Can am outlander 650 xt ali yamaha grizzly 700
Can am outlander 650 xt ali yamaha grizzly 700
Zdravo. Sem nov clan na tem forumo. Odlocam se za nakup novega stirikolesnika. Odlocam se med outlander 650xt ali grizzly 700. Zanima me, kateri stirikolesnik je po vasem mnenju bolj vzdrzljiv na daljsi rok, kateri ima boljse vozne lastnosti? Imel bi ga za pluzenje ter za rekreativno voznjo.
Moje mnenje gre bolj k outlanderjo 650xt, zaradi velikosti. (2sedeza). Kaksno je pa vase mnenje? Hvala za odgovore.
Re: Can am outlander 650 xt ali yamaha grizzly 700
Outlander 650xt definitelytilent napisal/-a:Zdravo. Sem nov clan na tem forumo. Odlocam se za nakup novega stirikolesnika. Odlocam se med outlander 650xt ali grizzly 700. Zanima me, kateri stirikolesnik je po vasem mnenju bolj vzdrzljiv na daljsi rok, kateri ima boljse vozne lastnosti? Imel bi ga za pluzenje ter za rekreativno voznjo.Moje mnenje gre bolj k outlanderjo 650xt, zaradi velikosti. (2sedeza). Kaksno je pa vase mnenje? Hvala za odgovore.
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
Idi probaj oba in takoj boš vidu kaj ti bolj ustreza.
Nisem (še bil) lastnik ne enega ne drugega, ampak moje mnenje je, da si pred nakupom točno definiraš uporabo. Za pluženje in nasploh delo bi definitivno raje grizlija. Če pa bodo to pretežno izleti v dvoje, pa prej brp max, ker bo na grizliju malo malo placa za 2, sploh če nista standardnih oblik. Se pa definitivno da to tudi na grizu, to ti lahko brinovc potrdi kadarkoli. Po drugi strani za kakšno pluženje (sploh na majhnem prostoru, s precej obračanja) brp max ne bo ravno priročen, bo pa verjetno toliko lepše peljal prikolico. Če pa še pogledam ceno in kot si omenil ''na daljši rok'' pa definitivno zmaga Yamaha...
Nic ni definitivno,ne vem zakaj bi yamaha bila boljša na dolgi rok,yamaha je boljša samo za to kar je krepko cenejša.Ce bi jst jutri kupoval novo mašina yamaha sigurno ne bi bila v prvem planu,moje mnenje nekateri se sigurno ne bi strinjali z menoj ampak kakorkoli že. 
seveda pričakovano ti si za BRP vse ostalo je zanič...
Resnicno me zanima ce bi dali na izbiro za isto ceno al pa gratis yamaho ali brp,kako bi se odlocil.
- gmajnar
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Bločice pri Blokah
Z Ghostovim zapisom se popolnoma strinjam.
Če boš motor rabil predvsem kot delovni stroj, kupi Yamaho. Iz lastnih izkušenj tudi vem, da se dva na Grizzlyu kar udobno in predvsem prijetno peljeta. No, moja usmerjenost, bi še enega možakarja zadaj težko prenašala, z damo pa je zelo prijetno.
Za izlete in potovanja po brezpotjih pa je BRP boljša izbira. Neravnine blaži najbolje med vsemi. Tudi to sem proval.
Če boš motor rabil predvsem kot delovni stroj, kupi Yamaho. Iz lastnih izkušenj tudi vem, da se dva na Grizzlyu kar udobno in predvsem prijetno peljeta. No, moja usmerjenost, bi še enega možakarja zadaj težko prenašala, z damo pa je zelo prijetno.
Za izlete in potovanja po brezpotjih pa je BRP boljša izbira. Neravnine blaži najbolje med vsemi. Tudi to sem proval.
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Noben tovrstni stroj ni popoln. Tako kot nobeden izmed nas. Vsak atv je dober, dokler dela brez težav in stroškov.beno5 napisal/-a:Nic ni definitivno,ne vem zakaj bi yamaha bila boljša na dolgi rok,yamaha je boljša samo za to kar je krepko cenejša.Ce bi jst jutri kupoval novo mašina yamaha sigurno ne bi bila v prvem planu,moje mnenje nekateri se sigurno ne bi strinjali z menoj ampak kakorkoli že.
Moje mnenje je, da bi med Yamaho in BRPjem izbral oba. Yamaho za delat, BRP (vsaj 800) pa za afne guncat. Grizz 700 ima manj prostora za sopotnika kot stari grizz 660. To je atv, izdelan za enega človeka in ne dva. Danes se z grizzom skorajda ne upam več na odprte ceste, kjer delam gužvo. Je preprosto prepočasen in škoda se mi ga zdi stalno tiščat na polno po asfaltu, ker stroj nikakor ni temu namenjen. Naj dela tisto, za kar so ga naredili.
Zgolj samo malce statistike glede mojega grizzlyja:
-1500 del. ur in mašina (motorni del) še ni bila odprta - zgolj 2 x meritve zračnosti ventilov in minimalni popravki
- skoraj 50,000 km prevoženih a končniki in ostala podvozna šara še vse original. Menjal le amortizerje. Dal gor Elka - velika razlika v + Elki
- variomatske jermenice še original (valčki so bili menjani zaradi moje malomarnosti)
- original jermen zdrži 20.000 km in več, a ga preventivno menjam pri cca. 20.000 km.
- akumulator je zdržal 10 let - preventivno menjan
Grizzove slabe lastnosti (moje izkušnje):
- kolesni ležaji, ki zdržijo največ 10.000 km
- original amortizerji
- originalne luči - bolj brljivke
- podvozje z okvirjem je zelo podvrženo rjavenju
- slabe zavore
...in grizz ni edini atv pri hiši...
Grizza 660 je enostavno povozil čas. A kvaliteta je še vedno vrhunska. In materjal je kvalitetnejši od BRP-jevega. Za 700tko pa ne vem, ker nimam izkušenj.
Zgolj samo moje mnenje, ki ni nujno enaku drugemu uporabniku podobnega stroja
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
-
matjaz67
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Cerknica
- Kraj: Cerknica
Na mojem BRP so menjali volanski končnik preden je imel 2000km in samokot zanimivost povem, da je na njem pisalo JAPAN.
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
In spet je pisalo japan,,moje mnenje na kratko,japan je zakon,in to vsi vemo.
In Brp je zakon,sam da je znešen z vseh vetrov.
Konec.
In Brp je zakon,sam da je znešen z vseh vetrov.
Konec.
2012 Yamaha Raptor 700R