AC 550 PS TRV

Odgovori
Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: AC 550 PS TRV

Odgovor Napisal/-a jaka » 12 Feb 2012, 19:48

krigl napisal/-a:Verjetno se boste temu v večini primerov smejali
Jaz imam namen okoli uplinjača napeljati grelec od gospodinjskega aparata, ter vklopit pred vžigom.
Kdor se bo tej ideji smejal naj si pogleda vplinjače letalskih batnih motorjev, ki imajo montirano gretje iz enega samega razloga. Da ne zmrznejo.
In ta tvoja ideja je =D> =D> . Sem prepričan, da bo delovalo.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 12 Feb 2012, 19:56

Hja! Iznajdljivost uporabljam! Kot sem opisal za cerado in kaloriferček je zame sušenje motorja po blatni furi,ko operem motor in bi ponoči potem zamrznil. Pol urce sušenja in malo podmazovanja je sigurno bolje,kot pa drug dan imeti zamrznjene zavorne obloge,manšete,zajle... Tudi v največjem mrazu vžiga ampak mi ne pomaga,da užge, če je nepremičnina v kocki ledu. Motor pa mi, zaenkrat stoji na svežem zraku pod nadstreškom. Tudi meni je premrzlo,da bi kobačo izoliral in zmontiral vrata :prayer: :prayer:

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 12 Feb 2012, 20:02

menda bodo ta tedn že višje temperature... zadnji čas, ker ta mraz ni za nikamor :twisted: :)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 12 Feb 2012, 22:38

evo mene iz vožnje.motor sicer laufa sam se mi zdi da nenormalno kuri bencin.žre k svina.več kot jaz. no bil je v garaži.in zalaufal z štantgasom.ko sem se zapeljal ven na mrzlo je pa crknu. :( no potem sem mu malo štantgas pojačal in je lepo delal.sem bil pa dogovorjen z enim BRP-jem za furo. in glej ga zlomka.BRP je crknu.menjalnik je zablokiral.me zanima kolk bodo jutri postavili ceno na servisu.vam napišem.:) no moj motorček je pa danes šel samo po ravnem.ker je snega čist preveč za kake klance. tukaj je en posnetek. http://www.youtube.com/watch?v=L8W2cnuC ... kPTKrffyno

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a gavry » 12 Feb 2012, 22:48

Bugy to da je BRP crknu pa ne piš tle,k te bojo :muholovec !Pa jst ti tega ne verjamem :???:

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 12 Feb 2012, 22:54

zakaj ti pa ne kaže hitrosti ? pa ne da je spet AC kriv :twisted:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 13 Feb 2012, 01:18

bugimajstr napisal/-a:evo mene iz vožnje.motor sicer laufa sam se mi zdi da nenormalno kuri bencin.žre k svina.
Sneg ;) Obremenjen je dosti bolj !

Hahaha, BRP :) Cez japonca ga ni !
Zadnjič spremenil freshslo, dne 13 Feb 2012, 01:21, skupaj popravljeno 1 krat.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 13 Feb 2012, 01:20

krigl napisal/-a:Pa kdo je reku da se stvar ne da vžgat... Stara tehnologija zahteva malo iznajdljivosti.
Vžge v prvo kamot, to še nikdar ni bil problem.

Mraz je problematičen, kaj čmo... Se pač prilagodimo.
Navaden uplinjač ti bo verjetno pri dosti nižji temperaturi delal, kot pa efi, pri katerem ima elektronika omejitev pri temperaturi blizu -20 (je tudi odvisno, kaj so dali noter, nekatere zdržijo več druge manj). Najbolj zanimivo je to, koliko se performanse teh elektronik znižajo pri nizkih temeraturah.

Če ma stvar EFI je to uporabniku lažje, se pa stvar zakomplicira če kj crkne, ker ne veš kaj iskat, pol smo pa vsi pametni po vrsti. Stari dobri uplinjači so zakon, pa si misli kar češ. Pogledi lado nivo... še dj jih delajo, pa čeprav je stara tehnologija, je pa najbolj zanesljiva, če mene vprašaš.

Nimam nič proti efi sistemu, ampak videt pri tej temi ni najbolj posrečeno. Upam da se uporabniku težave čimprej popravijo in da bo lahko naprej užival v vožnji.

LP
Ti se kar tolazi, da je tako pri stari tehnologiji. Raptor 660 ima tudi se fergazar in kresne z prvim susom brez problema tudi pri teh temperaturah.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 13 Feb 2012, 01:48

Jam napisal/-a:zakaj ti pa ne kaže hitrosti ? pa ne da je spet AC kriv :twisted:
tokrat ni AC kriv da števec ne dela.:) gavry za BRP-ja sem pa napisal da je crknil sam zato da nebo kdo mislu da se sam moj AC kvari. :) freshslo poraba benza.ja vem da več kuri po snegu.sam 15 litrov na slabe 3 ure?a ni to mal velik?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 13 Feb 2012, 02:08

bugimajstr napisal/-a:
Jam napisal/-a:zakaj ti pa ne kaže hitrosti ? pa ne da je spet AC kriv :twisted:
tokrat ni AC kriv da števec ne dela.:) gavry za BRP-ja sem pa napisal da je crknil sam zato da nebo kdo mislu da se sam moj AC kvari. :) freshslo poraba benza.ja vem da več kuri po snegu.sam 15 litrov na slabe 3 ure?a ni to mal velik?
Ni to nic posebnega glede porabe !

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 13 Feb 2012, 09:55

BIF napisal/-a:Kot prvo....vedno bi raje vzel rabljenega BRP-ja kot novega AC-ja! Moj BRP je letnik 2008 stock 650-ka..skratka od daleč gledano-nič posebnega!
Bom poskusil čim bolj nepristransko opisat.
Prej sem imel Kitajca 500ccm...ko sem poskusil AC-ja se mi je zdelo, da sedim na enakem motorju...zvok, krmilo, šasija,vodljivost....skoraj enako...skratka nič kar bi me pritegnilo...kup železa in plastike brez osebne note-POZOR moji osebni občutki...takrat se mi ni niti sanjalo, da bom kupil BRP-ja! Sprehod po "salonu" in "servisni delavnici", dvorišče kot na kramarskem sejmu.... :( Je pa bila še ena zadeva v ozadju, ki pa je ne želim razkrirti a sem se iskreno trudil potlačiti jo v ozadje, tako, da pri odločitvi ni imela bistvenega vpliva a je malce tudi pomagala pri odločitvi!
Kolega Bif, pozno se javljam, ker sem tako na računalniku kot na telefonu samo v službi med 6.45 in 15.00 :D. Jaz, za razliko od tebe, raje kupim novo kot rabljeno stvar. To velja za moped in avto. Od takrat, ko mi je znanec postavil vprašanje? "Ali si predstavljaš koliko burekov so pojedli v tem avtu? in pa koliko krat so seksali v njem?" :oops: , kupujem samo nova vozila.
Tudi jaz sem imel Kitajca, pa sem imel občutek kot, da sem se iz pručke vsedel na fotelj, ko sem zajahal AC. Očitno je bil tvoj Kitajc dosti boljši.
Ne vem kaj so se ti na AC servisu tako zamerili, kajti ravno servis pri AC (Tadej-Bato iz Trzina) je zame št.1 glede odločitve o nakupu mopeda.Meni je prišel na dom zamenjati vplinjač pri prejšnjem AC. Pokličem ga med praznikom in se mi javi po 5-ih sekundah zvonenja ter mi pove, kako in kje se zamenja varovalka, čeprav sem vmes že sam naredil servis in zato nimam več garancije. Okolje servisa je stvar okusa, v vsakem primeru pa se takoj opazi, da imajo red. Sosed ima 4 sanke Artic cat ravno zaradi servisa, imel je namreč BRP in so se mu na SS tako zamerili, da niti pomisliti noče več na to znamko.
Kar se tiče moči, pospeškov, ergonomije.....pa moram tebi in drugim verjeti, zelo ste prepričljivi. Ostane mi samo še to, da se sam o tem prerpičam. Na mojem koncu ne poznam nobenega, ki bi vozil BRP 650.
Brinovc! Ti sigurno poznaš koga, pa se enkrat dogovorimo, da sprobam to čudo. 8)

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 13 Feb 2012, 10:15

notranjc napisal/-a:
Brinovc! Ti sigurno poznaš koga, pa se enkrat dogovorimo, da sprobam to čudo. 8)
Seveda ga poznam. Moj kolega ima max verzijo. Prmejduš, da se enkrat srečamo v menihovem.

Včeraj popoldne sem si tam dal zimskega duška po deviško zasneženih poteh :D . No, pa v bajgnski brunarci tudi \:D/ .

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 13 Feb 2012, 11:15

brinovc napisal/-a:
Seveda ga poznam. Moj kolega ima max verzijo. Prmejduš, da se enkrat srečamo v menihovem.

Včeraj popoldne sem si tam dal zimskega duška po deviško zasneženih poteh :D . No, pa v bajgnski brunarci tudi \:D/ .
Komaj čakam, da se srečamo, sam se ne upam v gozd v takih razmerah, ker me v primeru kakašne okvare, žena ne more priti iskat. Včeraj sem tudi jaz plesal po naselju ](*,) in pa do jezera sem šel pogledat. :drinkers: sem pa doma.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 13 Feb 2012, 11:45

notranjc napisal/-a:
BIF napisal/-a:Kot prvo....vedno bi raje vzel rabljenega BRP-ja kot novega AC-ja! Moj BRP je letnik 2008 stock 650-ka..skratka od daleč gledano-nič posebnega!
Bom poskusil čim bolj nepristransko opisat.
Prej sem imel Kitajca 500ccm...ko sem poskusil AC-ja se mi je zdelo, da sedim na enakem motorju...zvok, krmilo, šasija,vodljivost....skoraj enako...skratka nič kar bi me pritegnilo...kup železa in plastike brez osebne note-POZOR moji osebni občutki...takrat se mi ni niti sanjalo, da bom kupil BRP-ja! Sprehod po "salonu" in "servisni delavnici", dvorišče kot na kramarskem sejmu.... :( Je pa bila še ena zadeva v ozadju, ki pa je ne želim razkrirti a sem se iskreno trudil potlačiti jo v ozadje, tako, da pri odločitvi ni imela bistvenega vpliva a je malce tudi pomagala pri odločitvi!
Kolega Bif, pozno se javljam, ker sem tako na računalniku kot na telefonu samo v službi med 6.45 in 15.00 :D. Jaz, za razliko od tebe, raje kupim novo kot rabljeno stvar. To velja za moped in avto. Od takrat, ko mi je znanec postavil vprašanje? "Ali si predstavljaš koliko burekov so pojedli v tem avtu? in pa koliko krat so seksali v njem?" :oops: , kupujem samo nova vozila.
Tudi jaz sem imel Kitajca, pa sem imel občutek kot, da sem se iz pručke vsedel na fotelj, ko sem zajahal AC. Očitno je bil tvoj Kitajc dosti boljši.
Ne vem kaj so se ti na AC servisu tako zamerili, kajti ravno servis pri AC (Tadej-Bato iz Trzina) je zame št.1 glede odločitve o nakupu mopeda.Meni je prišel na dom zamenjati vplinjač pri prejšnjem AC. Pokličem ga med praznikom in se mi javi po 5-ih sekundah zvonenja ter mi pove, kako in kje se zamenja varovalka, čeprav sem vmes že sam naredil servis in zato nimam več garancije. Okolje servisa je stvar okusa, v vsakem primeru pa se takoj opazi, da imajo red. Sosed ima 4 sanke Artic cat ravno zaradi servisa, imel je namreč BRP in so se mu na SS tako zamerili, da niti pomisliti noče več na to znamko.
Kar se tiče moči, pospeškov, ergonomije.....pa moram tebi in drugim verjeti, zelo ste prepričljivi. Ostane mi samo še to, da se sam o tem prerpičam. Na mojem koncu ne poznam nobenega, ki bi vozil BRP 650.
Glede servisa ti dam cisto prav ! Ze po odnosu se vidi, da je editrade dosti manjsi servis in s tem tudi bolj domac-prijazen do uporabnika. Ceprav tudi z Jagrom v SS nisem imel slabih izkusenj in mi je bil vedno na voljo za vprasanja. Dvomim, pa da bi mi prisel na dom popravit atv.

Glede voznih lastnosti je BRP definitivno svetlobno leto pred AC in japonci. Ker glavna razlika je vzmetenje zadaj, vsi ostali imajo A roke, BRP pa torzijo in moram rect, da se obnese ODLICNO. Tudi prenose pri balanci ima veliko boljse narejene kot ostali saj je obcutek proti japoncem in ac kot bi imel servo !

Ce zelis sprobat zadevo se kumot oglasis pri meni in bos lahko sprobal Outlanderja 800XT, KQ 750AXi in Raptorja 660R ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 13 Feb 2012, 12:36

freshslo napisal/-a: Ce zelis sprobat zadevo se kumot oglasis pri meni in bos lahko sprobal Outlanderja 800XT, KQ 750AXi in Raptorja 660R ;)
Hvala Freshslo, sva se že z Brinovcem dogovorila, da se srečamo enkrat v gozdu, pa bom sprobal. Bega me edino cena v EU. V ZDA ima AC 700 http://www.powersportstv.com/2012/Arcti ... ATV/83659/
približno enako ceno kot BRP 650 http://www.powersportstv.com/2012/Can-A ... ATV/84008/

Ne verjamem, da Američani niso ugotovili vseh teh prednosti, ki jih navajate :-k . Ali pač, BRP je baje najbolj prodajana znamka v ZDA.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 13 Feb 2012, 12:42

Vzmetenje je vsekakor zelo velika prednost in tukaj se lahko kar vsi strinjamo.

Glede servisa: treba je vedet, da je editrade "majhna" riba v primerjavi s SS. Logično je, da se bo Edi extra potrudil, če bo hotel visok preboj na trg. Pri majhnem podjetju še kako šteje dober glas in Edi ga vsekakor ima.
Ko ti pa 1x uspe spravit v pogon takšno podjetje kot je SS pa dvomim, da se boš šel garažnega mojstra preko telefona in servisov na domu. Boš kvečjemu kje v pisarni sedel ali pa večino časa preživel kje na dopustu, servisiranje, prodajo itd pa prepustil zaposlenim :-({|=

Sem pa tudi sam slišal, da so serviserji pri Ediju 1A in se znajo pobrigat za svoje stranke! Kar je v tem biznisu tudi zelo pomembno, sploh za živce in na koncu denarnico... ;)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 13 Feb 2012, 15:19

Fantje vse štima! Jaz sem opisal le svojo osebno izkušnjo. In še ko sem prišel na probo so mi iz dveh mopedov sestavili enega....skoraj kitajca! Ampak kot rečeno vse skupaj je lahko bil le slučaj in lahko da je drugače v resnici.
Je pa nekaj definitivno....spet osebno mnenje....BRP je res daleč naprej napram AC-ju! Še enkar ne znam opisat--treba je it probat. Je pa bila moja "prednost" v tem, da sem motorje poizkušal neobremenjeno. Do takrat so bili vsi premium motorji zame dobri...znamka ni bila pomembna! Je na koncu naneslo kot je, ampak kot sem napisal, ko sem poskusil BRP sem vedel, da drugega ne želim imeti! Dopuščam pa možnost, da bo nekdo nekoč naredil motor, ki mi bo še bolj pisan na kožo (čeprav dvomim)! In takrat bom pač nabavil tisto kar se mi v danem trenutku zdi bolje!
A trenutno je tako!
In res je kar je napisal Freshslo. Vzmetenje pri BRP-ju res deluje fenomenalno! Prej sem imel klasičen IRS, ki se mi je zdel super. BRP z TTI-jem mi je prvič delal malce "težav" a ko sem ga "ujel"...po moje ZF proti IRS-u...je pa to pač seveda vedno stvar okusa in debate! Prav tako je bilo z Visco-lock-om. To je bila edina zadeva, ki je nisem maral...dokler se nisem navadil! zdaj si sploh ne znam zamislit, da se sredi brega ustavljam...zapiram diff in speljem...ali pa ne speljem, če je breg preveč strm. To pri visco-lock-u enostavno odpade...seveda ko se ga navdiš in "skužiš".
A kot sem napisal...forum je prekratek, da bi napisal vse detajle, ki BRP ločijo od drugih motorjev. In dejstvo je (kar odobravam) da pač vsak najde tisto kar mu najbolj paše.
Je pa zagotovo kakšna stvar, ki na BRP-ju ni najboljša...recimo menjalnik (ne konstrukcijsko, ampak iz vidika uporabnika) je pretikanje na AC-ju (spet moja uzkušnja) 100 let pred BRP-jem!
Ampak glede na to, da imamo variomatike in pretikanja ni dosti...pač to lažje spregledaš :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 13 Feb 2012, 16:34

BIF napisal/-a: Vzmetenje pri BRP-ju res deluje fenomenalno! .je pa to pač seveda vedno stvar okusa in debate!

Prav tako je bilo z Visco-lock-om. To je bila edina zadeva, ki je nisem maral...dokler se nisem navadil! zdaj si sploh ne znam zamislit, da se sredi brega ustavljam...zapiram diff in speljem...ali pa ne speljem, če je breg preveč strm. To pri visco-lock-u enostavno odpade...seveda ko se ga navdiš in "skužiš".
Imaš prav. Stvar okusa in navade ter potrebe glede fedrov. Tebi pašejo originali, dočim mnogim tudi na BRP-jih ne. Jaz sem iz grizza snel originalne amortizerje in montiral Elko. Potem doktoriral iz ustreznih nastavitev. Sledilo je ponovno odkrivanje mnogo boljših voznih lastnosti grizza. Po občutku med vožnjo popolnoma drug moped. Je pa res, da sem se do sedaj najbolj udobno peljal na BRP-ju 400 l. 2003. Super udobje, a za resno vožnjo po vukojebinah ni bilo dobro. Balanco je imel pa trdo za popizdit.

Glede viskozne sklopke pa menim takole: kupiš Yamaho in lahko brez škode med vožnjo pod obremenitvijo vklapljaš in izklapljaš prednji pogon ter špero. Seveda je udobneje imeti avtomatiko. Toda treba jo je kupit.

Evo, meni je med včerajšno snežno furo manjkalo samo še najmanj 20 konjev in občutki bi bili vrhunski. Tako pa grizzovo srce žal ne dohaja odličnega podvozja in gum.

Sicer pa slej ko prej vsake gate svojo rit najdejo. In tako je tudi v tej stvari.
LP!
Zadnjič spremenil brinovc, dne 13 Feb 2012, 17:11, skupaj popravljeno 1 krat.

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 13 Feb 2012, 16:59

Imam eno uprašanje.za vas poznavalce razmer na tržišču.Kolk se letno proda katerih modelov motorjev?ker če gledaš na avtonetu je en kup rabljenih brp-jev.AC.jev pa skoraj da ni.nevem al je tolk več brp jev prodanih novih al so stroški ko je izven garancije preveč astronomski.nevem samo uprašanje.kar se pa tiče zapore diferenciala pa mislim da je na AC.ju bolša.usaj kar se raznih posnetkov tiče.A roke pa mislim da če ne voziš kakega krosa da nimajo veze.meni je idealno ko imam amortizerje naštelane na najbol mehko.ker čez take skale potrebuječ vsa kolesa na tleh.špera je pa itak zakon.ni da ni.bi pa rad videl oz probal kakega brp-ja na naših terenih.:)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 13 Feb 2012, 17:10

brinovc napisal/-a:
BIF napisal/-a: Vzmetenje pri BRP-ju res deluje fenomenalno! .je pa to pač seveda vedno stvar okusa in debate!

Prav tako je bilo z Visco-lock-om. To je bila edina zadeva, ki je nisem maral...dokler se nisem navadil! zdaj si sploh ne znam zamislit, da se sredi brega ustavljam...zapiram diff in speljem...ali pa ne speljem, če je breg preveč strm. To pri visco-lock-u enostavno odpade...seveda ko se ga navdiš in "skužiš".
Imaš prav. Stvar okusa in navade ter potrebe. Jaz sem iz grizza snel originalne amortizerje in montirar Elko. Potem doktoriral iz ustreznih nastavitev. Sledilo je ponovno odkrivanje mnogo boljših voznih lastnosti grizza.

Kupiš Yamaho in lahko brez škode med vožnjo pod obremenitvijo vklapljaš in izklapljaš prednji pogon.

Sicer pa slej ko prej vsake gate svojo rit najdejo. In tako je tudi v tej stvari.

LP!
Drži kot pribito! Ampak TTI je vse kaj drugega kot amortizerji. nastavitev amortizerjev je seveda stvar uporabnika...TTI in IRS pa sta dva popolnoma različna sistema. najboljše je, da izbrskate kak video recimo IRS vs TTI in bo vse jasno. Moj občutek je bil da sem na IRS-u bolj "plaval" sem in tja medtem ko TTI deluje precizno gor in dol.
No poglejte video...najbolje pa je probat na terenu!
Prednji pogon vklopit in izklopit ni problema...problem je pri zapori DIFF-a na prednjem pogonu. Za tega se moraš pa ustavit in vklopit zaporo...med vožnjo to ne gre (oz. gre ampak malo škrta v diff-u :D )!
Pri BRP-ju s tem upravlja Visco-lock samodejno in po potrebi...nič ustavljanja!

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 13 Feb 2012, 17:16

bugimajstr napisal/-a:Imam eno uprašanje.za vas poznavalce razmer na tržišču.Kolk se letno proda katerih modelov motorjev?ker če gledaš na avtonetu je en kup rabljenih brp-jev.AC.jev pa skoraj da ni.nevem al je tolk več brp jev prodanih novih al so stroški ko je izven garancije preveč astronomski.nevem samo uprašanje.kar se pa tiče zapore diferenciala pa mislim da je na AC.ju bolša.usaj kar se raznih posnetkov tiče.A roke pa mislim da če ne voziš kakega krosa da nimajo veze.meni je idealno ko imam amortizerje naštelane na najbol mehko.ker čez take skale potrebuječ vsa kolesa na tleh.špera je pa itak zakon.ni da ni.bi pa rad videl oz probal kakega brp-ja na naših terenih.:)
Menim, da je največ BRP-jev kupljenih zaradi firbca in prestižne cene. Potem itak ni časa za vožnje (veliko jih ima zelo malo kilometrov). Marsikdo v teh časih rešuje firmo tudi na račun odpovedovanju užitkov (luksuza). In to je to.

LP!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 13 Feb 2012, 17:35

bugimajstr napisal/-a:Imam eno uprašanje.za vas poznavalce razmer na tržišču.Kolk se letno proda katerih modelov motorjev?ker če gledaš na avtonetu je en kup rabljenih brp-jev.AC.jev pa skoraj da ni.nevem al je tolk več brp jev prodanih novih al so stroški ko je izven garancije preveč astronomski.nevem samo uprašanje.kar se pa tiče zapore diferenciala pa mislim da je na AC.ju bolša.usaj kar se raznih posnetkov tiče.A roke pa mislim da če ne voziš kakega krosa da nimajo veze.meni je idealno ko imam amortizerje naštelane na najbol mehko.ker čez take skale potrebuječ vsa kolesa na tleh.špera je pa itak zakon.ni da ni.bi pa rad videl oz probal kakega brp-ja na naših terenih.:)
Glej okoli prodaje in ponudbe nima smisla debatirat. Malo pobrskat zbrat podatke in vsak si bo narisal sliko, ki mu odgovarja! Okoli stroškov izven garancije sem tudi že povedal....da ne boš slučajno mislil, da je AC kaj cenejši, ko vse sešteješ. Poleg tega je BRP pri nas edini, ki nudi 2 letno garancijo (zakaj že?). Tiste 2 letne Evropske ki jih ponuja AC pozabi! Malo se pa človek tudi mora znajt v življenju...mar ne? Zapora diff-a ali visco-lock...probal sem oboje in prisegam na visco-lock...pa ti? Si poskusil oboje? Na youtube so že 100x napovedali konec sveta....pa še vedno pišemo...Če daš na BRP-ja loleka boš imal občutek, da je to najslabši motor na svetu. Če imaš amortizerje naštelane bolj na mehko si predstavljam "teren" po katerem voziš. Verjetno imaš amortizerje na mehko nastavljene, da ti ne trese krmila...premehki amortizerji so bolj za po ravnem....za ostalo kar si napisal...teorija!
Brp-ja pa kupiš in ga boš po mili volji probaval na "vaših terenih". Na naših so se obnesli vrhunsko!
Zadnjič spremenil BIF, dne 13 Feb 2012, 18:26, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 13 Feb 2012, 18:22

To je zelo na kratko TTI in IRS!
http://www.youtube.com/watch?v=CldP_o95 ... =endscreen
To pa visco-lock! "klasičen diff pa itak poznate:
http://www.youtube.com/watch?v=R40JKshN ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=_kIFxNDJ ... re=related
Prikazan je princip...praksa pa je stvar uporabnika. Nekomu paše eno drugemu drugo!
Me je pa Klsična zapora diff-a ob nepravilni izbiri (in pomanjkanju izkušenj) skoraj stala življenja :evil: .
Pri Visco-locku se mi to ne bi zgodilo! [-(
In vzmetenje kot je napisal Brinovc...to je cela študija. Vzmetenje je zelo pomembno in če si lahko privoščiš recimo Elke stage 3...si zmagal. Seveda sledijo ure preciznega nastavljanje a se splača. Na vzmetenje večina polaga premalo pozornosti. Bolj zanimive so performanse, gume, zvok, lepota....a velike skrivnosti so v "malenkostih"...in vzmetenje je zagotovo ena izmed teh! ;)

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 13 Feb 2012, 19:41

BRP JE ZAKON, BRP JE NAJBOLŠI, BRP JE SVETLOBNO LETO PRED DRUGIMI, BRP MA NAJBOLŠI SERVIS, BRP ZA VEDNO, BRP JE POTREBNO SERVISIRAT KOT BABO, BRP MA SVOJO RUBRIKO PA JE NE UPORABLJAMO, (NEKATERI) BRP JE RUMEN - NO NE VEDNO, BRP MA 4X KOLESA IN REDUKTOR, in pa nekateri lastniki se z tem strojem glih ne upajo voziti (ga majo v garaži le zakaj?) - no za vas junake tega ne trdim.

BOMBARDER JE PA ITAK ZAKON,AJA PA NA ŠTEVCU SO NEKE ORANŽNE BARVE PA" Virtualna kanadsko - kitajska priseljenka" se včasih prikaže (tako kot pri većina drugih znamkah - pa ne brp), ZATO JE PA POTREBNO SMETIT temo, SAM DA SE NEKAJ PIŠE IN KAKO GOVORI ( KOT V PARLAMENTU A NE?).

TEMA JE AC 550 TRV.

LP

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 13 Feb 2012, 19:44

to kar se tiče vožnje z čist mehkimi fedri mislim da je bolše za počasno plezanje.sicer pa brp-ja nisem vožil in nevem kako se obnaša.:) mogoče ga kdaj u prihodnosti bom.kakšne so pa cene za dele pri ac-ju ali pa pri brp-ju pa najbrž sorazmerno na ceno motorja.:)se pravi 30%dražje.sicer pa nevem ker do zdaj nisem plačal drugega kot prvi reden servis ki je stal nekaj manj kot 100 evrov.kolk je prvi servis za brp-ja pa nimam pojma.:)se pa strinjam ko ste mi govorili da ko se navadiš na mašino ti postane prešvoh.meni je moj že skoraj prepočasen.sploh po snegu se mu zelo pozna da je podhranjen.no pa tut te original gume mislim da niso najbolše za sneg.majo premalo profila.aja pa tisto da se veliko BRP-jev prodaja zarad recesije in reševanja firm pa čist verjamem.nekaj se jih sigurno tudi zato.vseeno je to stroj za luksus več kot za potrebo.

Odgovori