BIF napisal/-a:Kot prvo....vedno bi raje vzel rabljenega BRP-ja kot novega AC-ja! Moj BRP je letnik 2008 stock 650-ka..skratka od daleč gledano-nič posebnega!
Bom poskusil čim bolj nepristransko opisat.
Prej sem imel Kitajca 500ccm...ko sem poskusil AC-ja se mi je zdelo, da sedim na enakem motorju...zvok, krmilo, šasija,vodljivost....skoraj enako...skratka nič kar bi me pritegnilo...kup železa in plastike brez osebne note-POZOR moji osebni občutki...takrat se mi ni niti sanjalo, da bom kupil BRP-ja! Sprehod po "salonu" in "servisni delavnici", dvorišče kot na kramarskem sejmu....

Je pa bila še ena zadeva v ozadju, ki pa je ne želim razkrirti a sem se iskreno trudil potlačiti jo v ozadje, tako, da pri odločitvi ni imela bistvenega vpliva a je malce tudi pomagala pri odločitvi!
Kolega Bif, pozno se javljam, ker sem tako na računalniku kot na telefonu samo v službi med 6.45 in 15.00

. Jaz, za razliko od tebe, raje kupim novo kot rabljeno stvar. To velja za moped in avto. Od takrat, ko mi je znanec postavil vprašanje? "Ali si predstavljaš koliko burekov so pojedli v tem avtu? in pa koliko krat so seksali v njem?"

, kupujem samo nova vozila.
Tudi jaz sem imel Kitajca, pa sem imel občutek kot, da sem se iz pručke vsedel na fotelj, ko sem zajahal AC. Očitno je bil tvoj Kitajc dosti boljši.
Ne vem kaj so se ti na AC servisu tako zamerili, kajti ravno servis pri AC (Tadej-Bato iz Trzina) je zame št.1 glede odločitve o nakupu mopeda.Meni je prišel na dom zamenjati vplinjač pri prejšnjem AC. Pokličem ga med praznikom in se mi javi po 5-ih sekundah zvonenja ter mi pove, kako in kje se zamenja varovalka, čeprav sem vmes že sam naredil servis in zato nimam več garancije. Okolje servisa je stvar okusa, v vsakem primeru pa se takoj opazi, da imajo red. Sosed ima 4 sanke Artic cat ravno zaradi servisa, imel je namreč BRP in so se mu na SS tako zamerili, da niti pomisliti noče več na to znamko.
Kar se tiče moči, pospeškov, ergonomije.....pa moram tebi in drugim verjeti, zelo ste prepričljivi. Ostane mi samo še to, da se sam o tem prerpičam. Na mojem koncu ne poznam nobenega, ki bi vozil BRP 650.
Brinovc! Ti sigurno poznaš koga, pa se enkrat dogovorimo, da sprobam to čudo.