Nakup ATV
Re: Nakup ATV
Mene pa res zanima če se kratki model brp 400 da homologirat za dve osebi? No jaz sem se samo zato oglasil, ker nisem poniknil in podal informacije vsem iz prve roke. Kolega ki je imel že 400 in ima sedaj 650 je rekel, da tista prepoved velja samo v Kanadi in Ameriki pri nas, da se to da.
- sircelj84
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Ilirska Bistrica
- Kraj: Ilirska Bistrica
- Kontakt:
Pustmo zadnje cene...Tud če je bro 4500€,raje kupim novega arctic cata za 6000€...
To je samo moje mnenje...
To je samo moje mnenje...
- Čarli
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Prekmurje
- Kraj: D. Bistrica
se pridružujem tvojemu mnenju ,vsak pa se mora sam odločit kaj želi in kolko je pripravljen dat
Tako je vsak naj se odloči sam. Je pa dobro da zveš ogromno informacij tu na forumu. Jaz vas sicer bolj berem v ozadju že kar nekaj časa. Grem nazaj v ilegalo. L.p
Saj zato je forum bolj ali manj “mrtev”!
Odkar spremljam forum tudi vedno pogledam koliko uporabnikov je trenutno na njem. Veliko ljudi bere, spremlja in se oglasi komaj takrat, ko potrebuje informacijo o nakupu, dodatni opremi, servisu, okvari...! Nato, ponovno ponikne v ozadje.
Ne zdi se mi fer, da se nekateri mučijo in podajajo uporabne informacije medtem, ko nekateri le kradejo nasvete in informacije.
Veliko uporabnikov se je zaradi tega tudi umaknilo iz foruma a so imeli ogromno strokovnega znanja.
Večkrat opazim, da pade kakšno vprašanje a nihče nanj ne odgovori. Ali nimate pojma ali pa ste lenuhi- tak je! Drugega odgovora ne vidim.
Tudi “Adut” je klasičen primer slovenskega uporabnika forumov. Imel bi, denar ima, mora biti top, neuničljiv, močan, hiter, vzdržljiv, lep... Vse ostalo pa bo poiskal na forumu.
Fantje jaz sem zapustil te vode. Priporočam pa vam, da malce oživite ta forum. Informacije o popravilih, servisih, posodobitve, dodatna oprema, vožnje, izletne točke... Samo tako bo forum še živ in boste z podajanjem informaciji tudi sami dobilo kakšno pametno.
Adut!
Pametna odločitev. Dobro si oglej vozilo, vzami zraven kakšnega poznavalca, dobro preveri dokumentacijo in ugoden nakup.

Odkar spremljam forum tudi vedno pogledam koliko uporabnikov je trenutno na njem. Veliko ljudi bere, spremlja in se oglasi komaj takrat, ko potrebuje informacijo o nakupu, dodatni opremi, servisu, okvari...! Nato, ponovno ponikne v ozadje.
Ne zdi se mi fer, da se nekateri mučijo in podajajo uporabne informacije medtem, ko nekateri le kradejo nasvete in informacije.
Veliko uporabnikov se je zaradi tega tudi umaknilo iz foruma a so imeli ogromno strokovnega znanja.
Večkrat opazim, da pade kakšno vprašanje a nihče nanj ne odgovori. Ali nimate pojma ali pa ste lenuhi- tak je! Drugega odgovora ne vidim.
Tudi “Adut” je klasičen primer slovenskega uporabnika forumov. Imel bi, denar ima, mora biti top, neuničljiv, močan, hiter, vzdržljiv, lep... Vse ostalo pa bo poiskal na forumu.
Fantje jaz sem zapustil te vode. Priporočam pa vam, da malce oživite ta forum. Informacije o popravilih, servisih, posodobitve, dodatna oprema, vožnje, izletne točke... Samo tako bo forum še živ in boste z podajanjem informaciji tudi sami dobilo kakšno pametno.
Adut!
Pametna odločitev. Dobro si oglej vozilo, vzami zraven kakšnega poznavalca, dobro preveri dokumentacijo in ugoden nakup.
Tu maš čisto prav.
Uf si ne bo čisto ozadje sam kaj ko ni še motorja je sam bicikl. No jaz sem takoj podal informacijo, da ne bo kdo iz Maribora hodu zastonj na ogled, jaz živim pa blizu. Pač pri meni je tako sem družinski človk in par dobrih motorjev so mi speljali pred nosom( pa nič hudega, naj jim le služjo). Lahko v ponedeljek vzamem novega Linhaja 550l, sam kaj ko me je kolega okužil s svojim brpjem 650 - brutalno, pa da ne bo pomote 400 za moje izkušnje je čisto dovolj. Za to 400 na internetu pa sploh ne vem kje je bila kupljena?
Vsak rece da je 400 dovolj za svoje izkušnje
tud sam sem bil tak "je 300dovolj" kmalu šaltal na 500 cfja in še malo kasneje na 650 sedaj je že ta "švoh" in grem upam da v kratkem na sportsman 1000. Raje vzami močnej zadevo in imej palec pod kontrolo 
Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk
tud sam sem bil tak "je 300dovolj" kmalu šaltal na 500 cfja in še malo kasneje na 650 sedaj je že ta "švoh" in grem upam da v kratkem na sportsman 1000. Raje vzami močnej zadevo in imej palec pod kontrolo 
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
moje mnenje..glede na to da sem mojo mačko..550 trv popljuval do amena..in imam zdaj brp 650..bi se za začetnika odloču za mačko. velik cenej uzdrževanje pod garancijo..kvari se praktično identično kot brp..cena novih sploh ni primerljiva..edini dober pluc pri brp-ju je moč.mačka na en cilinder je hudo podhranjena ko zagleda breg.za normalno vožnjo pa je topšit..velik bol se pelje kot brp.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
V Sloveniji je med vsemi lastniki ATV-jev (NE quad-ov) mogoče (bilo) 5% tistih, ki so resnično potrebovali, predvsem pa znali izkoristit motorje z 1000ccm. Naslednja skupina je 20% lastnikov ATV-jev, ki danes svoja vozila dejansko uporablja za to za kar so namenjena....vse ostalo pa spada pod rubriko...."imam ker ima sosed"..."Imam močnejšega ker imam v hlačah krajšega"..."za manj denarja dobim istega ali boljšega, kot oni z precenjeno znamko"..."od gostilne do gostilne"..."imam ga, da se z ženo v nedeljo peljeva na izlet"...itd. itd. Glede na opis večinske kategorije lastnikov ATV-jev v Sloveniji je temu primerno tudi dogajanje na forumu, kot tudi kvaliteta vprašanj, ki se postavljajo.
Tistih 20%, ki pa (še) uporablja ATV-je za to za kar so namenjeni pa itak zna vozit, pozna svoja vozila, znajo reševati morebitne težave....predvsem pa ne postavljajo neumnih vprašanj, še manj pa odgovarjajo na neumna vprašanja.
400ccm iz pravega agregata je dovolj...dvovaljni 500ccm je idealen, dvovaljna 650-ka, prek teče....vse ostalo pa je nepotrebno razmetavanje denarja.
Tistih 20%, ki pa (še) uporablja ATV-je za to za kar so namenjeni pa itak zna vozit, pozna svoja vozila, znajo reševati morebitne težave....predvsem pa ne postavljajo neumnih vprašanj, še manj pa odgovarjajo na neumna vprašanja.
400ccm iz pravega agregata je dovolj...dvovaljni 500ccm je idealen, dvovaljna 650-ka, prek teče....vse ostalo pa je nepotrebno razmetavanje denarja.
lepo napisano ! Do sedaj nisem vedel ,da sem eden izmed tistih 80% lastnikov ATVja ,ki ga sploh ne rabi pa ga vseeno ima ,pa mi je čist vseno ! Imam ga pa se vozim povsod kjer mi paše ,priklopim tudi prikolico in si kaj pripeljem . Ne znam pa rešit morebitnih težav znam pa pač marsikaj drugega kar pa ne vejo drugi pa jim tega ne očitam !BIF napisal/-a:V Sloveniji je med vsemi lastniki ATV-jev (NE quad-ov) mogoče (bilo) 5% tistih, ki so resnično potrebovali, predvsem pa znali izkoristit motorje z 1000ccm. Naslednja skupina je 20% lastnikov ATV-jev, ki danes svoja vozila dejansko uporablja za to za kar so namenjena....vse ostalo pa spada pod rubriko...."imam ker ima sosed"..."Imam močnejšega ker imam v hlačah krajšega"..."za manj denarja dobim istega ali boljšega, kot oni z precenjeno znamko"..."od gostilne do gostilne"..."imam ga, da se z ženo v nedeljo peljeva na izlet"...itd. itd. Glede na opis večinske kategorije lastnikov ATV-jev v Sloveniji je temu primerno tudi dogajanje na forumu, kot tudi kvaliteta vprašanj, ki se postavljajo.
Fantje ne se sekirat VOZITE se ša naprej pa čeprav ne spadate med tistih 20% ki se zna vozit
Js še nisem kaj kupil. Sem bil zadnjič pri Blizu zahoda in sem gledal Cf520L izvedbo.
Grem še naslednji teden pogledat še Arctika...
Če bi bila pri meni dokumentacija urejena, bi bil motorček že na na menjavi vseh olj in filtrov ter temeljitem pregledu za morebitna popravila. Tako je pa človk kr malo jezen na te prodajalce ( ne vse).
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
blizu zahoda..a ne pomen to nekaj v smislu blizu wc-ja?? temu kraju se izogni v velikem loku.razn če te kam tišči..LadoK napisal/-a:Js še nisem kaj kupil. Sem bil zadnjič pri Blizu zahoda in sem gledal Cf520L izvedbo.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
dobro povedano..sam 400 z enim cilindrom je za dobre fure pomojem premalo..500 pa 2 cilindra je pa verjetno za vse dost.650 pa vrh betice.. 1000 pa sam za kake dirke in z poznavalcem v sedlu. to kar se mi navadni smrtniki vozimo je 650 gornji limit..BIF napisal/-a:V Sloveniji je med vsemi lastniki ATV-jev (NE quad-ov) mogoče (bilo) 5% tistih, ki so resnično potrebovali, predvsem pa znali izkoristit motorje z 1000ccm. Naslednja skupina je 20% lastnikov ATV-jev, ki danes svoja vozila dejansko uporablja za to za kar so namenjena....vse ostalo pa spada pod rubriko...."imam ker ima sosed"..."Imam močnejšega ker imam v hlačah krajšega"..."za manj denarja dobim istega ali boljšega, kot oni z precenjeno znamko"..."od gostilne do gostilne"..."imam ga, da se z ženo v nedeljo peljeva na izlet"...itd. itd. Glede na opis večinske kategorije lastnikov ATV-jev v Sloveniji je temu primerno tudi dogajanje na forumu, kot tudi kvaliteta vprašanj, ki se postavljajo.
Po 12ih letih uporabe atvjev se mi zdi da se lahko vseno štejem kot izkušenega voznika ki je svoj atv izkoristil za to kaj je njegov prvinski NAMEN in ne za šminkiranje pred gostilno in na različnih potovanjih... trenutno ima access veliko več delovnih urkot kilometrov. Upam da vsi vemo zakaj so bili ti stroji prvotno narejeni ali pač ne?
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Napisal sem, da samo 20% lastnikov uporablja atv-je za to, za KAR SO NAMENJENI....in posledično ti tudi znajo vozit, ker so ta vozila namenjena uporabi na vseh drugih podlagah kot je asfalt, kar zahteva določene spretnosti.iztok s napisal/-a: Fantje ne se sekirat VOZITE se ša naprej pa čeprav ne spadate med tistih 20% ki se zna vozit
In če na safaltu pritiskaš tisto ročko in se držiš za krmilo, še zdaleč ne pomeni da ga znaš vozit.
Točno tako napisal si da se zna vozit samo 20 % lastnikov ATVjev ostali pa sno nesposobni in se ne vemo vozit .
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: brežice
- Kontakt:
Lep pozdrav vsem skupaj, tudi sam redno prebiram forum,sem prijavljen se na dveh različnih forumih(ne o štirikolesnikih), pa se na vsakem najde nekdo,ki...... veste kaj mislim.... Vozim quad 9 let, 25000 km prevozenih(za nekatere malo, zame glih prav),pa sem prepričan, da vem vozit atv za moj stil vožnje.... hmmm, če si nekdo kupi atv ne glede na znamko, mu želim da uživa v vožnji katero si sam izbere in mu lepo služi, če se pač pokvari in prosi za pomoč, zakaj se mu ne pomaga.... Če pa že nekdo da objavo z vožnje, pa spet takoj napad v stilu kod se voziš, atv ni zato namenjen itd....se umikam nazaj v pozadino hehe, obilo užitkov vsem ne glede na znamko in stil vožnje, lp
Kaj pravite da vzamem še malo krede pa se vzame kakšna 500 ali pa nov
Can-Am OUTLANDER 450 L MAX DPS za 8500 evrov pa je mir - samo treba še ženo vprašat prej
.
Kitajcem in tajvancem žal ne zaupam pa niso slabi in bi bli za mojo uporabo vrjetno čisto dovolj samo tisti občutek mi ne da mira. Motor ne mislim takoj prodajat. No dva valja sigurno boljša kot eden.
Can-Am OUTLANDER 450 L MAX DPS za 8500 evrov pa je mir - samo treba še ženo vprašat prej
Kitajcem in tajvancem žal ne zaupam pa niso slabi in bi bli za mojo uporabo vrjetno čisto dovolj samo tisti občutek mi ne da mira. Motor ne mislim takoj prodajat. No dva valja sigurno boljša kot eden.
- Čarli
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Prekmurje
- Kraj: D. Bistrica
catbrier napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj, tudi sam redno prebiram forum,sem prijavljen se na dveh različnih forumih(ne o štirikolesnikih), pa se na vsakem najde nekdo,ki...... veste kaj mislim.... Vozim quad 9 let, 25000 km prevozenih(za nekatere malo, zame glih prav),pa sem prepričan, da vem vozit atv za moj stil vožnje.... hmmm, če si nekdo kupi atv ne glede na znamko, mu želim da uživa v vožnji katero si sam izbere in mu lepo služi, če se pač pokvari in prosi za pomoč, zakaj se mu ne pomaga.... Če pa že nekdo da objavo z vožnje, pa spet takoj napad v stilu kod se voziš, atv ni zato namenjen itd....se umikam nazaj v pozadino hehe, obilo užitkov vsem ne glede na znamko in stil vožnje, lp