Nakup ATV
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Re: Nakup ATV
Ja,ja,ja,kaj bomo še vse ugotovili danes,pa se moje mišljenje,L7zakon,tudi če je starejše,bo jim hmalu cena poskočila,
tako,da tisti ko jo rabi.....
tako,da tisti ko jo rabi.....
2012 Yamaha Raptor 700R
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Tako je pri meni že vrsto let po celo sezono,pa vedno je slo skozi,in sedaj bo,
2012 Yamaha Raptor 700R
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Pa da ne znam vozit,gdaj sem teren že obdelal,gre gdo v Grčijo sred avgusta,tam bo treba znanje obvozit,pa temperatura,tam jermenaši itak odpadejo,edino za v hosto.
2012 Yamaha Raptor 700R
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
...ti evidentno znanje vedno obvoziš...frm napisal/-a:Pa da ne znam vozit,gdaj sem teren že obdelal,gre gdo v Grčijo sred avgusta,tam bo treba znanje obvozit,pa temperatura,tam jermenaši itak odpadejo,edino za v hosto.
Spet te tresejo kompleksi....????
V postu sem explicitno napisal, da pišem za ATV vozila in lastnike...NE quad.
Ti si tipičen quad predstavnik...cestakar...pa še to polovičarski. Če bi bil za na cesto bi bil na enosledniku...ne na motoriziranem vozilu za neuravnotežene. (nisem napisal za NEURAVNOVEŠENE...da ne boš spet na pol prebral in se razburjal).
Tudi Grčijo smo prevozili poleti in še prenekatero južno poleti pregreto državo...z ATV-jem...pa ni bilo nobenemu jermenu hudega...in nenazadnje...saj ATV tudi JE za v hosto....in ne za na cesto...to bi moral zdaj že vedet, ko si tako poln izkušenj, znanja in vedenj.
Da ne boš mislil, da samo nakladam...slika iz Grčije (poglej si pisavo na tablah in stavbi)...ni bilo hudega....

- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Bif,popolnoma se steinjam s tabo,si v pravu,sam pri hiši pa ostane.
Mam tudi jas še rezervo.

Pa ne vse tak resno jemat,ker ta debata je kar nekaj,
Mam tudi jas še rezervo.

Pa ne vse tak resno jemat,ker ta debata je kar nekaj,
2012 Yamaha Raptor 700R
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Tistega zadaj imam pa tudi jaz trenutno pri bajti R1200 GS, letnik 2013...ce ga kdo kupi ali menjam za Versys 1000 2017 ali 2018 letnik?! Osebno mi je najbolj vsec pri tem motorju, ce ga hoces na centralnem stenderju premaknit levo ali desno za 10cm, samo vzges in gas nabijes, boxer naredi svoje
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hmmm zanimivo. Nisem vedel da imaš GS-a tudi. Pol pa je res gužva v garaži. Če bi kupoval GS-a ga bi ziher od tebe, ker vem, da imaš zadeve porihtane. Ampak tokrat....tokrat ostajam pri Japoncih...nimam več ne časa in ne volje za presežke. Zdaj mi paše le še enoličen, delujoč, nezahteven, no meintenance zvok, da se lahko osredotočim na okolico in pot pred seboj.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Sem mal posodobil park z tem bmwjem in outlanderjem 1000, zato tudi prodajam outlanderja 800, ker se s tremi ne moreva vozit na enkratBIF napisal/-a:Hmmm zanimivo. Nisem vedel da imaš GS-a tudi. Pol pa je res gužva v garaži. Če bi kupoval GS-a ga bi ziher od tebe, ker vem, da imaš zadeve porihtane. Ampak tokrat....tokrat ostajam pri Japoncih...nimam več ne časa in ne volje za presežke. Zdaj mi paše le še enoličen, delujoč, nezahteven, no meintenance zvok, da se lahko osredotočim na okolico in pot pred seboj.
Ma pri GSXS1000 me je motil veter in neudobnost in so mi vsi svetovali BMW je okno v svet... No, ja, se dobro, da nisem prej prodal GSXSa... za moj okus, pretezak, neokreten, zelo grob boxer agregat (motor kar premika na mestu, ko mu dodas na hitro gas), da ne govorim o vrocini pri nogah (je G1 outlander milina), itd... skratka res ne vem kaj folk vidi na teh motorjih, razen, da se pohvalis, da imas BMWja... No, trenutno sem v iskanju Kawasaki Versysa 1000.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Pošteno povedano
Sam imam raje, da me enocilindraš malo povzdiguje, kot dvocilindraš spravlja v plesanje “Lambade”
Sam imam raje, da me enocilindraš malo povzdiguje, kot dvocilindraš spravlja v plesanje “Lambade”
Kako je sedaj s tem se lahko z 4kolesnikom voziš po avtocesti?frm napisal/-a:https://youtu.be/SC7HcCJkxLI?t=4
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Lahko,će je še stara homologacija,in če presega nad najmanjšo
hitrost nad šezdeset kilometrov na čas,sedaj je to malo zbrklano,kar malo preveč,tako da kmalu,ne mi,ne uradniki
ne bomo vedeli,kaj je še prav.
Žav stare homoligacije ne morejo spremeniti,kupit moram vinjeto,v homoligaciji je vpisano kot motorno kolo
ali odprto vozilo,stekla nimam,nimam jo kam nalepit,tak da bo zopet pol letna pa vedno sem šel skozi,me tudi ustavili niso
pa sem šel mimo.
hitrost nad šezdeset kilometrov na čas,sedaj je to malo zbrklano,kar malo preveč,tako da kmalu,ne mi,ne uradniki
ne bomo vedeli,kaj je še prav.
Žav stare homoligacije ne morejo spremeniti,kupit moram vinjeto,v homoligaciji je vpisano kot motorno kolo
ali odprto vozilo,stekla nimam,nimam jo kam nalepit,tak da bo zopet pol letna pa vedno sem šel skozi,me tudi ustavili niso
pa sem šel mimo.
2012 Yamaha Raptor 700R
Kupu boš pa 650 ali pa 800adut napisal/-a:Pozdravljeni, dajem na kup in oprezam za kakšno 450 ali 500 max!
nekaj podobnega je bilo tut pr men.
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Nič ni narobe,če vzame malo švohnejšega,se lepo upela v atv svet,pol pa že vidi,s časoma.
2012 Yamaha Raptor 700R
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Ni,ali pa vsaj jas sem začel na bemi 200,pol na 250eagel,pa pol,...,probat je treba,drugače
pa će boš uzel kakega prestiž,tam cene slabo padajo,nič ne bi zaje...,sam teško prodati.
pa će boš uzel kakega prestiž,tam cene slabo padajo,nič ne bi zaje...,sam teško prodati.
2012 Yamaha Raptor 700R
Moje želje samo da kupim linhai 550,
sem se premislu, cf 550 že tolk stane, če še nekaj zberem bo to malo boljša znamka, ki jo bom imel nekaj časa. Nevem no, upam da prav razmišljam.
Vseeno ni to malo cekinov za kr tako.
sem se premislu, cf 550 že tolk stane, če še nekaj zberem bo to malo boljša znamka, ki jo bom imel nekaj časa. Nevem no, upam da prav razmišljam.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
ja ta luksuz je drag.. enako kot kaki drug extremni šport.recimo streljanje..tut za streljanje komot porabiš 5k evrov streljal boš pa bol malo..z mopedom se usaj kam zapelješ.adut napisal/-a:Moje želje samo da kupim linhai 550,
sem se premislu, cf 550 že tolk stane, če še nekaj zberem bo to malo boljša znamka, ki jo bom imel nekaj časa. Nevem no, upam da prav razmišljam.Vseeno ni to malo cekinov za kr tako.
Maš prav ja. Ma mene že dolgo drži za ta šport, pa hiša, pa žena, pa otroci, pa dva avta, traktor ...Itd. Pa sva se že s pokojnim Jakom pogovorjala o vsem tem športu, leta pa šibajo. 
adut napisal/-a:Moje želje samo da kupim linhai 550,
sem se premislu, cf 550 že tolk stane, če še nekaj zberem bo to malo boljša znamka, ki jo bom imel nekaj časa. Nevem no, upam da prav razmišljam.Vseeno ni to malo cekinov za kr tako.

Ta šport je precej drag.
Za te evre, ko dobiš kakšnega premium štirikolesnika dobiš vrhunski avto. Pol je potrebno vzeti v zakup še vzdrževanje okvare, gorivo, pnevmatike... Če se veliko voziš je letni strošek krepko preko dva jurja. Potrebno je vzeti v zakup, da je to šport in ni to edini strošek pri hiši. Za lastne užitke naj ne bi trpela familija in je potrebno vse drugo prej urediti, kupiti. Standard v slo ni nek presežek in potem za šport ne ostane več veliko prihrankov.
Vsak si mora sam razčistiti, do kod se lahko stegne in kaj lahko (za koliko €) nabavi. Starejše zjahano vozilo bo potrebovola več vzdrževanja, novejše bo pač dražje. Nekateri pa tudi vozijo, do okvar in potem le to popravijo do nove okvare in se jim fučka, če vozilo izgleda, kot star lesen lojtratni voz. Nekateri, polni perja pa na prvo žogo 1000ko in pol vidiš da jo izkorišča le 25%. Ima jo pa, ker ima sosed 800tko.
Težko je tukaj biti pameten in nekomu svetovat. Nekomu je pametno svetovat, da začne z malim 4kolesnikom ter počasi nabira izkušnje, včasih je potrebno vedeti namen uporabe (ali je to off road, ali le za vožnjo po kmetiji, ali za vleko kakšne prikolice, ali za obisk lokalnega biffeja) zato vsakemu svetujem naj si prvo sam razdela pojme o uporabi vozila ter njegovemu namenu. Z leti uporabe vozila sem si razdelal pojme, kaj je zame dovolj in kaj potrebujem. Če bi se danes vrnil v te vode bi za svoje potrebe kupil Yamaho 350 Kodiak ali Grizly. Za moj namen bi bila dovolj.
Kup profilnega železja, nekaj ukrivljene plastike, par metrov žice, štiri pnevmatike in predpotopni agregati z Euro2 normo so cenovno malce nabiti a dokler bodo kupci bodo tudi prodajalci in proizvajalci.
To je le nekaj malega v razmislek bodočim lastnikom štirikolesnikov
Za te evre, ko dobiš kakšnega premium štirikolesnika dobiš vrhunski avto. Pol je potrebno vzeti v zakup še vzdrževanje okvare, gorivo, pnevmatike... Če se veliko voziš je letni strošek krepko preko dva jurja. Potrebno je vzeti v zakup, da je to šport in ni to edini strošek pri hiši. Za lastne užitke naj ne bi trpela familija in je potrebno vse drugo prej urediti, kupiti. Standard v slo ni nek presežek in potem za šport ne ostane več veliko prihrankov.
Vsak si mora sam razčistiti, do kod se lahko stegne in kaj lahko (za koliko €) nabavi. Starejše zjahano vozilo bo potrebovola več vzdrževanja, novejše bo pač dražje. Nekateri pa tudi vozijo, do okvar in potem le to popravijo do nove okvare in se jim fučka, če vozilo izgleda, kot star lesen lojtratni voz. Nekateri, polni perja pa na prvo žogo 1000ko in pol vidiš da jo izkorišča le 25%. Ima jo pa, ker ima sosed 800tko.
Težko je tukaj biti pameten in nekomu svetovat. Nekomu je pametno svetovat, da začne z malim 4kolesnikom ter počasi nabira izkušnje, včasih je potrebno vedeti namen uporabe (ali je to off road, ali le za vožnjo po kmetiji, ali za vleko kakšne prikolice, ali za obisk lokalnega biffeja) zato vsakemu svetujem naj si prvo sam razdela pojme o uporabi vozila ter njegovemu namenu. Z leti uporabe vozila sem si razdelal pojme, kaj je zame dovolj in kaj potrebujem. Če bi se danes vrnil v te vode bi za svoje potrebe kupil Yamaho 350 Kodiak ali Grizly. Za moj namen bi bila dovolj.
Kup profilnega železja, nekaj ukrivljene plastike, par metrov žice, štiri pnevmatike in predpotopni agregati z Euro2 normo so cenovno malce nabiti a dokler bodo kupci bodo tudi prodajalci in proizvajalci.
To je le nekaj malega v razmislek bodočim lastnikom štirikolesnikov