Iz stališča namembnosti atv-ja...drži kar sem napisal.iztok s napisal/-a:T ostali pa sno nesposobni in se ne vemo vozit .
Nakup ATV
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Nakup ATV
Seveda sta dva valja bolje kot eden in kot sem sam opazil že pri nakupu atvja in tudi osebnega avtomobila ter enoslednika se najbolj splača kupit novega z garancijo. In ja trenutno vozim kitajca z veliko delovnimi irami brez enega samega popravila le izpuh se je malce premaknil 
Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk

- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Čist ste se raspisali,manj kot v enem tednu,tretja stran odprta,lepo to,
2012 Yamaha Raptor 700R
Smo vsaj eno temo oživeli če ne celega foruma
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
če boš ženo poslušal..pol bol da ne kupuješ nič..pelaj jo 2x na morje pa spraši u luft teh 6k pa bo ona zadovolna.. če maš pa jajca pa kupi moped za 10k pa še žena ti more mal prmaknit..pa jo pol pelaš občasno na kako cestno..bo tut zadovolna..čez čas..adut napisal/-a:Žena pravi, da imam dost 6000evrov za igračo.A še kdo imel težave z boljšo polovico?
Bom pa nekaj čist laičnega vprašal.
Je možno stare klasične uplinjače zamenjat za elektronskega uplinjača (ala EFI)?
Če je možno, o kakem strošku bi se tu menili?
Je možno stare klasične uplinjače zamenjat za elektronskega uplinjača (ala EFI)?
Če je možno, o kakem strošku bi se tu menili?
Mate pa fajn žene! Če pri Španu uredijo papirje, je kaki mojster v bližini, ki se spozna na zadeve, da ga skupaj pregledava? Za
seveda. Al pa še na kup dajat.......!
Moj predlog je da ustvariš nek črn fond skirt pred ženo in to je to 

Pol pa še mal € več na stran pa nekej pametnega v garažo 

@ adut
če ti žena kaj primakne za nakup nikar ne ubogaj
@ bugimajstra kajti on ti predlaga da jo zapelješ po kaki cesti ,ATV pa ni namenjen vožnji po asfaltu 
če ti žena kaj primakne za nakup nikar ne ubogaj
Fran napisal/-a:Silvo pozdravljen. Ja imaš prav da vprašaš kaj se dogaja. Vem da dosti forumašev redno obiskuje strani, so seznanjeni s tem kar je napisanega, vem pa tudi, da se ne oglašajo zaradi nekaterih, ki na vsako objavo obesijo svoj komentar, dostikrat negativne, So eni ki vejo vse, ( beri mislijo, da vejo) in tako hočejo vse "preglasit", Zato dostikrat bolje, da se tiho umakneš pa samo prebiraš objave, oni "pametni" pa naj komentoirajo svoje lastne objave ker drugih ni. Pač tako to je. Nikogar dobesedno ne omenjam, se bo pa že kater našel v mojem postu, da bo živahnejše.
Imel si prav ! Forum je zaživel
Ma nekaj bomo kupili pa se malo zapeljali. Tista 400 se mi je kar dopala baje je bil menjan samo akomulator in redni servisi, je pa res ohranjena, nikjer nič za videt. Bomo videli če bo kaj trgovec dobil, za prave cekine jo odpeljem, ker sem že štiri leta zbiral cekine. Ali pa počakam do poletja če se še kaj pametnega najde na spletu. Važno da je nekaj denarja in greš pač pogledat.
L.p
L.p
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
narobe bereš..al sem pa narobe spesnil...bolšo polovico lahko pelješ tudi čez polja..po makadamu..po kaki gozdni poti..lepo počasi..ni potrebe da greš po cesti in nažigaš na polno.. midva z mojo greva včasih po terenu čez gozd..v oštarijo na južno in pol lepo nazaj..vmes še par postankov in je to topšit izkoriščen dan.če je toplo se da pa še kje u kaki vukojebini ustavit pa domačo nalogo nardit..iztok s napisal/-a:@ adut
če ti žena kaj primakne za nakup nikar ne ubogaj@ bugimajstra kajti on ti predlaga da jo zapelješ po kaki cesti ,ATV pa ni namenjen vožnji po asfaltu
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
bugimajstr napisal/-a:če je toplo se da pa še kje u kaki vukojebini ustavit pa domačo nalogo nardit..
Tudi zato imajo ime naša vozilca: ATV ali all terain vehicle. Jaz bi jim dal boljše ime. In sicer APV ali all purposes vehicle, ker jih uporabljamo res za veliko namenov. Zadnja leta se sam sicer z atv v največji možni meri izogibam asfalta.
Bugi...en tak super punkt mi je pred par leti medvedka
Se oproščam za smetenje teme, pa vendar
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
-
matjaz67
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Cerknica
- Kraj: Cerknica
Outlander 450 ima le en cilinder, prav tako 400.
TUdi sam sem bil v podobni dilemi pred tremi leti. Kupiti sem hotel CF, na koncu pa sem kupil Outlander 500.
Sedaj bi verjetno ravnal obratno.
Za to, za kar naj bi bil po zgoraj napisani definiciji namenjen, se mi zdi škoda zavaliti 10k+ €, saj se po zakonu tam v SLO ne smeš voziti, razen kakega kmeta, gozdarja. Da večino časa pogleduješ čez ramo, kje te bo kdo ujel, ali slikal, ne hvaja.
Torej za dovoljene užitke ostane bolj manj makadam. Tega pa je vse manj ( pa še manj ga bo, že letos je polno volitev).
Poleg tega je tu še zaostrovanje tehničnih pregledov in ostae zakonodaje, tako da bodo problemi z blokadami in podobnim.
Sam sem v službi že imel primer, ko me je stranka, ki je pri nas kupila skuter spaševala za nasvet, kje je kakšen servis, ki bi ponovno blokiral motor. Sami so vrnili mehanske blokade, pa je bil še vedno prehiter. Kako se je končalo, ne vem, saj ga ni bilo več k nam, od tedaj.
Zaradi tega jaz sedaj ne bi kupil traktorja, L7 pa morajo imeti tudi zadnji diferencijal, tako da so še bolj ATV (all teren...)
TUdi sam sem bil v podobni dilemi pred tremi leti. Kupiti sem hotel CF, na koncu pa sem kupil Outlander 500.
Sedaj bi verjetno ravnal obratno.
Za to, za kar naj bi bil po zgoraj napisani definiciji namenjen, se mi zdi škoda zavaliti 10k+ €, saj se po zakonu tam v SLO ne smeš voziti, razen kakega kmeta, gozdarja. Da večino časa pogleduješ čez ramo, kje te bo kdo ujel, ali slikal, ne hvaja.
Torej za dovoljene užitke ostane bolj manj makadam. Tega pa je vse manj ( pa še manj ga bo, že letos je polno volitev).
Poleg tega je tu še zaostrovanje tehničnih pregledov in ostae zakonodaje, tako da bodo problemi z blokadami in podobnim.
Sam sem v službi že imel primer, ko me je stranka, ki je pri nas kupila skuter spaševala za nasvet, kje je kakšen servis, ki bi ponovno blokiral motor. Sami so vrnili mehanske blokade, pa je bil še vedno prehiter. Kako se je končalo, ne vem, saj ga ni bilo več k nam, od tedaj.
Zaradi tega jaz sedaj ne bi kupil traktorja, L7 pa morajo imeti tudi zadnji diferencijal, tako da so še bolj ATV (all teren...)
Imel sem L7 ATV, sedaj pa imam T3 ATV, Glede zakonov in varuhov, ter...
vožnja po cesti(makadam, asfalt in podobno) z L7 ATV, pozitivne stvari so: nimaš omejitve hitrosti (T3 je omejitev 40 km/h), lahko zapelješ tudi na hitro cesto in avtocesto, lahko se pelješ 90 km/h, negativne stvari so: prikolica, če nimaš homologirane vlečne kljuke, ter ostali priključki za na cesto, kateri niso homologirani, ter seveda zame največja slaba stran L7 ATV, da se z njim ne smeš zakonsko voziti po gozdnih poteh in naravnem okolju.
vožnja po cesti z T3 ATV, pozitivne stvari: lahko vlečeš, kateri koli traktorski priključek, ki si ga omisliš ali pa sam narediš, tudi prikolico, katera ne rabi ponovljene reg. tablice (omejitev je le teža katero še lahko vlečeš, moj T3 na cesti homologiran za 480 kg prikolico, izven ceste za 1100 kg), na T3, daš lahko gor tudi priključek, ki ni homologiran kot je snežni plug... Negativne stvari za T3 so: omejitev hitrosti na 40 km/h in čelada katero NE RABIŠ uporabljat pri vožnji (sam jo da vedno)
Zame je ATV pripomoček s katerim, splužim sneg, pripeljem drva iz gozda, pesek iz kamnoloma, vodo na njivo v cisterni, krmo iz njive, in se v gozdu zapeljem čez vse parcele, po poti ali pa mimo nje, da preverim stanje gozda, oziroma mojih parcel, (imam gozd ki je od doma oddaljen okoli 40km in do parcele lahko pridem le čez gozd po gozdnih poteh (pri tem ne delam škode), parcela pa je velika le 1000 m2 (in to mi je največji užitek))........Zato moram imeti T3 ATV.
Vse zgoraj navedeno lahko narediš tudi z L7 ATV, ker te verjetno nikoli ne bo nihče iskal ali pa kaznoval, vendar NAJPOMEMBNEJŠE: Če pride do nesreče oz poškodbe se moraš pri zdravniku pač lagat, da si padel iz lestev in se skotalil po bregu navzdol še 100m, če lahko Govoriš. Ko te pa odpelje rešilec v bolnišnico iz nje pa pogrebno vozilo se pa ne moreš zlagati da si padel iz lestev, tvoji svojci ostanejo brez tebe in brez zavarovanja. Če imaš pa srečo da te iz bolnišnice kljub vsemu odpeljejo živega.....zavarovalnica.
Zato moraš imeti s seboj tudi sekirco (ATV T3) in si pokrit v primeru nesreče.
Drugače pa po pameti in ne delat škode v okolici in naravi, ter samemu sebi.
vožnja po cesti(makadam, asfalt in podobno) z L7 ATV, pozitivne stvari so: nimaš omejitve hitrosti (T3 je omejitev 40 km/h), lahko zapelješ tudi na hitro cesto in avtocesto, lahko se pelješ 90 km/h, negativne stvari so: prikolica, če nimaš homologirane vlečne kljuke, ter ostali priključki za na cesto, kateri niso homologirani, ter seveda zame največja slaba stran L7 ATV, da se z njim ne smeš zakonsko voziti po gozdnih poteh in naravnem okolju.
vožnja po cesti z T3 ATV, pozitivne stvari: lahko vlečeš, kateri koli traktorski priključek, ki si ga omisliš ali pa sam narediš, tudi prikolico, katera ne rabi ponovljene reg. tablice (omejitev je le teža katero še lahko vlečeš, moj T3 na cesti homologiran za 480 kg prikolico, izven ceste za 1100 kg), na T3, daš lahko gor tudi priključek, ki ni homologiran kot je snežni plug... Negativne stvari za T3 so: omejitev hitrosti na 40 km/h in čelada katero NE RABIŠ uporabljat pri vožnji (sam jo da vedno)
Zame je ATV pripomoček s katerim, splužim sneg, pripeljem drva iz gozda, pesek iz kamnoloma, vodo na njivo v cisterni, krmo iz njive, in se v gozdu zapeljem čez vse parcele, po poti ali pa mimo nje, da preverim stanje gozda, oziroma mojih parcel, (imam gozd ki je od doma oddaljen okoli 40km in do parcele lahko pridem le čez gozd po gozdnih poteh (pri tem ne delam škode), parcela pa je velika le 1000 m2 (in to mi je največji užitek))........Zato moram imeti T3 ATV.
Vse zgoraj navedeno lahko narediš tudi z L7 ATV, ker te verjetno nikoli ne bo nihče iskal ali pa kaznoval, vendar NAJPOMEMBNEJŠE: Če pride do nesreče oz poškodbe se moraš pri zdravniku pač lagat, da si padel iz lestev in se skotalil po bregu navzdol še 100m, če lahko Govoriš. Ko te pa odpelje rešilec v bolnišnico iz nje pa pogrebno vozilo se pa ne moreš zlagati da si padel iz lestev, tvoji svojci ostanejo brez tebe in brez zavarovanja. Če imaš pa srečo da te iz bolnišnice kljub vsemu odpeljejo živega.....zavarovalnica.
Zato moraš imeti s seboj tudi sekirco (ATV T3) in si pokrit v primeru nesreče.
Drugače pa po pameti in ne delat škode v okolici in naravi, ter samemu sebi.
- Čarli
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Prekmurje
- Kraj: D. Bistrica
@ regiz kako pa je je z tem trikotnikom ki ga po zakonu morajo imeti traktorji ? ali ga mora imeti tudi ATV ki je registriran kot traktor?
Vse kar potrebuje traktor mora imeti tudi ATV traktor T3, trikotnik za počasna vozila, trikotnik navaden, zagozdo oziroma klin, prvo pomoč za avtomobilista.Čarli napisal/-a:@ regiz kako pa je je z tem trikotnikom ki ga po zakonu morajo imeti traktorji ? ali ga mora imeti tudi ATV ki je registriran kot traktor?
Odvisno od homologacije, T3 NE.Čarli napisal/-a:kaj pa varnostni lok ?
Preglej malo poste, je o tem že bilo pisano.
- Čarli
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Prekmurje
- Kraj: D. Bistrica
ja piše marsikaj vsak si razlaga posvoje ,tudi možje v modrem si niso enotni kako in kaj
Ne more si vsak razlagat po svoje. Predpis je potrebno prebrat. Vse je napisano, samo poiskat je potrebno kje. Začetna stran je www.pisrs.si , potem pa naprej. Tudi pokliče se lahko npr. https://www.avp-rs.si na agencijo in ti podajo odgovor. Sam sem to storil zaradi T3 in varnostnega loka, kar sem potem v nekaj postih tudi že omenil.