ATV za 90-letnika (električni)

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Oldi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: 031 413 330

Re: ATV za 90-letnika (električni)

Odgovor Napisal/-a Oldi » 20 Jun 2018, 21:14

Nimam.
Tudi sam prihajam do tega, da igrača od Motostar nikakor ni vredna 800€, kaj šele da bi bila zares uporabna.

Prišel sem do Robija iz Vojnika, ki predeluje bencinarje na električarje. On je spet svoje vrste tič, bi kar 10kW motor. Se bova probala nekako uskladiti, če ne iskanje naprej.

Ali še kdo predeluje na elektriko?

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 03 Jul 2018, 21:18

Sva bila z očetom danes pri Titan-u. Njegov 125ccm je, za naju oba (jst imam 166cm) ravno prave velikosti, edino feltne in gume bi bile lahko večje.
Kriza je, ker nima menjalnika, samo centrifugalno sklopko in je za čez korenine in nevarne terene prehiter. Če prideš v klanec z zaletom, gre skoraj v vsakega, na podrsavanje sklopke pa ne moreš vozit, bo prej ali slej crknila.

Bom napisal ugotovitve in objavil nekaj linkov, morda komu prav pride.

Feltne so 7", meri se sedež gume, 7" piše tudi na gumi (zadnja cifra).
http://www.tyresizecalculator.com/tyre- ... calculator

Veriga in zobniki so tip 420. Prednji zobnik bi morda lahko zmanjšal za 2 zoba (iz 14 na 12 zob) ampak z imbus vijakoma in pobrušeno "podložko" http://www.ebay.com.au/itm/262512543447

Zadnji zobnik iz 36 na 40, če bo v zaščitnem ohišju dovolj placa. http://www.ebay.de/itm/232701437724
Ampak to je skupaj samo 29.6% večje prenosno razmerje.

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 04 Jul 2018, 12:51

Kaj pa Plus Invest (vsezavse.si) Renegade 125ccm z 8" kolesi in 3 stopenjskim menjalnikom brez sklopke. Kako to šaltaš, menda spustiš gas in šaltaš, samo to pomeni, da po klancu dol mašina ne zavira? Ali pa mora hitrost toliko pasti, da centrifugalna sklopka spusti. Serviser trdi, da po klancu dol mašina zavira in da lahko šaltaš tudi takrat. Eksplicitno sem ga vprašal, če je kot Tomos avtomatik, daš gas in spelje in je potrdil, čez 2 minuti pa mi pravi, da če ga v brzini ugasneš, da ga ne moreš poriniti oziroma ga s porivanjem lahko vžgeš. To mi res ni jasno.

Vprašanje je tudi, kakšna je razlika med 1. in 3. brzino, serviser pravi, da gre s prvo 8-9km/h.
http://www.vsezavse.si/125ccm-renegade- ... prema.html

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 04 Jul 2018, 19:26

Saj bi lahko dobil vse potrebne informacije od svojega serviserja,kar si jih mogoče tudi,pa se vedno halo,to kar maš,maš,privadi se,in vozi,ali pa še v nedogled sprašuj......,

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 04 Jul 2018, 19:45

frm napisal/-a:Saj bi lahko dobil vse potrebne informacije od svojega serviserja,kar si jih mogoče tudi,pa se vedno halo,to kar maš,maš,privadi se,in vozi,ali pa še v nedogled sprašuj......,

#-o =D> =D>

Uporabniški avatar
Titan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenija

Odgovor Napisal/-a Titan » 04 Jul 2018, 19:55

frm napisal/-a:Saj bi lahko dobil vse potrebne informacije od svojega serviserja,kar si jih mogoče tudi,pa se vedno halo,to kar maš,maš,privadi se,in vozi,ali pa še v nedogled sprašuj......,
Problem je, ker ne razume oziroma noče razumet, da te zadeve niso namenjene za vožnjo z 0,1 km/h po ne vem kakšnih "koreninah po gmajni" ki jih vidi on. Če mene uprašaš, bi njegove želje zadovoljil samo kakšen Tomo Vinkovič v prvi prestavi ali kakšen podoben traktor.
Je bil pri meni na ogledu z očetom kot je sam napisal. Sem mu že prej povedal, da če misli resno z nakupom, mu ga skoraj "šenkam" za 300€ ker mi dela gužvo v garaži. Sem mu dal, da se je vozil po vseh mogočih klancih, pa še vseeno hodi okrog ATV-ja in na vsak način meri zobnike. Baje da je prehiter? :?: Na njegovo željo mu ustrežem in razdrem pokrov prvega pogonskega zobnika, da je štel zobe. Ponudim mu zastonj prevoz z avtoprikolico. Tudi njegov oče je na prvi pogled zgledal zadovoljen s tem kar je videl.
No, na koncu pa: "moram prespat" in spet E-mail o zobnikih. O nakupu pa ne duha ne sluha. Vedno bolj mi postaja žal, da sem sploh prebral to temo. ](*,)

Uporabniški avatar
Čarli
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Prekmurje
Kraj: D. Bistrica

Odgovor Napisal/-a Čarli » 04 Jul 2018, 20:30

:finga: zanimiva tema ni kaj :finga:

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 04 Jul 2018, 21:55

Kakšnega serviserja, omenjam serviserja Renegada 125 iz Celja, in nič nimam za vozit.

Iščem varianto majhnega obvladljivega 4 kolesnika za po naši gmajni in poljskih poteh. Danes srečal sovaščana, ki ima podobnega očeta in tazaresnega 4kolesnika, ki ga mu kdaj da. Svetoval mi je nekaj majhnega počasnega, njegova makina je prevelika, neobladljiva. Takoj sva se ujela v razmišljanjih. Tule me pa nihče noče razumet.

Sori Titan, najprej sem iskal nekaj, za predelavo na elektriko in ko sem skontal, da bo to drago (hočem AC motor in dober kontroler), morda proč vržen denar, sem si rekel najprej enega bencinarja ukrotit, da bo šel kot peš v 20% klanec, da vidim, kako se bo oče spoprijateljil z njim. Tvoj avtomatik brez menjalnika pač ni za to, še vedno je pa opcija, da ga kupim, da se oče malo popelje po urejenih poteh, nato se odločimo predelati na štrom, menjati zobnike alu prodati.
Potem sem pa našel Renegate125 8" z zaprtimi blatniki, menjalnikom in razmeroma majhnim zadnjim zobnikom in opcije so sedaj druge kot ko sva se začela menit, in morda elektrike nikoli ne bo.
In ne pozabi, gume so 7, ne 8 in nima menjalnika, kot sem te razumel, da bi šel 10km/h v 20% klanec.

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a frm » 05 Jul 2018, 19:09

Jas osebno nimam pametniga predloga.Če ma pa ta BRP125 kubično opcijo,pa menjalnik,takoj predlog vzemi ga,pa menjalno ročico naj da v prvo,pa potem vzemite to menjalno ročico dol,ven, ,nožni pedal,in to bo to,vsa stvar bo za čas v hipu rešena,ne vem,za kaj moramo toliko komplicirati pri enostavnih zadevah

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a frm » 05 Jul 2018, 19:14

Oprosti,moja zmota,potem ne bi mel prostega teka

2012 Yamaha Raptor 700R

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Jul 2018, 04:43

oldi..kolkor se mi zdi si dokončal al pa še hodiš v kako strokovno šolo..in kompliciraš za vsako figo..ker denarja nimaš kompliciraš še malo bol..če se motim to u vezi financ..in ti ni težko stisnit par jurčkov za udobno vožnjo..pa normalen moped kupi.naš fotr je bil z mačko zelo zadovoljen.ker je šla počasi in kamorkoli. ta kanarček ki ga imam zdaj pravi da je prehiter.

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 06 Jul 2018, 13:32

Denar imamo, sva pa Gorenjca in za po gobe hodit in afnat je 5 jurjev preveč plus za to dobiš veliko neobvladljivo reč.
Zase pravim, da sem rojen fizik in imam 40 let izkušen predvsem iz elektronike. Leta, ko nisi nikjer nič dobil in smo vse nardil iz odpadne robe, se poznajo. Ne pa da kličeš prodajalca in ne ve, ali ima menjalnik.

Robi pravi, da je z električarji z AC motorjem kriza klanec. Dela samo z enojnim verižnim prenosom in se ne izide, edino močan motor, pa močni akuji in če gre za litij si koj na 5 jurjih, če je svinec pa na >100kg (moji cifri).

Našel sem 14 let staro Laverdo Quasar 125 za 580€, ima avhomatski (vario) menjalnik, je mal daljša in težja od kitajskih 125ccm igrač. In registriran je, torej bo šel z njim lohk v nabavo, ko ne bo več imel izpita :)
Dva testa:
http://www.motorbox.com/moto/moto-viste ... ar#gallery
https://www.dueruote.it/notizie/moto/te ... rda-quasar

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 06 Jul 2018, 15:01

Ma to so igrače za otroke...Zdej misliš,da ga boste nucali samo za gobe,potem boš pa ugotovil,da bi rabil še za drva pripeljat,travo odpeljat,kej malega splužit pozimi,kej na polje ali iz vrta odpeljat in boš ugotovil,da je tale zadeva zelo prešvoh za take in drugačne reči....

Ps: Homologacija obvezna...Tudi na vasi te lahko policaj ustavi in napiše kazen ali pa v najslabšem primeru vzame štirikolo...Ko zapelješ na javno cesto- makadam brez tablic si v riti...

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Jul 2018, 15:33

Ta Laverda je tudi Kitajc....samo preoblečen v druge papirje...

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 07 Jul 2018, 07:26

BIF napisal/-a:Ta Laverda je tudi Kitajc....samo preoblečen v druge papirje...
Ali to veš ali ugibaš? Kupovat 14 let starega kitajca bi bilo res malo mimo.

Kaj odpeljat pomeni prikolica, plug.. ma ne vem, imamo rolbo? Oba z očetom imava rada majhne avte. Pri lahkem ATV imaš občutek, da ga boš lažje obvladal in recimo spravil "iz kake luknje". 4x4, reduktorto... to je prštorasto, težko, drago..

A če nimaš registriranega in te nekdo na cesti poškoduje, si avtomatsko oplel in vsega sam kriv?

Pri 14 let starem znajo biti problemi z rezervnimi deli. Uradnega serviserja ne najdem. Sem probal najti zadnje zavorne ploščice, pa ne morem ugotoviti niti ali ima disk, ali boben. Servisna knjiga bi prav prišla, a je ne najdem.

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 07 Jul 2018, 08:19

Brez registracije si avtomatsko sam kriv tudi če nisi si oplel...

Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 07 Jul 2018, 15:06

Ha,ha,ha!
Spremljam celotno temo in ne morem, da se ne bi nasmejal do solz!
Vidim, da si pregledal celo cemo Jakove delavnice in še vedno ti ni jasno, da že takrat, ko je bil nov ni bilo delov zanj. Po večini to velja tudi za skoraj vse izdelke made in Cina. Laverda je prelepljen kitajc zaradi marketinga in lažje prodaje.
Kar se pa tvojega nakupa in raziskovanja, predelav in zahtev tiče pa ti lahko povem, da pozabi in kupi raje nekaj bolj zanesljivega, vzdržljivega... Te predelave so že marsikateri strokovnjaki poizkušali, tudi pokojni Jaka, kateri je bil največji poznavalec in obupali.

Topla voda je že odkrita. In vsi, kateri smo dali nekaj v življenju skozi z ATV vozili vemo, poznamo in se le smejimo.

Čakam nadaljevanje zgodbe.... #-o #-o #-o

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 07 Jul 2018, 18:45

Ne vem za kako Jakovo delavnico gre. Mimigrede, menjava zobnikov zame ni predelava. Misliš na predelavo na elektriko? To menda uspešno dela Robi iz Vojnika, no njegovo priseganje na 10kW motor kot izhod za izvedbo brez reduktorja, mi je, kot tehniku, nesprejemljivo.

Sicer pa ne vem kaj mi svetuješ, nekaj vzdržljivega, kaj je to, 3 x težji stroj za 5 jurjev. Pa saj ne mislim z njim dirkat, samo 5km/h bi se rad peljal po klancu. Bom moral res enga starga 250ccm kupit, motor in kontroler in bom tolk cajta šraufal in programiral, da bo delal. Samo jst res ne bi rad zagonil pol leta in da mi na koncu ostane za jurja neuporabne robe. ](*,)

Skratka rabim majhnega delavca z avtomatskim menjalnikom in homologacijo, a tega res ni na trgu.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 07 Jul 2018, 20:39

oldi očitno maš že vse naštudirano..zdaj sam kupi en grušt od pravega mopeda..brez motorja.lepo nared gor eno hidravlično pumpo pa hidromotorne na kola..pa no mašino od kosilnce da bo terala pimpo..pa bo šel moped tko počas da bo deda z brado pršu iz gmajne domu..najbl da mu še avtopilota naštimaš da če zaspi da ga prpelje domu.. jauuuuuuuuuuu to pa so ideje..kup moped ki dela in amen..al pa nehaj toplo vodo odkrivat kakor je reku lakl..za take ideje moreš na kak bol frik forum..tukaj so možakarji ki se vozijo..debata je sam i šraufanju in pomoči pri nakupu dejansko zadeve ki deluje..ne pa nekega sranja ki je nepremičnina.. lej moje mnenje.pa zamer al pa ne..kup moped pol pa ugotavljaj kaj boš izbolšal.če boš..

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 07 Jul 2018, 22:18

Kako boš pa homologiral električni pogon?
Brez homologacije ni registracije....
Nismo še kot v ameriki,ki si lahko usak,ki ima 5 minut časa izdela svoje vozilo in ogroža svoje življenje in življenje drugih...

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 07 Jul 2018, 22:32

sircelj84 napisal/-a:Kako boš pa homologiral električni pogon?
Brez homologacije ni registracije....
Na to nisem pomislil, ker najprej je bila v opciji samo hosta.

Da ponovim vprašanje:
Rabim majhnega delavca (zaprti blatniki) z avtomatskim menjalnikom in homologacijo, a tega res ni na trgu.

Izgleda, da je omenjena Laverda v bistvu AEON Cobra 125 RS, tehnični podatki. Celo podatki za zobnike so.

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 07 Jul 2018, 22:39

Spet kitajsko sranje,ampak,če hočeš kaj predelovat je usaj motor fuč...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... eWay%20300

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 08 Jul 2018, 07:58

338kg težka zverina, oče hoče nekaj manjšega. Nekaj podobnega ima svak, niti slučajno noče kaj takega.

Glede Laverde, gre za Aeon, Korejca, torej je bilo to o Kitajcu nabijanje.
Sem pa probal za foro najti zavorne obloge oziroma čevlje za zadnji boben. Po vseh videih in podatkih ima namreč bobnaste zavore (spredaj 108, zadaj 130), povsod pa najdem disk ploščice, recimo tule https://www.quad-company.de/quad/ersatz ... emsenteile
Našel sem pa čevlje s stisnjenim premerom 105mm, ali bi to bilo za prve zavore.
Na Motorrad je robe za ta model ogromno, za zavore pa nič, pod bremsen v celi trgovini najde 7 izdelkov???? https://m.motorrad-ersatzteile24.de/Ers ... 02004.html
Zadnjič spremenil Oldi, dne 08 Jul 2018, 08:24, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 08 Jul 2018, 08:11

Korejc,Taiwanc,Kitajc je zame isto sr....Kopija na kopijo...
Razn,če rečeš američan,japonc....

Oldi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Oldi » 08 Jul 2018, 09:12

Alpa Italjan, Laverda, isti drek :D

Samo zavorne čevlje še najdem in gremo u Cele po Laverdo :)

Brez hecov, v čem je fora z zavornimi oblogami, prosim za pomoč, glejte 2 objavi nazaj.

Odgovori