"Blokade"
"Blokade"
Predlagam novo temo in sicer bi lahko opisali vse enostavne posege v motor, ki so povečali moč. Mogoče bi napisal: "odstranjevanje blokad".
Lahko bi vsak dodal tudi vtise prej/potem, prav tako št. kilometrov oz. možne okvare, ki so bile posledica "tuninga".
Lahko kar jaz prvi primer opišem in sicer:
Linhai 300 2 x 4
- v delu izpuha, ki gre v glavo motorja, je obroč, privarjen na izpušno cev. Obroč služi kot nastavek in tesnilo, zavarjen je znotraj, zvar pa tako debel, da pri mojem mopedu ni bilo več luknje, kot FI 18mm. Zamenjal sem cel izpuh z direktnim, ki ima daljši dušilec, cev v dušilcu speljano po dolžini sem/tja 3x, cev je navrtana, okrog so prokron ostružki, izpuh je tišji, kot original.
Filter za zrak sem dal pralni, športni, air box pa navrtal iz strani z nekaj luknjami FI14mm.
Glavno šobo vplinjača sem povrtal z navadnim svedrom 1,3mm (original je bila 1,28mm).
Blokiral sem povratni vod izpušnih plinov
Sedaj res opazno bolje potegne, motorju bolj ustrezajo višji vrtljaji. Do blokade na 7.500 rpm se na ravnini zvrti dosti prej, da doseže tistih cca 80 km/h.
Prevozil sem kakih 200-300 km po posegu in vse je b.p.
Lahko bi vsak dodal tudi vtise prej/potem, prav tako št. kilometrov oz. možne okvare, ki so bile posledica "tuninga".
Linhai 300 2 x 4
- v delu izpuha, ki gre v glavo motorja, je obroč, privarjen na izpušno cev. Obroč služi kot nastavek in tesnilo, zavarjen je znotraj, zvar pa tako debel, da pri mojem mopedu ni bilo več luknje, kot FI 18mm. Zamenjal sem cel izpuh z direktnim, ki ima daljši dušilec, cev v dušilcu speljano po dolžini sem/tja 3x, cev je navrtana, okrog so prokron ostružki, izpuh je tišji, kot original.
Filter za zrak sem dal pralni, športni, air box pa navrtal iz strani z nekaj luknjami FI14mm.
Glavno šobo vplinjača sem povrtal z navadnim svedrom 1,3mm (original je bila 1,28mm).
Sedaj res opazno bolje potegne, motorju bolj ustrezajo višji vrtljaji. Do blokade na 7.500 rpm se na ravnini zvrti dosti prej, da doseže tistih cca 80 km/h.
Živjo. bi jaz tukaj vprašal glede izpuha.
Imam prav tako linhai 300 2x4. Ko sem kupil rabljen atv je bil zraven tudi doma narejen izpuh, podoben kot ga imaš ti (ro-bi), le da v dušilcu navrtana cev ni 3x zavita ampak direktno ven, okoli cevi pa je nekaj ostružkov (bi bilo dobro dofilat z npr. gobicami). Pa me zanima ali je tak izpuh dober za atv ali je morda preveč odprt.
Imam prav tako linhai 300 2x4. Ko sem kupil rabljen atv je bil zraven tudi doma narejen izpuh, podoben kot ga imaš ti (ro-bi), le da v dušilcu navrtana cev ni 3x zavita ampak direktno ven, okoli cevi pa je nekaj ostružkov (bi bilo dobro dofilat z npr. gobicami). Pa me zanima ali je tak izpuh dober za atv ali je morda preveč odprt.
4 taktni motorji -bolj imaj odprt auspuh bolje je za motor seveda posledica je glasnost in homologacija in policijabzu napisal/-a:Živjo. bi jaz tukaj vprašal glede izpuha.
2 taktni pa je drugačen- ne bom opisoval ker je malo atv
Re: "Blokade"
jaz bi še povečal dizo na 140-150 in povečal dotok zraka spremljaj svečko kakšne barve je, biti mora svetlo čokoladnaro-bi napisal/-a:Predlagam novo temo in sicer bi lahko opisali vse enostavne posege v motor, ki so povečali moč. Mogoče bi napisal: "odstranjevanje blokad".
Linhai 300 2 x 4
če se ti gre za končno hitrost menjaj zobnike
slepec napisal/-a: spremljaj svečko kakšne barve je, biti mora svetlo čokoladna
To najbolje opravi lambda sonda.
Če se ne motim pa ima že pripravljenega polža.
lambda sonda samo zavira izpušne pline ta je pomembna samo za euro normo,nobeden športno motor,avto ,formula nima lambde sondeczy napisal/-a:slepec napisal/-a: spremljaj svečko kakšne barve je, biti mora svetlo čokoladna
To najbolje opravi lambda sonda.
Če se ne motim pa ima že pripravljenega polža.
da ne bom samo pisal še moj splošni tuning
-drug odprt auspouh najbolj pomembno
-odprt air box ali športni filter-dobre kvalitete
-povečanje dize za 20-40 številk
-zamenjava verižnikov
-blokada -odstranitev povratnih plinov v frgazar
-menjava cdi elektrike -za povečanje obratov če je potrebno
pri takem tuningu se dobi od 10-50 konjev odvisno od modela in blokad ki jih ima motor
-
-drug odprt auspouh najbolj pomembno
-odprt air box ali športni filter-dobre kvalitete
-povečanje dize za 20-40 številk
-zamenjava verižnikov
-blokada -odstranitev povratnih plinov v frgazar
-menjava cdi elektrike -za povečanje obratov če je potrebno
pri takem tuningu se dobi od 10-50 konjev odvisno od modela in blokad ki jih ima motor
-
Aha, in pri formuli nastavljajo motor glede na barvo svečke. Po kateri čokoladi pa je najbolje, Milka, Gorenka, Kraš...?slepec napisal/-a: lambda sonda samo zavira izpušne pline ta je pomembna samo za euro normo,nobeden športno motor,avto ,formula nima lambde sonde
Kateri ATV imaš, da si na tak način dobil 50km?slepec napisal/-a:pri takem tuningu se dobi od 10-50 konjev odvisno od modela in blokad ki jih ima motor
Potem je najbolje odstranit izpuh in tako dobiš največ moči?slepec napisal/-a:4 taktni motorji -bolj imaj odprt auspuh bolje je za motor seveda posledica je glasnost in homologacija in policija
Napiši prosim še kaj o tem, ker imam motorne sani in bi mi prav prišlo.slepec napisal/-a:2 taktni pa je drugačen- ne bom opisoval ker je malo atv
to sem na splošno napisal o tuningu za več atvczy napisal/-a:Aha, in pri formuli nastavljajo motor glede na barvo svečke. Po kateri čokoladi pa je najbolje, Milka, Gorenka, Kraš...?slepec napisal/-a: lambda sonda samo zavira izpušne pline ta je pomembna samo za euro normo,nobeden športno motor,avto ,formula nima lambde sonde
Kateri ATV imaš, da si na tak način dobil 50km?slepec napisal/-a:pri takem tuningu se dobi od 10-50 konjev odvisno od modela in blokad ki jih ima motor
Potem je najbolje odstranit izpuh in tako dobiš največ moči?slepec napisal/-a:4 taktni motorji -bolj imaj odprt auspuh bolje je za motor seveda posledica je glasnost in homologacija in policija
Napiši prosim še kaj o tem, ker imam motorne sani in bi mi prav prišlo.slepec napisal/-a:2 taktni pa je drugačen- ne bom opisoval ker je malo atv
vidim pa da se zajebavate-fukate človeka v glavo pol hočete pa še pomoč
to je moje zadnje javlanje na tem forumu in prosim administratorja da me izbriše
Se opravičujem, če si to razumel kot zajebancijo, mene zanimajo konkretni podatki, tako na splošno sem že veliko slišal a nič razumel. Zato prosim bodi bolj konkreten in opiši tuning z rezultati konkretnega modela kot ga je opisal Robi.slepec napisal/-a:
to sem na splošno napisal o tuningu za več atv
vidim pa da se zajebavate-fukate človeka v glavo pol hočete pa še pomoč
to je moje zadnje javlanje na tem forumu in prosim administratorja da me izbriše
Tud jaz se opravičujem. Tukaj po prvih 50-ih kilometrih nisi bil toliko jezen.
http://www.shrani.si/?1Q/AE/keMtMug/zunaj-157.jpg
http://www.shrani.si/?1Q/AE/keMtMug/zunaj-157.jpg
kolikor je meni znano, se vsi dirkalni motorji nastavljajo z lambdo! Ker barva svečke je zeeelo varljiva! Se komot zmotiš za 1-2 vrednosti lambde, kar je lahko že KAABOOOM!! za motor. Najverjetneje ti misliš na lambdo, kot jo ima večina avtov in deluje le za +- 0,2 lambde točno, potem se ji sfuzla? Tista je res samo zaradi plinov. Normalno se motorji štelajo z širokopasovno sondo, ki ima vgrajen grelec (ali dva) in cel kup elektronike. Taka sonda potem zelo točno kaže razmerje v izpušnih plinih tudi pri zalitem ali presuhem motorju.In brez tega bi še na prvih testih popušilo 90% navitih motorjev!
Prirastek moči za 10-50Km z posegi od g. Slepca je seveda ZF na nivoju Mr Đirla.
Po moje te noben ne jebe v glavo, Slepec, ampak so padle samo ideje, da zadevo bolj skonkretiziraš, ker tako nakladanje sem in tja je brezveze.
Prirastek moči za 10-50Km z posegi od g. Slepca je seveda ZF na nivoju Mr Đirla.
Po moje te noben ne jebe v glavo, Slepec, ampak so padle samo ideje, da zadevo bolj skonkretiziraš, ker tako nakladanje sem in tja je brezveze.
- schorpion75
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: tolmin
- Kraj: tam kjer se neda z avtom
- Kontakt:
blokade pri Aeon GOES 320 MAX
zdravo
jaz pa imam par vprasanj glede Aeon GOES 320 MAX
ali ima tale stroj kaksno blokado ter kje in kako se to vn dobi.
koncno ima cca 50.
zadaj ima digferencijal, 4 taktna zadevica deluje pa na principu skuterja kolker je videt ima jermen.
gleda pa nekaj takega
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4832774
oziroma ce se da dobiti kaksne kataloge od tega motorja
ce mi zna kdo kaj pomagat se ze v naprej zahvaljujem
jaz pa imam par vprasanj glede Aeon GOES 320 MAX
ali ima tale stroj kaksno blokado ter kje in kako se to vn dobi.
koncno ima cca 50.
zadaj ima digferencijal, 4 taktna zadevica deluje pa na principu skuterja kolker je videt ima jermen.
gleda pa nekaj takega
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4832774
oziroma ce se da dobiti kaksne kataloge od tega motorja
ce mi zna kdo kaj pomagat se ze v naprej zahvaljujem
- schorpion75
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: tolmin
- Kraj: tam kjer se neda z avtom
- Kontakt:
Pozdravljeni!
Sem lastnik Linhai 420 4x4.
Zanima me, ali so na ATV-ju kakšne blokade? In kje?
Hvala za vsak odgovor.
Lp, damek
Sem lastnik Linhai 420 4x4.
Zanima me, ali so na ATV-ju kakšne blokade? In kje?
Hvala za vsak odgovor.
Lp, damek
Zdravo, a je mogoče kje dobiti opis kako se to blokado odstrani?Barni napisal/-a:Je v uplinjaču,odprt ima 26 Km
Hvala za odgovor.
Zdravo!
Se že v naprej opravičujem za nevednost - morebiti se sliši celo trapasto ampak imam skutrček, ki sem ga dejansko dobil...ampak gre tako zelo počasi, da je groza (40-45 km/h).
Kako se torej odstrani blokada, da bi mašina malenkost bol hitro vozla...sicer nimam kaj dosti izkušenj s temi zadevami, ampak fino bi bilo, da stvar ne bi bila samo zlo glasna ampak bi se dejansko nekam premaknila
Tomaž!
Se že v naprej opravičujem za nevednost - morebiti se sliši celo trapasto ampak imam skutrček, ki sem ga dejansko dobil...ampak gre tako zelo počasi, da je groza (40-45 km/h).
Kako se torej odstrani blokada, da bi mašina malenkost bol hitro vozla...sicer nimam kaj dosti izkušenj s temi zadevami, ampak fino bi bilo, da stvar ne bi bila samo zlo glasna ampak bi se dejansko nekam premaknila
Tomaž!
Lp. Mi lahko gdorkoli pomaga pri Linhai 500 4x4 letnik 2016 - še z std, uplinjaču.
kje najti kakršno koli blokado? motor končno hitrost dobi max 90-95 ampak začetni pospeški so pa žalostni. se lahko karkoli reši tuki ?
kje najti kakršno koli blokado? motor končno hitrost dobi max 90-95 ampak začetni pospeški so pa žalostni. se lahko karkoli reši tuki ?
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Če ti gre 90-95 potem je odprt do konca. Pospeški pa so žal taki kot so.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2005 - Barossa Cheetah 250
Pozdravljeni,
lastim si barosso 250. Je ze kdo kaj delal na moci?
Za enkrat imam vse stock, kaj bi se dalo?
-izpuh (kateri?)
-filter imam sportni
-enojni/dvojni uplinjac (diza?)
-menjava zobnikov (kako je potem z prikazovalnikom hitrosti?)
-visje oktansko gorivo
In ce gremo morda v ekstreme: nizanje glave, poliranje kanalov, drugi bati?
Nekako mi ni da bi kupoval drugega motorja ker mi je ta ok. Usec mi se SMC 500, vendar ni rabljenih na trgu.
lastim si barosso 250. Je ze kdo kaj delal na moci?
Za enkrat imam vse stock, kaj bi se dalo?
-izpuh (kateri?)
-filter imam sportni
-enojni/dvojni uplinjac (diza?)
-menjava zobnikov (kako je potem z prikazovalnikom hitrosti?)
-visje oktansko gorivo
In ce gremo morda v ekstreme: nizanje glave, poliranje kanalov, drugi bati?
Nekako mi ni da bi kupoval drugega motorja ker mi je ta ok. Usec mi se SMC 500, vendar ni rabljenih na trgu.
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Dize, nižanje glave, itd raje pusti pri miru. Če boš dal prevelike dize se poslovi od batov in cilindrov. Barosse so za svojo kubikažo tako in tako že prenore. Od tega kar si napisal menjaj izpuh in to je to. Če rabiš original športni izpuh misli da imamo še kakšnega na zalogi. Normalna cena če se ne motim je 169 EUR ampak se bo dalo še kaj narediti na ceni.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs