapore diferenciala
Renegade 500, problem zapore diferenciala
Pozdravljeni dobri ljudlje,
sem lastnik CAN-AM Renegade 500, letnik 2010.
In sicer problem je sledeč: zadnjič se se mi je pri vožnji v hrib vklopila zapora diferencijala, ki se pa nato ni izklopila.
Ali je kdo že imel podoben problem? Kaj bi lahko bilo narobe? Kam se obrniti po pomoč?
Hvala že v naprej za vse odgovore.
sem lastnik CAN-AM Renegade 500, letnik 2010.
In sicer problem je sledeč: zadnjič se se mi je pri vožnji v hrib vklopila zapora diferencijala, ki se pa nato ni izklopila.
Ali je kdo že imel podoben problem? Kaj bi lahko bilo narobe? Kam se obrniti po pomoč?
Hvala že v naprej za vse odgovore.
Zadnjič spremenil peter95, dne 17 Jul 2017, 15:53, skupaj popravljeno 1 krat.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Renegade 500, problem zapore diferenciala
Zadnjega, oz. če vklopim sprednji pogon je tudi sprednjega.
Da kolikor vem nima direktne zapore, ampak deluje preko sklopke... tako da res ne vem kje naj iščem napako
Da kolikor vem nima direktne zapore, ampak deluje preko sklopke... tako da res ne vem kje naj iščem napako
Zadaj ni zapore diferenciala, spredaj je pa visco sklopka.
- kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
- Kontakt:
Zadaj ni zapore dif-a kot pravi Berti, ker diferenciala zadaj ni. Je pa kotni prenos.Berti napisal/-a:Zadaj ni zapore diferenciala, spredaj je pa visco sklopka.
Spredaj pa je visco sklopka. Preveri olje v prvem dif-u.
LP Boštjan
- kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
- Kontakt:
kiwi napisal/-a:Zadaj ni zapore dif-a kot pravi Berti, ker diferenciala zadaj ni. Je pa kotni prenos.Berti napisal/-a:Zadaj ni zapore diferenciala, spredaj je pa visco sklopka.
Spredaj pa je visco sklopka. Za vsak slučaj preveri olje v prvem dif-u.
LP Boštjan
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Na Renagade-u...kot na ostalih je zadaj kotni prenos, kot so ti že povedali moji predhodniki. Tam ni nič za vklapljat ali izklapljat. Kotni prenos pomeni (to je pomembno), da se zadnji par koles v vsakem trenutku in na vseh podlagah vrti enako...
Prednji del se preko visco sklopke samodejno vklaplja po potrebi glede na oprijem na podlagi...in v težjih pogoji deluje sinhrono enakomerno, kot pri klasični (z gumbom vklopljivi in izklopljivi) zapori diferenciala, kot jo najdeš na kitajskih 4ciklih...in kadar to ni več potrebno samodejno "popusti", da sam diferencial opravlja svojo nalogo. Seveda govorimo o delovanju kadar je vklopjen tudi prednji pogon (4x4).
ne poznam sicer zgodovine tvojega motorja, vzdrževanja in servisiranja. Ampak nekakao gre zadeva takole. Kar nekaj mojstrov si lasti 4kolesnike, ki so veliko modrejši od inžinerjev in so v sprednje diferenciale nalivali olja gostejše viskoznosti kot je predpiana (predpisana je 75w-90), z namenom doseči čim hitrejši efekt visco sklopke. Velikokrat so tako "uredili" okvaro visco sklopke in potem po klasični metodologiji okrivili proizvajalce in prodajalce.
Zdaj, če imaš to smolo...kolikor vem se zadeve ne da kvalitetno popraviti...torej samo nova sklopka.
vsekakor pa bi jaz osebno naredil najprej eno stvar. Kupi ORIGINALNO olje (1L mislim da stane okrog 13eur) pri pooblaščenem BRP prodajalcu. Spusti staro olje (prej malenkost zagrej prednji del) in ga zamenjaj z novim originalnim 75W-90...dokler ti na zgornjem čepu ne priteče ven. Potem boš videl kaj se bo dogajalo. Z nekaj sreče boš morda zadevo rešil. Če tega (menjave) nisi vešč poprosi nekoga, ki je to že delal.
Delovanje visco sklopke lahko preveriš tudi tako, da dvigneš prednji del motorja in kolesa vrtiš "v prazno" (eno kolo). Če sklopka deluje pravilno se ti bo ob intenzivnem poganjanju enega kolesa samodejno pridružilo tudi drugo.
Prednji del se preko visco sklopke samodejno vklaplja po potrebi glede na oprijem na podlagi...in v težjih pogoji deluje sinhrono enakomerno, kot pri klasični (z gumbom vklopljivi in izklopljivi) zapori diferenciala, kot jo najdeš na kitajskih 4ciklih...in kadar to ni več potrebno samodejno "popusti", da sam diferencial opravlja svojo nalogo. Seveda govorimo o delovanju kadar je vklopjen tudi prednji pogon (4x4).
ne poznam sicer zgodovine tvojega motorja, vzdrževanja in servisiranja. Ampak nekakao gre zadeva takole. Kar nekaj mojstrov si lasti 4kolesnike, ki so veliko modrejši od inžinerjev in so v sprednje diferenciale nalivali olja gostejše viskoznosti kot je predpiana (predpisana je 75w-90), z namenom doseči čim hitrejši efekt visco sklopke. Velikokrat so tako "uredili" okvaro visco sklopke in potem po klasični metodologiji okrivili proizvajalce in prodajalce.
Zdaj, če imaš to smolo...kolikor vem se zadeve ne da kvalitetno popraviti...torej samo nova sklopka.
vsekakor pa bi jaz osebno naredil najprej eno stvar. Kupi ORIGINALNO olje (1L mislim da stane okrog 13eur) pri pooblaščenem BRP prodajalcu. Spusti staro olje (prej malenkost zagrej prednji del) in ga zamenjaj z novim originalnim 75W-90...dokler ti na zgornjem čepu ne priteče ven. Potem boš videl kaj se bo dogajalo. Z nekaj sreče boš morda zadevo rešil. Če tega (menjave) nisi vešč poprosi nekoga, ki je to že delal.
Delovanje visco sklopke lahko preveriš tudi tako, da dvigneš prednji del motorja in kolesa vrtiš "v prazno" (eno kolo). Če sklopka deluje pravilno se ti bo ob intenzivnem poganjanju enega kolesa samodejno pridružilo tudi drugo.
Daj ne zajebavaj ljudi!
Dali so 7 k€ za motor in naj sedaj na klocnih sami vrtijo kolesa
Dali so 7 k€ za motor in naj sedaj na klocnih sami vrtijo kolesa
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Jah...zdaj so spinerji moderni. Če si tip, si kupiš takega za 7 jurjev.... 
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
BIF napisal/-a:Jah...zdaj so spinerji moderni. Če si tip, si kupiš takega za 7 jurjev....
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Jah....na to lahko odgovorim le, da ni vse za vsakogar.
Če se kadarkoli vrnem v ta šport, vozim naprej BRP...ostalo me sploh ne zanima. Sicer pa se ne mislim zapletat v kakšrnokoli razpravo o znamkah....več. Vozite kar hočete...boli me kurac.
Če se kadarkoli vrnem v ta šport, vozim naprej BRP...ostalo me sploh ne zanima. Sicer pa se ne mislim zapletat v kakšrnokoli razpravo o znamkah....več. Vozite kar hočete...boli me kurac.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
bif..roko na srce..dobr ko si prodal moped..ker je v razsulu.. brp je za leto ali dve pol pa moreš menjat.. novi brp je daleč od kvalitete.. stari so bli še ok.novi pa niso vreni pol cene..BIF napisal/-a:Jah....na to lahko odgovorim le, da ni vse za vsakogar.
Ni vedno BRP kriv, če lastnik ne naredi varnostni krog pred vožnjo....Ni vse samo olje in voda!!
Bugi ti ga malo pihneš, pejt nazaj na mačko!!!
Bugi ti ga malo pihneš, pejt nazaj na mačko!!!
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Roko na srce...prav imaš. Mačka je bila v razsulu, BRP je v razsulu, Polaris (ko ga boš imel) bo v razsulu, Suzuki (ko ga boš imel bo v razsulu.... traktor imaš v razsulu, vlada je v razsulu, država je v razsulu, svet je v razsulu....edino kmetija Burgar še stoji...pa še ta je v razsulu. Nekaterim je pač vse v razsulu. In v razsulu ti poročam....prav imaš....vse je v razsulu.bugimajstr napisal/-a: bif..roko na srce..dobr ko si prodal moped..ker je v razsulu.. brp je za leto ali dve pol pa moreš menjat.. novi brp je daleč od kvalitete.. stari so bli še ok.novi pa niso vreni pol cene..
Upam da si zdaj zadovoljen....v razsulu.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
bif..to si pa tko lepo povedal da se še jaz podpišem.BIF napisal/-a:Roko na srce...prav imaš. Mačka je bila v razsulu, BRP je v razsulu, Polaris (ko ga boš imel) bo v razsulu, Suzuki (ko ga boš imel bo v razsulu.... traktor imaš v razsulu, vlada je v razsulu, država je v razsulu, svet je v razsulu....edino kmetija Burgar še stoji...pa še ta je v razsulu. Nekaterim je pač vse v razsulu. In v razsulu ti poročam....prav imaš....vse je v razsulu.bugimajstr napisal/-a: bif..roko na srce..dobr ko si prodal moped..ker je v razsulu.. brp je za leto ali dve pol pa moreš menjat.. novi brp je daleč od kvalitete.. stari so bli še ok.novi pa niso vreni pol cene..
Upam da si zdaj zadovoljen....v razsulu.
No zadeva je sedaj zrihtana, tako da deluje vse bp. Kar se tiče vzdrževanja motorja pri prejšnem lastniku je bila res vrhunska (motor je bil tudi že predstavljen na forumu od uporabnika rene500)

- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Super. Je pa v navadi, da če se vpraša in se ljudje potrudijo z odgovori...da se tudi poda odgovor, kaj je bilo in kako se je rešilo. Morda pride še komu drugemu prav...Ali pa gre za skrivnost in se naj potem nekdo drug spet jebe z istim problemov, ki morda sploh ni problem....
Problema sploh ni bilo.. to so bile samo moje napačne domneve
Se opravičujem ker sem vam po nepotrebnem kradel drgoceni čas.
Se opravičujem ker sem vam po nepotrebnem kradel drgoceni čas.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Nič hudega...razen da si nekoga s tem odgovorom razočaral...
Lepši odgovor za "poznavalce" bi bil recimo....zdrobljen prednji diferencial...uničena visco sklopka...vse skupaj je za kurac....ogromni stroški.... Zdaj pa ker je vse ok....žalost....
Lepši odgovor za "poznavalce" bi bil recimo....zdrobljen prednji diferencial...uničena visco sklopka...vse skupaj je za kurac....ogromni stroški.... Zdaj pa ker je vse ok....žalost....