Kaj priporočate?

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
robi
Začetnik
Reactions:

Kaj priporočate?

Odgovor Napisal/-a robi » 09 Nov 2014, 15:49

Kaj je bolje kupit?
Novega POLARISA 850 ali dve leti starega BRB-ja 800
na raspolago je 11 jurjev.
pa dejmo se resno pogovarjat
lep pozdrav :) :) :)

rbalohs1
Začetnik
Reactions:

Re: Kaj priporočate?

Odgovor Napisal/-a rbalohs1 » 09 Nov 2014, 17:40

Ne razmišljaj predolg POLARIS je zakon

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 09 Nov 2014, 17:48

rbalohs1 napisal/-a:Ne razmišljaj predolg POLARIS je zakon

Argumenti ??? :-k

GoranP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a GoranP » 09 Nov 2014, 17:52

Kot je že 10000...x napisano na forumu. Probaj oba, kar ti najbol sede kupi. Itak bo spet samo kreganje okol tega... pa brez zamere ;)

p.s. drugače pa napiši še za kaj ga boš vse uporabljal, kaj pričakuješ od njega, ...

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Nov 2014, 17:53

rbalohs1 napisal/-a:Ne razmišljaj predolg POLARIS je zakon
Kar neko nabijanje v prazno....
Najbolje je, da oba preizkusiš. Tisti, ki ti bolje sede in, ki ga "začutiš" bo pravi.
Tako boš vedel med čem izbiraš...sicer bo vedno grizljal "črvek"!
In ko se bošodločil, se še malce pozanimaj o dobavljivosti rezervnih delov in servisih...pa ne kar na besedo prvega verjet.
Vse skupaj sestavi in se odločiš....in to je to. Sladke "težave" te čakajo.
Potem pa le kakšno slikico prilepi.

GoranP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a GoranP » 09 Nov 2014, 18:04

Sem mal pregledal avto.net, ampak za 11k ni nobenega 850, samo 800 in majn, ali ga vseeno kje dobiš? Drugače pa, na avto.net imaš prvega 850 za 11.800€, kratek model, brez kovinskih bumperjov,... meni osebno to manjka pri tem. Kot je že bif povedal preveri tudi dobavljivost delov, resnost serviserjev, predvsem pa moraš preizkusiti oba, da neboš obžaloval česa. Sam sem iskal brp in niti nisem nič drugega probal, zdaj ko ga imam sem pa že preizkusil nekaj drugih znamk in sem zaenkrat še zmeraj zadovoljen s svojo izbiro, pravtako z resnostjo servisa, čeprav so nekateri deli kar dragi, ampak ne vsi... pač tako je moje mnenje... lp

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 09 Nov 2014, 18:07

Zato sem tudi vprašal za argumente, da ne bo prazno besedičenje. Naj se stvar tudi >argumentira > zakaj, in kot je Goran dejal bi bilo potrebno vedeti namen uporabe za lažjo predstavo.

robi
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a robi » 11 Nov 2014, 15:53

Pozdravljeni
Ko sem že začel to temo,
sedaj imam cf 800 , v slabih dveh letih sem naredil 5000 km,
nekih večjih težav ni bilo,bi pa počasi presedlal ...
zato me zanima en mal vaše mnenje.
Polaris 850 bo ¨baje¨2015 letnik 11000
do takrat bo pa treba nekaj naredit oz. se odločit...
en lep pozdrav

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Nov 2014, 17:11

V glavnem sem svoje mnenje že napisal. Dodal bi še edino to, da bodi pozoren kakšno opremo dobiš pri katerem modelu za ta denar.
Kolikor vem je cena Polarisa precej zavajujoča. Z ne pretiravanjem pri dodatkih boš hitro na precej višji ceni...bumperji spredaj in zadaj, vitlo itd, itd...
In pa pozanimaj se za servisni interval. Če boš kupil Polarisa, računaj, da ga boš zaradi garancije moral vozit na uradni servis (kakršenkoli že je)...in če so intervali na 1.500km...(pri BRP-ju na 3.000 oz. na 6.000 za olja v diff-ih in menjalniku)...tudi ni zanemarljiv strošek...tako, da zna bit končna računica krepko drugačna, kot kaže na prvi pogled.
In pa malce si naštudiraj recimo sprotna vzdrževanja...dostop do mazalic, variomata ipd...kar pač spada pod redna vzdrževanja. Nič zahtevnega, a dolgoročno gledano potrebna za brezhibno delovanja vozila v celoti na najvišjem nivoju.
Te zadeve so tudi opisane v servisnih knjižicah, a jih večina ne bere...lahko pa nastane problem pri uveljavljanju garancije (v kolikor pač pride do problema)...potem so seveda vsega krivi vsi ostali...le nevestni lastnik ničesar.
Zavedaj pa se še...Polaris NIMA uradnega zastopnika v Sloveniji...pod enakimi pogoji ga lahko kupiš od uradnega zastopnika v Italiji.
To je dobro vedeti v kolikor bi naletel na večje težave in bi jih skušal reševati v okvirju garancije.
Da ne bo pomote....ne rečem, da ponudniki v sloveniji ne bi poskrbeli za težavo...do sedaj nisem slišal nič slabega...a pri denarju se vse začne in konča.
Sicer pa sta oba stroja po mojem mnenju najvišje kvalitete...osebno bi pa seveda izbral pač BRP-ja...nekdo drug pa Polarisa.
Kakorkoli boš izbral...naj ti služi in varno vozi...pa sporoči kako si se odločil in kakšno slikico prilepi. :D

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Nov 2014, 21:55

tole temo bi pa tudi jaz spremljal.:) me pa zanima če je kje kaka stran kjer so dimenzije.medosna razdalja ,širina koloteka, oddaljenost od tal,višina težišča,teža.. nekako nikjer ne najdem.oziroma ne da ne najdem ampak neznam najt.:p hvala za kak komentar.:)

rbalohs1
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rbalohs1 » 11 Nov 2014, 21:58

Vsak furman svojga konja hvali. POLARIS - prva liga.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 11 Nov 2014, 22:31

rbalohs1 napisal/-a:Vsak furman svojga konja hvali. POLARIS - prva liga.
To mi je jasno, a še vedno ne dobim odgovora >zakaj<?
Ker je... ? Ker ima...?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 12 Nov 2014, 07:43

bugimajstr napisal/-a:tole temo bi pa tudi jaz spremljal.:) me pa zanima če je kje kaka stran kjer so dimenzije.medosna razdalja ,širina koloteka, oddaljenost od tal,višina težišča,teža.. nekako nikjer ne najdem.oziroma ne da ne najdem ampak neznam najt.:p hvala za kak komentar.:)
Za BRP-ja
http://atv.ski-sea.com/uploads/1/1/3/5/ ... _ss_en.pdf
Podrobneje pa o modelih lahko brskaš tule...
http://atv.ski-sea.com/outlander-l-450-max.html
Za Polarisa pa najdeš podatke na strani slovenskega uvoznika...aja...ni nič...čudno.
No, potem pa si jih lahko ogledaš v živo v salonu...aja...tudi ni...tudi čudno.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 12 Nov 2014, 12:49

hvala..bif..

Uporabniški avatar
možinc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a možinc » 14 Nov 2014, 11:10

Živjo,

Robi, s katerega konca slovenije pa si? Jaz si lastim Polarisa 850xp touringa 2014. Letos nisem imel ravno velik možnosti za vožnjo, me je pa v prijetno presenetil. Na polarisa sem presedlal iz Grizzlya 700. Razlike: Grizz veliko mehkejši (tudi na račun Elke), servo krmilo pri Polarisu ima večji učinek, moč je nesmiselno primerjat, sa je po konjih Polaris skoraj 2x močnejši, kar se pozna pri mirnosti vožnje pri speljevanju in nenehnemu pospeševanju vse do 125. V prid Grizz je menjalnik, sa jse prestavlja veliko mehkeje kot pri polaris, kar je posledica različnega sistem sklopke.

Poaris se na terenu kljub elektronskemu upravljanu pogona ( sam vklopi sprednji pogon ko se mu ti zdi potrebno in pomoč pri spuščanju po klancu navzdol) onbnšal odlično kljub 2 potnikoma. Nekajkrat uporabljen za vleko hlodov, kjer tud ni pokazal kakšnih večjih slabosti. Zima in plug ga pa še čaka.

Kupljen je bil v Grosuplju pri Seleš ktm, in prodajalcu Boštjanu, kjer ga tudi servisiram oz sem naredil en servis ( redni) do zdaj in je bil cenovno v meji normale. Sam mislim da je kljub majhnemu zastopanju polarisa v SLoveniji za uprabnike kar dobro poskrbljeno tudi po nakupu.

Kar se pa tiče dodatne opreme, je pa enako pri vseh modelih. Ni poceni.

Če te še kaj zanima pa kar vpraš. Lahko pa ga prideš tud pogledat pa kak krog tud ne bi bil problem.

Lp
Možinc

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Nov 2014, 07:50

Možinc iz kje pa si ti? jaz sem zelo zagret za polarisa..pa ga noben u moji bližini nima da bi ga malo izprobal.

sanco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sanco » 15 Nov 2014, 14:08

bugimajstr napisal/-a:Možinc iz kje pa si ti? jaz sem zelo zagret za polarisa..pa ga noben u moji bližini nima da bi ga malo izprobal.
Pojdi do ENXa in ti bo dal za preizkusit scramblerja 850, kateri ima enako ogrodje kot sportsman 850. Meni ga je dal za preizkusit na terenu in sem imel občutek kot da igram playstation. :D :D Nisem navajen servo krmila in pospeške ima veliko boljše kot moj 500.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Nov 2014, 14:17

ma ni to isto..delovc pa skrambler.:)

sanco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sanco » 15 Nov 2014, 14:37

Ja je problem, ker ni placa za tvoj plavi sod :D

Uporabniški avatar
možinc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a možinc » 15 Nov 2014, 22:57

bugimajstr napisal/-a:Možinc iz kje pa si ti? jaz sem zelo zagret za polarisa..pa ga noben u moji bližini nima da bi ga malo izprobal.
Okolica Iga pri Ljubljani. Malo naprej od Enxa, ki je v Grosuplju. Jaz mam touringa Sportsmana 850. Ko se navadiš servota je odličn za vozit. Kot pri novejših avtomobilih, na mestu ga obračaš z enim prstom, pri hitrosti pa postane precej trši.

Odgovori