Mi da kdo za probat bashana

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
romanno
Obiskovalec
Reactions:

Mi da kdo za probat bashana

Odgovor Napisal/-a romanno » 07 Nov 2007, 13:32

Zivjo. Sem nov tu.
Torej, zanima me, če mi je kdo pripravljen pokazat svojega Bashana, mi povedat svoje dobre, slabe izkušnje in mi ga dat za probat se zapelat. Ne mislim to kak offroad, ampak čist tko, par metrov, da vidim, če mi sploh leži to, al ne.
Namreč kupujem si nek začetni ATV, Ker me zlo vleče na to, vendar ne morem dat 2k€+ zanj. Torej mi je nekje najbolj v oči padel Bashan 200ccm. Ali kdo prodaja rabljenega OK, ali pa ve, kje bi dobil najcenej novega? Registracije ne rabim, ker se bom vozil okoli doma.
To da je kitajec me pa tudi ne skrbi, ker imam že kaki 2 leti minimoto (kitajsko blato), pa mi skos lepo dela, če pa ne jo pa mal pošraufam, pa je.
Aja, sem v LJ ali pa na Dolenjskem.
LP

Uporabniški avatar
Bučko
Mojce
Reactions:
Kraj: Janče DB
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bučko » 07 Nov 2007, 20:07

Najlažje boš to preizkusil pri kom, ki ga prodaja ;)
Secer pa za cca 2,5k € dobis ze kaj takegale:
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ID=1685204
ali
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... D=1642488#

Slika
Barossa SH 250 SE

david
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica nove gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a david » 07 Nov 2007, 21:32

Kupi novo barosso 170 za 3000jure in maš novo pa še garancijo, pelje pa kar dobro in ni treba nič šraufat,pa nove gume dobiš. Premisli dobro kaj se splača....

Uporabniški avatar
blaster
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica Dom

Odgovor Napisal/-a blaster » 07 Nov 2007, 21:38

david napisal/-a:Kupi novo barosso 170 za 3000jure in maš novo pa še garancijo, pelje pa kar dobro in ni treba nič šraufat,pa nove gume dobiš. Premisli dobro kaj se splača....

jst bi na njegovem mestu raje kupil bashana, ker če se še nikoli ni peljal s to zadevo, sploh ne ve, ali mu odgovarja ali ne. Pol pa itak kupiš kej večje, močnejše, kar ti pač odgovarja.

lp, Luka

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 07 Nov 2007, 23:36

isto je ali kupiš novega bashana ali rabljenega kmycota boš mel dosti stroškov.Se ne ustavi pri 1,5k€ + ampak doti več.
cena Bashana je 1200-1600 eur odvisno od koga kupiš.
V 2 mescih se ti nabere že za 500 eur stroškov(izpuh in druge predelave).
drugih stroškov neboš imel ,če se boš fural po asvaltu in makedamu.
Če pa si hočeš privoščiti off road pa postaneš serviserjem redna stranka.
Pa ni tolk hudo kokr zgleda.Vsaj deli so pocen ,če ne druzga.

romanno
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a romanno » 08 Nov 2007, 09:49

No, kot sem že napisal. Še nikoli se nisem vozil z ATVjem, tako da niti ne vem, ali mi bo to odgovarjalo, ali ne. In mi je škoda dat sedaj 3k€, potem pa če mi ne bo odgovarjalo, pa ga čez 2 mesca za minimalno 500€ manj prodajat.
Tudi nimam sedaj 3k€. Tudi 2 ne. Za bashana bi že spraskal skupaj.

Tudi ko sem kupoval minimoto, so bili enaki argumenti in komentarji. Pa po dveh letih nisem zapravil več kot za kilo šraufov v Merkurju in 20€ za sklopko.

Bi pa vsekakor raje imel kakega boljšega... Sam so še druge stvari, kamor gre denar.
Če bi dal več, mi je zanimiva edino ta yamaha. A to je original yamaha ali tut kak ponaredek? Ker 2k€ ni velik za tapravega ATVja (mislm nekitajca)? Kako se pa kaj obnesejo ti blasterji? Glede na to, da so 2-taktni?
LP

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 08 Nov 2007, 14:32

Aaaaa... To je pa druga pesem! Torej sploh še nisi vozil ATVja oz. quada. Ob tem bi ti potem priporočil samo eno edino možno stvar.

Zapelji se do Ivančne Gorice. Prodajalec, ki je ob enem tudi lastnik te strani (povezavo do trgovine imaš zgoraj levo) ti bo rade volje pomagal s tem, da ti bo omogočil testno vožnjo. Kakor je pred časom tudi meni. Šele takrat boš izvedel ali je to zate. Vse drugo, ali bi kupil taga, ker...., ali onega, ker... je brez veze. Seveda imaš tudi to možnost, da najdeš nekoga, ki ti bo dal za peljat krog ali dva, vendar najbrž z namenom, da ti ga bo kasneje prodal. Ne upam si pa predstavlajti kakšen je rabljen Bashan, saj je že nov :roll: :shock: :oops: :cry:

Čeprav praviš, da imaš težave z :eur , ti vseeno priporočam testno vožnjo malce boljšega vozila, saj ti ga konec koncev ni nujno kupit.
Boš vsaj občutil razliko!

_Adly_300_XS_
Slika

romanno
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a romanno » 08 Nov 2007, 15:09

Stojko, hvala ti za odgovor. Taki odgovori so zlata vredni.
Drugače pa sem ravno zato hotel nekoga k ne prodaja dobit, da mi pove pluse in minuse. Ker kdor prodaja, bo samo hvalil.
Pa še zato, da se vidi, kakšen je Bashan po pol leta, letu uporabe. Sej novi so vsi glih.
Bi pa vsekakor raje rabljenga tapravega atvja, kot pa novega bashana, sam žal mi denar ne dopušča. Ni dolgo kar sem kupil avto, sedaj pa sem pred začetkom gradnje hiše. Tako da se ve,kam grejo €.

Uporabniški avatar
blaster
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica Dom

Odgovor Napisal/-a blaster » 08 Nov 2007, 15:54

romanno napisal/-a:No, kot sem že napisal. Še nikoli se nisem vozil z ATVjem, tako da niti ne vem, ali mi bo to odgovarjalo, ali ne. In mi je škoda dat sedaj 3k€, potem pa če mi ne bo odgovarjalo, pa ga čez 2 mesca za minimalno 500€ manj prodajat.
Tudi nimam sedaj 3k€. Tudi 2 ne. Za bashana bi že spraskal skupaj.

Tudi ko sem kupoval minimoto, so bili enaki argumenti in komentarji. Pa po dveh letih nisem zapravil več kot za kilo šraufov v Merkurju in 20€ za sklopko.

Bi pa vsekakor raje imel kakega boljšega... Sam so še druge stvari, kamor gre denar.
Če bi dal več, mi je zanimiva edino ta yamaha. A to je original yamaha ali tut kak ponaredek? Ker 2k€ ni velik za tapravega ATVja (mislm nekitajca)? Kako se pa kaj obnesejo ti blasterji? Glede na to, da so 2-taktni?
LP
Jast imam Yamaho Blaster, in lahko rečem da nimam nobenih problemov, stroški so edino: Bencin, olje, ketn sprej pa čistila,...

Sem pripravlen za en krog dat, samo nism iz lj.

lp, Luka

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a stojko » 08 Nov 2007, 18:51

@romanno
Verjamen, da ti gre za vsak :eur . Ravno zato ti priporočam (ti pa naredi kakor hočeš), da ne vržeš stran niti 500 :eur za Bashana, pa še tega z druge roke. Tudi 500€ ni malo, če boš moral kmalu dat še enkrat ali dvakrat toliko nanj, da bo sploh lahko tekel. In nikoli ne bo nov.
Res je, da vsak hvali svoje. Tako tudi tisti, ki ima Fička in ga vsak dan malo pošraufa. Kaj mu pa manjka? Saj ima 4 kolesa, tako kot Renault, Opel.... Vedno ga pripelje na cilj. Vprašanje je samo s kakšnimi stroški, varnostjo in nenazadnje ali je ta voznik užival v vožnji.
Zato še enkrat. Predno karkoli kupiš, pa tudi če ti nekdo nekaj skoraj podari, prej poskusi vožnjo pri različnih prodajalcih. Tudi take, ki jih trenutno ne moreš kupiti. Saj te nič ne stane. (Sicer pa imajo v WBCju vsako toliko akcijo, kjer prodajajo testna vozila dokaj poceni in z garancijo) S temi izkušnjami in nasveti, ki jih boš dobil tudi na forumu se pa lahko "oborožen" podaš v nakup.
LP stojko

_Adly_300_XS_
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 08 Nov 2007, 20:15

romanno je nekako prepričan, da je bolje kupiti novega "kitajčka", kot rabljen in preizkušen ATV, torej lahko razmišljam, da je romanno za prevoz svoje družine kupil novega Yugo-ta in ne npr. rabljen avto nižjega srednjega razreda...(Clio, Corsa, Polo itd. za skoraj isti denar)) :roll:

romanno
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a romanno » 09 Nov 2007, 08:23

No, sej ste me počasi prepričali, da bom raje še malo počakal in si kupil dobrega (oz. vsaj za silo) ATVja. Pač človek ima čas in premišljuje vsemogoče. Sej zato pa je tudi forum. :D
@jaka: No, tu si pač čisto mimo sunil. Namesto da bi si kupil novega golfa, sem kupil 3 leta starega BMWja, pa se mi še vedno smeje ko se spomnim na to odločitev.
In tudi tu bi raje kupil 5 let staro yamaho, kot pa novega bashana, samo je ni. Moj budget je 1000€, max. zaenkrat 1500. Če pa gledam karkoli solidnega (lahko tudi rabljeno) pa je vsaj še enkrat toliko.
Sej v € se to ne sliši veliko, če pa pogledaš, da je razlika ali 360000 sit ali pa 700000, je pa že kar dost (pa tut če dam 3k€ še vedno ne bo japonc).

romanno
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a romanno » 09 Nov 2007, 08:25

stojko napisal/-a:@romanno
Verjamen, da ti gre za vsak :eur . Ravno zato ti priporočam (ti pa naredi kakor hočeš), da ne vržeš stran niti 500 :eur za Bashana, pa še tega z druge roke. Tudi 500€ ni malo, če boš moral kmalu dat še enkrat ali dvakrat toliko nanj, da bo sploh lahko tekel. In nikoli ne bo nov.

LP stojko
No, tu sem se pač malo narobe izrazil... Če bi kupil bashana recimo, potem bi obvezno novega.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 09 Nov 2007, 11:21

romanno napisal/-a:@jaka: No, tu si pač čisto mimo sunil. Namesto da bi si kupil novega golfa, sem kupil 3 leta starega BMWja, pa se mi še vedno smeje ko se spomnim na to odločitev.
Tukaj sem te čakal. :lol:
Preveč argumentov in dokazov imam (tudi slike sem že objavil) o kvaliteti in varnosti novih "kitajčkov" (nekateri imamo lastno izkušnjo), zato te tako jaz kot ostali skušamo prepričati, da je bolje malce počakati in kupiti ATV s katerim se boš vozil (pa še smejalo se ti bo).
Za "probat" ali ti to sploh odgovarja, pa boš imel še veliko možnosti, kajti na vseh srečanjih, piknikih itd... so (smo) v glavnem vsi člani tega kluba pripravljeni odstopiti svoj ATV za en "giro".

romanno
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a romanno » 09 Nov 2007, 15:56

No, sej vam verjamem, kar mi govorite. Samo saj veste kakko je svet narejen. Vsak bi vse imel, za čimmanj denarja.
Kje pa je recimo potem nek prag, k se pa kot začetniku že splača kupit. Koliko denarja in recimo kaj gledat? Ker moram dobit neko sliko, kaj si zastavit za cilj in potem iskat (in šparat za) to. Je to recimo kaka nova barossa 170ccm (3k€), kak rabljen Kymco, Yamaha blaster 5 let stara za 2,5k€,...??
Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a stojko » 09 Nov 2007, 20:02

romanno, romanno...

Še enkrat. Očitno me nisi razumel.
1. Najprej pojdi in poskusi vožnjo od takih za 500€ in do takih za 15.000€. Tudi, če boš kupoval rabljeno!

2. Šele takrat boš videl kaj ti paše.

3. Kje bo ta meja, boš moral odločiti sam

4. Če to bo všeč Bashan, bo tvoj cilj pri xx €,
če ti bo všeč Barossa bo tvolj cilj pri xxx €
in če ti bo všeč Bombarder in boš imel tako visoke cilje, bo ta pri xxxx €...

5. Nič ni preveč za začetnika. (si ne bi upal peljati Ferarrija?)

Vmes jih je pa malo morje. Tako vozil, kot tudi prodajalcev. Sam sem jih poskusil kar nekaj predno sem se odločil. Pri meni je prevagala garancija in rezervni deli, pa vozilo tudi seveda, kaj bo pri tebi pa ???

_Adly_300_XS_
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 09 Nov 2007, 22:02

romanno napisal/-a:Kje pa je recimo potem nek prag, k se pa kot začetniku že splača kupit.
Če se ti kot začetniku splača na novih "kitajčkih" gledat in doživljat tole, potem ti resno svetujem, da ga čim prej kupi.Res, da se ne boš kaj dosti vozil, ampak v garaži ga boš pa le imel.
Tale je bil pri lastniku celih 6 ur !

http://shrani.si/?servisatv0t39k.jpg
http://shrani.si/?servisatv0zj8f.jpg
http://shrani.si/?servisatv0t39s.jpg

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 09 Nov 2007, 22:32

Jaka

Ali ima ta model že serijsko vgrajeno gretje sedeža?

LP!

Uporabniški avatar
Bučko
Mojce
Reactions:
Kraj: Janče DB
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bučko » 10 Nov 2007, 04:50

Gretje pa še rit ti masera.. :twisted:

Slika
Barossa SH 250 SE

david
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica nove gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a david » 10 Nov 2007, 09:22

Odlično za zimske dni ,za poletje pa še gasilni aparat zraven.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 10 Nov 2007, 10:48

To je predgretje mašine in hladilne tekočine izdelano za evropske zimske razmere.Tako predgretje je imel tudi moj PEIDU150 (kitajček,ki še vedno deluje-samo elektriko smo napelal po slovensko,dodatnih 150€,ki jih lahko takoj prišteješ k osnovni ceni brez razmišljanja :twisted: )

Bashan napake: elektrika (crkuje vse po vrsti-vendar na srečo še v garanciji)
Pregrevanje in dokončno uničenje (postal jajčast) cilindra motorja.
Vplinjač nagajal od nakupa do zamenjave celega motorja.
Ležaji,puše,odpadli deli (že pri prvih km za celo gajbico)
Znoru,zamenjal za PEIDU 150 avtomatik-prisiljeno hlajenje-razen elektrike vse dobro.Podaril hčerki in končno nabavil LINHAI 300 4x4 (odličen nakup) :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 13 Nov 2007, 22:43

Bashan napake: elektrika (crkuje vse po vrsti-vendar na srečo še v garanciji) - kakšnih hudih primerov ni
Pregrevanje in dokončno uničenje (postal jajčast) cilindra motorja.-meni se to po skoraj 3k km še ni zgodilo pa je doživel dosti. Vplinjač nagajal od nakupa do zamenjave celega motorja. -zamenjal cel motor.Prvič slišim. Ležaji,puše,odpadli deli (že pri prvih km za celo gajbico)-ja jaz imam tud gajbico višek delov
]

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 14 Nov 2007, 10:00

bashan-sika: Mogoče imaš ravno ti enega od tisoč,ki nima problemov .
Zamenjal sem znamko motorja,ker je bilo na Bashanu preveč napak za moje živce.Elektrika se je pa do sedaj,kolikor mi je poznano od prijateljev,SCVRLA že 8 komadom.Plus,da požira akumulatorje,pa se ne da ugotoviti zakaj,dokler komplet kablov ne scvre.(očitno prešvoh kabli za porabo,ki jo ima Bashan)
Ko sem malo poizvedoval pri lastnikih bashanov,so mi vsi po vrsti razlagali enake napake,kot jih je imel moj motor.Zato sem ga še v garanciji vrnil prodajalcu in vzel "Peidu",ki pa še danes dela brezhibno.(tudi brez gajbice rez.delov)Ne rečem,da so vsi Bashani taki kot je bil moj,vendar veliko preveč jih je,da bi metal denar stran zanjga. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 17 Nov 2007, 18:11

men tut akumulator požira kot nor.Zamenjal sem že 3 kom sam v garanciji.Nekako sem jih uspel pregovoriti da so njihovi akumulatorji zanič.Zdele pa sem naredil tko da sem klemo z plusom dal dol in jo dam gor ko prižigam motor.Malo nerodno samo izvirno.Akumulator dela že 1mesec.Prej pa vsak teden menjat.

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a stojko » 17 Nov 2007, 19:39

:D :D :D
Poznaš tisti pregovor?
Ravno, ko jim je uspelo, da so osla naučili, da ni nič več jedel jim je crknil. :D :D :D

_Adly_300_XS_
Slika

Odgovori