Menjalnik
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
Re: Menjalnik
bif bi reku preberi forum.
no verjetno vse stare đombe..jaz žal nisem niti m od mehanika.. se mi zdi ja je treba nekej okol variomata zamena.sam pojma nimam kaj. 
Točno Bugi!
Pravilno si povedal.
Prvo preglej variomat. Lahko, da je to prvi simptom obrabljenega jermena. Poišči tolerance za jermen in izmeri. Če je jermen ok pa išči dalje po variomatu. Če se ne motim ima enakega kot BRP.
To ni avtomatski menjalnik ampak variomat.
Pravilno si povedal.
Prvo preglej variomat. Lahko, da je to prvi simptom obrabljenega jermena. Poišči tolerance za jermen in izmeri. Če je jermen ok pa išči dalje po variomatu. Če se ne motim ima enakega kot BRP.
To ni avtomatski menjalnik ampak variomat.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Hmmm...kaj to pomeni, da ti gre v ler???...Ti pade ročica menjalnika iz položaja D(drive) v N(neutral)?...ali ti samo mašina ne zavira več tako intenzivno kot na začetku?pluty napisal/-a:Zdravo.
Imam štirikolesnik TGB Target in zadnje čase se dogaja da ko grem v dolino in ko spustim plin mi dosti hitro gre v ler. Je pa avtomatski menjalnik.
Če ti ročka sama pada iz D v N....imaš mogoče velik problem.
Če pa je samo zmanjšano zaviranje s pomočjo agregata...potem upoštevaj za začetek @Lakl-ov post.
Zelo bi koristilo, če bi še navedel, kateri variomat so skopirali in koliko kilometrov si prevozil z enim jermenom...in pa po kakšni površini (asfalat, teren...)
Hvala za odgovore. Bom malo preveril okoli variomata, ker jermen se menjal pred kratkim. Je pa tako tako da ko grem v dolino motor preneha zavirat in gre prosto naprej.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: brežice
- Kontakt:
Pozdravljen, prvo preglej vse okrog variomata, kot so ti ostali svetovali, možno da je (ali več) kateri valjcek zdrobljen, jermen ali pa sklopka..... če ne boš tam napake odkril, je možno da ti v menjalniku v klancu navzdol vrže zobnike iz oprijema, za kar je več razlogov, bodisi obrabljeni zobniki ali ne bodi ga treba odlomljenjen kakšen del, najprej variomat in potem dalje... Če pa ne veš kako variomat deluje, bo najbolj do mehanika, ki se na te stvari spozna, v nasprotnem bo še več škode...
Bif, 0.1 mm oz. desetina milimetra pri jermenu nebo igralo vloge, razen če je že jermen scefran.... Možno da je bil pri montaži narobe montiran...lp
Bif, 0.1 mm oz. desetina milimetra pri jermenu nebo igralo vloge, razen če je že jermen scefran.... Možno da je bil pri montaži narobe montiran...lp
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Se opravičujem...imaš prav. Mislil sem 1mm....glede na to da ima brp toleranco 3mm od novega do neuporabnega....verjetno pri ostalih ni kaj pretirano drugače.
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Zivjo, se mi je zdelo ja da si se zatipkal, drugace pa, tudi ostali imajo toleranco 2 ali 3 mm, če bi imel uporabnik obrabljene jermen tako hudo, čeprav ga je menjal nedolgo nazaj,je po moje montiral jermen, ki ni za vatiatorski prenos, takrat ga pa pobere kmalu.... ali pa ni dobro sestavil nazaj... tudi vzmet na sklopki je lahko pocena.....skratka veliko stvari je lahko narobe... LpBIF napisal/-a:Se opravičujem...imaš prav. Mislil sem 1mm....glede na to da ima brp toleranco 3mm od novega do neuporabnega....verjetno pri ostalih ni kaj pretirano drugače.
Tudi, če ni orginalen jermen je lahko manjši ali ožji. Imel sem tak primer, da je bil jermen nov, a po natančnem merjenju je bil krajši za 3 mm in ožji za 2 mm. Torej variomat ne more delat kot orginalen.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ja...lahko je veliko zadev...zelo verjetno pa tiči zadeva nekje v variomatu. Čeprav če se parv spomnem...malo mi że uhaja iz spomina...pri brp-ju si vedel da gre jermen h koncu, ko je začel bolj brutalno zavirati.....imam prav?
Tukaj pa je ravno obratno...sicer pa je bil jermen menjan nedolgo nazaj....
Eh...bolj ugibanja...podret pregledat in sanirat....druge ne bo.
Tukaj pa je ravno obratno...sicer pa je bil jermen menjan nedolgo nazaj....
Eh...bolj ugibanja...podret pregledat in sanirat....druge ne bo.
- sircelj84
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Ilirska Bistrica
- Kraj: Ilirska Bistrica
- Kontakt:
Ne vem,zakaj se sploh ugotavlja,kaj bi mogoče bilo...Če bi peljal do mehanika,bi meu verjetno zadevo že sanirano ali pa usaj ugotovljeno...
Lahko bi pa tudi uporabnik,malo slikovno pokazal,kak je jermen,ga izmeru,kakšni so valjčki itd...
Noben ni jasnoviden...
To je kot bi ventile štelou čez avspuh...
Lahko bi pa tudi uporabnik,malo slikovno pokazal,kak je jermen,ga izmeru,kakšni so valjčki itd...
Noben ni jasnoviden...
To je kot bi ventile štelou čez avspuh...
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kak dan nazaj sem v neki drugi temi pisal o tem...ampak saj veš...poveš kaj misliš in si najslabši.
Saj je vsakemu jasno da se takih zadev ne da reševat preko tipkovnice in da obstaja samo ena pot...ampak moramo bit fini...
Ti si pa grd ko tako pišeš....
Saj je vsakemu jasno da se takih zadev ne da reševat preko tipkovnice in da obstaja samo ena pot...ampak moramo bit fini...
Ti si pa grd ko tako pišeš....
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Mislim da je uporabnik dobil kar nekaj koristnih nasvetov, če ne celo rešitev, kje tiči težava, upajmo da bo delil z nami potek reševanja tazave oz. vsaj vzrok.... lp
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ja, tako je Berti, pojedel rundo kokic vsak dan, za žejo cviček,Berti napisal/-a:Pa kaj se hecate, no....
Js sm cvičk zamenjou za pivce pa kokice za čevape pa kr nič 
Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk

Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk
Kje se dobijo kokice???
Ravno zato se mi včasih upre dajat kakšne informacije...
Nič , bom si pa enega
Ravno zato se mi včasih upre dajat kakšne informacije...
Nič , bom si pa enega

čin čin