a upa kdo??

Odgovori
bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

a upa kdo??

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 03 Feb 2018, 23:30

no čisto tako..a upate napisat lastniki brp vozil koliko popravljate "potrošni material" ?? tko jermen na 3k km pa kaki ležaji,kak semering že prej spusti..kaka stikala voda zalije pa te fore?? sam tko..potrošni material.ker brp se drugač ne kvari sploh..sam potrošni materjal je treba večkat menjat. :twisted: moram malo obudit temo in komplet forum..ker vidim da je tema..

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Re: a upa kdo??

Odgovor Napisal/-a beno5 » 04 Feb 2018, 07:59

Malo smešno je kar naprej nakladat.Moj jermen se približuje številki 15 000 km,mogoce ga jutri unici.Prevozil je ogromno grdega teškega terena,vabljen na vožnjo da vidiš da se nic ne špara.Ležaji so original,koncnike sem menjal kar sem tak tip izdržali bi še kar veliko.Manšet sem zamenjal kar nekaj,malo moraš imeti srece.Opažam da so manšete kar vredu ampak so prekratke i pr vseh skokih rad pocijo.Logicno original je kar cena a to je zopet nekaj drugega.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 04 Feb 2018, 22:01

no..sam pravim.. na mojem mopedu pa ma okol 6 k km je že kr precej pbrabe. jermen je zdaj če je res..(servis uradni) zdaj drugi oziroma tretji in je totalno hin. no ta tretji res ni bil original. zdaj bom dal original not. na mački sem naredil z prvim jermenom 9k km in 450 ur. to velik pove o kvaliteti.. vozil sem pa praktično enako. sam bol počas..pa z polnimi obrati.ker muca je bla podhranjena..

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Cerknica
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 06 Feb 2018, 17:46

Imam 500L max. Na cca 1800km se je pojavil luft levega končnika, zamenjan na drugem servisu, kar sem tudi drago plačal.
Ko sem vprašal o garanciji, sem dobilo odgovor, da ja to potrošni material. Sem plačal, a za bedaka me ne bodo več imeli.
Sedaj imam 15500km, servisi na 6000,9000,12000 in 15000, servisiram sam, ker imam v službi nekaj popusta na material, sem za to porabil cca 200€ = 4x sintetično olje, 4x filter man, šprtni filter, iridium svečke, po 2l 75w90 in 75w140. Pa nekaj svoji ur dela.
Zamenjal sem še ležaja na one way sklopki SKF 40€ in ležaj na sek.jermenici 3€.
Največ preblemom pa imam z zadnjim kotnim prenosom. Tuli kot zverina. Če se peljemo štirje, 3xBRP+Kawasaki, vsi slišimo mojega. Sem poizkusil že olje 85w90, pa razne dodatke, drugače podložil zobnike, vedno isto.
Jermen imam še prvi, gume tudi. Maxsis Ceros prednje še 2mm, zadnje 5mm nad indeksom min, kateri je 3mm.

Še moje mnenje o vsem skupaj. Proizvajalci pač izkoriščajo naše veselje in nabijajo cene v nebo. Par profilov, nekaj plastike in motor za prejšnje tisočletje (Euro2) je vsaj dvojno precenjen, če pogledamo, kakšen avto dobiš za enak denar.
In to je po mnenju večine premium znamka.
Realno bi morale biti cene premium znamk podobne, kot so zdaj recimo TGB.
Še najbolj žalostno se mi zdi pa to, da so sedaj, ko so spemenili predpise, namesto da bi posodobili vozila, vgradili diferencial, katalizator.., raje našli luknjo v zakonu.
Sam se bom sedaj veliko manj vozil, saj sem kupil motor, atv pa bo bolj za zimo in okoli hiše, morda pa ga celo prodam, bom videl po sezoni z motorjem. Če pa bi ostal samo pri atv, pa bi menjal za Polarisa 1000. Je že homologiran po novem
( ni poljeprivredna mašina ), pa še nekaj € ( beri nekaj 1000 ) je cenejši od BRP-ja.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 07 Feb 2018, 10:52

Lepo napisano,podobno sem pisal kar nekaj casa nazaj.Najboljši ATV do 10 000 eu,tudi ce ima dva seta gum.Smešno mi je ko mi racuna eno manšeto 50 eu.To je za mene navaden rop,manšeta od avta košta 4 eu porabiš max 1 uro za zamenjavo,pa ce ih menjam 5 x na leto,a ce voziš po gozdu po vejah malo smole in luknja je tukaj pa naj bo original ali ne vem kaj.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 07 Feb 2018, 14:09

Zdaj se pa postavi se v vlogo prodajalca:
Pravis 4 EUR manseta in eno uro dela je to recimo 34 EUR in 5x na leto je to 170 EUR.

Original pride 50EUR in eno uro dela je 80 EUR. Dvema zamenja in ima skoraj enako vsoto s tem, da je delavca lahko uporabil 3 ure za kaksno drugo delo.

In ce bi bil zdaj ti ta prodajalec...ali bi raje delal po prvem ali drugem postopku. S tem, da v drugem primeru zadostis se normo in standard proizvajalca!

Pri mansetah se to ne slisi nic cudno, ko das neko XY le dimenzijsko isto, ampak kaj ce bi ti ribnil agregat v ATVju in bi prodajalec pogledal koliko je prostora, kje so vijaki in nasel istih dimenzij in vijakov agregat od Kymco 250 in ti vgradi, seveda racunal namesto 4000EUR samo 1000 EUR? Bi se tukaj tudi strinjal, da te je obvaroval ropa?! :mrgreen:

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 07 Feb 2018, 21:57

Bogi prodajalci in serviserji,ne vem kako preživijo.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Feb 2018, 04:50

ima mogoče kdo težavo da mu notranjo stran jermena trga?po celi dolžini ko da so ga miši nagrizle?

Odgovori