Čelade v Lidl-u

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Re: Čelade v Lidl-u

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 28 Feb 2012, 16:32

Tukaj se ne pogovarjamo o čeladah za300 in več :eur ampak o čeladah tam do 150 :eur
Ni rečeno, da je jajdražja čelada tudi najboljša. Zagotovo pa je dobra.
Verjamem pa, da ja najcenejša slaba.
Naprimer iste čelade z različno poslikavo, imajo lahko zelo različne cene tudi v isti trgovini. :-k
Čelada mi je že rešila glevo, pa ni bila bok ve kaj. Dobro je opravila svojo nalogo. :D
Seveda pa zraven opreme, veliko vlogo pri padcu igra sreča.

.a je kdo od nas kupil štircikel v Lidlu, Hoferju......Morda pa še to kdaj dočakamo :mrgreen: :mrgreen: :D

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 28 Feb 2012, 17:49

golavsek65 napisal/-a:Tukaj se ne pogovarjamo o čeladah za300 in več :eur ampak o čeladah tam do 150 :eur
Ni rečeno, da je jajdražja čelada tudi najboljša. Zagotovo pa je dobra.
Verjamem pa, da ja najcenejša slaba.
Naprimer iste čelade z različno poslikavo, imajo lahko zelo različne cene tudi v isti trgovini. :-k
Čelada mi je že rešila glevo, pa ni bila bok ve kaj. Dobro je opravila svojo nalogo. :D
Seveda pa zraven opreme, veliko vlogo pri padcu igra sreča.

.a je kdo od nas kupil štircikel v Lidlu, Hoferju......Morda pa še to kdaj dočakamo :mrgreen: :mrgreen: :D
Ponavadi so črne in temnejše čelade cenejše, ker so slabše vidne meni pa se najbolj dopade floroscentno oranžna barva od nolana :lol:

Ni važno KAJ voziš, važno je KAKO voziš :)

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 28 Feb 2012, 18:46

Debata o teh low-cost čeladah bo očitno še kar šla naprej ](*,)
Lani ko sem kupil apača sem seveda tudi iskal čelado;tu in tam,novo in rabljeno...in sem potem v Avstriji pri Forstingerju mislim da za 100 :eur vzel komplet:čelada,jakna,pas in rokavice...akcija kao.Seveda ni neka kvaliteta(vzdržljivosti čelade še nisem sprobal :mrgreen: );rokavice in predvsem jakna so pa čisto v redu.Sem pa podobno čelado kupil še hčerki;isto Forstinger,cena nekje 60 :eur .
Pa vem da je varnost prva...čelado imam gor le,če se nekam malo dlje peljem;doma okrog vedno brez.Nekako se nisem navadil na čelado... :evil: Nosim jo predvsem zaradi Gorenakovih podrejenih...

lp tdk

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 28 Feb 2012, 23:14

Vsaka čelada, pa naj bo iz Lidla, Merkatorja ali pa Luisa, mora biti atestirana. In če je atestirana je narejena po določenih predpisih. In če zdrži predpisane obremenitve, je vseeno ali stane 50 ali pa 1000€. Razlike v ceni nastanejo zaradi renomeja proizvajalca, barvnih kombinacij, udobnosti, uporabljenih materialov, kvalitete izdelave in dodatne opreme.

Moj moto je: kolikor ceniš svojo glavo, toliko boš dal za čelado. Verjamem pa tudi, da je to bolj psihološko, saj če daš za čelado jurja, se boš z njo počutil bolj varnega, kot pa s tisto iz Lidla. Ni pa rečeno, da bo čelada za jurja dejansko tudi toliko boljša, kolikor je dražja.

Slika

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 28 Feb 2012, 23:29

Drago napisal/-a:Vsaka čelada, pa naj bo iz Lidla, Merkatorja ali pa Luisa, mora biti atestirana. In če je atestirana je narejena po določenih predpisih. In če zdrži predpisane obremenitve, je vseeno ali stane 50 ali pa 1000€. Razlike v ceni nastanejo zaradi renomeja proizvajalca, barvnih kombinacij, udobnosti, uporabljenih materialov, kvalitete izdelave in dodatne opreme.

Moj moto je: kolikor ceniš svojo glavo, toliko boš dal za čelado. Verjamem pa tudi, da je to bolj psihološko, saj če daš za čelado jurja, se boš z njo počutil bolj varnega, kot pa s tisto iz Lidla. Ni pa rečeno, da bo čelada za jurja dejansko tudi toliko boljša, kolikor je dražja.
Pod to se še jaz podpišem....točno tako kot si napisal =D>

In konec debate o tem.... :finga:

Street Fighter Quad Team Slovenia

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Feb 2012, 00:29

Drago napisal/-a:Vsaka čelada, pa naj bo iz Lidla, Merkatorja ali pa Luisa, mora biti atestirana. In če je atestirana je narejena po določenih predpisih. In če zdrži predpisane obremenitve, je vseeno ali stane 50 ali pa 1000€.
Ne govori traparij ! ATVji imajo tudi CE standarde pa se kitajski zelo razlikujejo od japonskih po kvaliteti. Ravno tako je pri celadah. Kako kdo pridobi A-teste je stvar dolge razprave. Verjemi mi, ker moram TE a-teste pridobivati ob izvozu robe na hrvasko in ob uvozu robe iz kitajske v slovenijo. A testi so namenjeno zgolj in SAMO polnenju proracuna, vsaj v SLO in HR. Ze to bi ti dalo lahko misliti, da so imeli pred recimo 3 leti skoraj vsi kitajski ATVji ateste (homologacijo), od japoncev pa noben. Se res po tem vidi kvaliteto ? :roll:

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dol pri Hrastniku

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 29 Feb 2012, 07:01

freshslo napisal/-a:
Drago napisal/-a:Vsaka čelada, pa naj bo iz Lidla, Merkatorja ali pa Luisa, mora biti atestirana. In če je atestirana je narejena po določenih predpisih. In če zdrži predpisane obremenitve, je vseeno ali stane 50 ali pa 1000€.
Ne govori traparij ! ATVji imajo tudi CE standarde pa se kitajski zelo razlikujejo od japonskih po kvaliteti. Ravno tako je pri celadah. Kako kdo pridobi A-teste je stvar dolge razprave. Verjemi mi, ker moram TE a-teste pridobivati ob izvozu robe na hrvasko in ob uvozu robe iz kitajske v slovenijo. A testi so namenjeno zgolj in SAMO polnenju proracuna, vsaj v SLO in HR. Ze to bi ti dalo lahko misliti, da so imeli pred recimo 3 leti skoraj vsi kitajski ATVji ateste (homologacijo), od japoncev pa noben. Se res po tem vidi kvaliteto ? :roll:
Dej ne bodi preveč pameten "freshslo" kje pa misliš da se zadnje čase izdeluje Japonska roba? Tam kot Nemška na Kitajskem. Si že malo tečen s tem nasprotovanjem pojdi se raje mal peljat je lepo vreme pa se boš malo ohladil.
:butthead:

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 29 Feb 2012, 07:40

tdk napisal/-a:Pa vem da je varnost prva...čelado imam gor le,če se nekam malo dlje peljem;doma okrog vedno brez.Nekako se nisem navadil na čelado... :evil: Nosim jo predvsem zaradi Gorenakovih podrejenih...

lp tdk
To sem tudi jaz delal, predvsem poleti. Dokler me ni pri 60 km/h, v letu, pičila čebela. Tako sem bil otečen, da drugi dan nisem mogel v službo. Zdaj pa imam vedno čelado :whistle:

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 29 Feb 2012, 07:51

Jaz mu pa dam čisto prav papir vse prenese in ogromo robe je , ki dejansko nima mobenih a testov apak so ti samo formalno pridobljeni , da zadostijo zakonodajalcu ali po domače , da se polni državni proračun. Res pa je tudi , da v Hofru Ali Lidlu lahko kupiš dokaj kvalitetno robo tudi tehnično. Pravzaprav se ne spomnim , da bi mi že kaj crknilo kar sem kupil tam pa skoraj vsak dan uporabljam njihovo orodje. Sva pa z ženo kupila tam pred leti motoristično obleko in rokavice pa moram reči , da je še danes ok sploh pa takih rokavic kot sem jih tam dobil nisem mogel kupiti nikjer več. Glede čelade se mi pa zdi , da ni vredno šparati kajti glava je samo ena. Samo primer mojega soseda , ki se je z motorjem pri veliki hitrosti 100+ napičil v jelena, Samo kvalitetni čeladi se ima zahvaliti , da je še živ čeprav bo kot sedaj zgleda imel posledice vse živlenje pa tudi primer Cdflipa govori zase , če ne bi imel primerne opreme bi bil danes invalid pa čeprav je bila hitrost ob trku samo 60 km na uro po policiskem zapisniku in oni se verjetno ne zmotijo kar tako. Zatorej fantje pamet v glavo in opremo na sebe pa čeprav skočiš samo na pivo v bljižni bife.

l.p.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 29 Feb 2012, 07:56

tdk napisal/-a: ...čelado imam gor le,če se nekam malo dlje peljem;doma okrog vedno brez.Nekako se nisem navadil na čelado... :evil: Nosim jo predvsem zaradi Gorenakovih podrejenih...

lp tdk
Vsaka čast. Se bojiš, da si boš frizuro pokvaril? Upam, da vsaj hčerki vedno natakneš čelado. Prekleto se motiš, če misliš, da se ti kaj takega "doma okrog" ne more zgodit

Slika

WEB Racer

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 29 Feb 2012, 08:15

freshslo napisal/-a:
Popolnoma se strinjam s teboj. Iz lastnih (poslovnih) izkušenj lahko zatrdim, da so CE certifikati iz dalnjega vzhoda v večini lari fari in služijo samo državi, uporabniku pa bolj malo, v končni fazi jih imajo nalimani vsi artikli, pa če stanejo 1 ali 1000€. Kako ga tisti za 1€ dosega pa je že druga pesem. Partnerji so nam na certifikate napisali glih kar smo si zaželeli. Na koncu smo imeli papir z njihovo "glavo" in štempilko kar v pisarni, pa smo pisali certifikate kakršne smo želeli......res je, tega še doli nimajo porihtano. Govorim o no-name in chain-name artiklih. Brand name artikli imajo več ali manj svoje inšpektorje in svoje testne laboratorije doli, kar pa seveda stane.....

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Feb 2012, 08:25

strugar1 napisal/-a:
Dej ne bodi preveč pameten "freshslo" kje pa misliš da se zadnje čase izdeluje Japonska roba? Tam kot Nemška na Kitajskem. Si že malo tečen s tem nasprotovanjem pojdi se raje mal peljat je lepo vreme pa se boš malo ohladil.
:butthead:
Ne vem sicer kej živiš....očitno tam ni elektrike! V eni bolj konstruktivnih, argumentiranih in odličnih debat napišeš takšen odgovor!
Upam, da se vsaj voziš brez čelade!

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 29 Feb 2012, 11:11

No sta že dva :ANAL:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Feb 2012, 11:15

V kolikor znaš brat, boš ugotovil, da nas je več!
Edini, ki meni drugače si ti....verjetno z največ izkušnjami!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Feb 2012, 11:31

strugar1 napisal/-a:Dej ne bodi preveč pameten "freshslo" kje pa misliš da se zadnje čase izdeluje Japonska roba? Tam kot Nemška na Kitajskem. Si že malo tečen s tem nasprotovanjem pojdi se raje mal peljat je lepo vreme pa se boš malo ohladil. :butthead:
Se strinjam s tabo, da je vsa roba narejena na kitajskem, vendar za robo, ki jo uvazam, ti lahko povem, da je skozi celo proizvodnjo linijo nadzor iz nizozemske od koder je roba prvotno izhajala. Dvomim pa, da neka Yamaha ali Suzuki prepusti tudi kontrolo kvalitete kitajcem ;)

Se vozim skoraj vsak dan in bom se naprej tecen, ko gre za varnost ali kvaliteto, ki jo nekateri prevec zanemarjajo. Imam pa doma celade od 70 eur (iz avstrijskega metroja) do 600 eur. In ko sem kupil prvo celado v metroju sem se res raje vozil brez, kot je napisal TDK, ker je bila tezka (1.4kg), neudobna... Ko so me kolegi spametovali, da sem si sel kupit boljso je bila kot noc in dan in od takrat ga brez celade zapeljem le iz garaze na dvorisce.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 29 Feb 2012, 12:10

Treba je tudi vedet, da lidl je vsel par palet teh čelad in bi mogoče takšna čelada v kakšni "specialni" trgovini hitro stala nad 100eur ali pa še več.
Glede certifikatov je res.. sploh, ko vidiš kako so razni Kitajci dobili homologacijo se lahko samo čudiš. =D> :eur :eur

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 29 Feb 2012, 15:33

Nebi se strinjal, da je čelada za 50€ enaka tisti za 1000€...ne razlikujejo se čelade samo pokvaliteti oblazinjenja, teži, firmi, itd. Čelade se razlikujejo tudi po materialu...in se ne strinjam, da je ista čelada iz npr. ABS-a in malo stiroporja spodaj enaka kot arai-ka ki ima pod boljšim materialem med stiroporjem še nekaj nekaj mrežice, da pri trku ostane cela ipd. in sem siguren, da se ta nebo tako hitro razletela...seveda pa pri 4-kolesniku ne gre za kake hude hitrosti kot npr. pri motorju 200kmh ali več in verjamem, da bi pri takšni hitrosti kot gre npr. 4-cikel morala vsaka ostati cela :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Feb 2012, 15:38

Morda imaš prav v nekem delu....ampak če se ti zvali 350kg. mašina čez glavo....mani se je to zgodilo.....no takrat lahko samo moliš, da je čelada za katero si odštel 300 EUR-ov dovolj...pri tisti iz Lidla pa se ne sekiraš....nimaš priložnosti :?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Feb 2012, 16:43

Mirne duše se vsak, ki želi, lahko sprehodi po rehabilitacijskem centru "Soča" in se na lastne oči prepriča, kako zgledajo poškodbe glave (motoristov, kolesarjev, itd..itd.. ki so dobili udarec v glavo - z čelado ali brez) Pacienti se nahajajo v drugem nadstropju.
Verjamem, da ob pogledu na njih pri naslednjem nakupu čelade ne bo problem dodati 50 ali 100 eur za preverjeno kvaliteto oz znamko.
Pa še nekaj bi dodal. Pred parimi leti sem tudi sam pokasiral invalidski voziček, kljub najboljši in najdražji zaščiti, ki sem jo uporabljal. Če jo nebi uporabljal in imel verjetno danes ne bi poznali Jaka.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 29 Feb 2012, 19:45

Naslednjič bo treba freša vprašat za mnenje. On vse ve, ima vedno prav in se mu ne sme ugovarjati, niti slučajno pa ne smeš napisati svojega mnenja, ker on vse oceni kot traparije.

Louis ima velikokrat v akciji čelade renomiranih znamk, ki se dobijo že od 60€ dalje. Dvomim, da si bi kakšen resen proizvajalec dovolil dati na trg čelado dvomljive kvalitete, s tako nizko ceno in s ponarejenimi certifikati. Prav tako velik trgovec.

Vsak uporabnik čelade mora sam pri sebi razčistit, koliko bo dal za čelado. Sem že zgoraj napisal, da boš dal za njo točno toliko, kolikor ceniš svojo glavo. Stoprocentne zaščite pa se zaenkrat še ne da kupiti, zato je vse en sam kompromis.

Slika

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 29 Feb 2012, 20:44

BIF napisal/-a:Morda imaš prav v nekem delu....ampak če se ti zvali 350kg. mašina čez glavo....mani se je to zgodilo.....no takrat lahko samo moliš, da je čelada za katero si odštel 300 EUR-ov dovolj...pri tisti iz Lidla pa se ne sekiraš....nimaš priložnosti :?
Jaz še pomislil nisem nanjo vse se naredi v sekundi :? ...nakoncu pa sem jo čimprej zvlekel dol, da sem
prišel do "zraka" :mrgreen: ...malo se zamisliš...Kaj če (bi ble hujše poškodbe ipd) ...vendar čez nekaj časa
the same fast guy :finga:

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 29 Feb 2012, 20:46

x2!!

lp tdk

p.s.Drago dober in realno napisam post...nekako tako pač je...za nekatere pač drugače.Pa je demokracija,vsak ima pravico povedat svoje mnenje.Upoštevanje pravil je pa seveda druga zadeva.
Drago napisal/-a:Naslednjič bo treba freša vprašat za mnenje. On vse ve, ima vedno prav in se mu ne sme ugovarjati, niti slučajno pa ne smeš napisati svojega mnenja, ker on vse oceni kot traparije.

Louis ima velikokrat v akciji čelade renomiranih znamk, ki se dobijo že od 60€ dalje. Dvomim, da si bi kakšen resen proizvajalec dovolil dati na trg čelado dvomljive kvalitete, s tako nizko ceno in s ponarejenimi certifikati. Prav tako velik trgovec.

Vsak uporabnik čelade mora sam pri sebi razčistit, koliko bo dal za čelado. Sem že zgoraj napisal, da boš dal za njo točno toliko, kolikor ceniš svojo glavo. Stoprocentne zaščite pa se zaenkrat še ne da kupiti, zato je vse en sam kompromis.

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 29 Feb 2012, 21:01

Drago napisal/-a:Naslednjič bo treba freša vprašat za mnenje. On vse ve, ima vedno prav in se mu ne sme ugovarjati, niti slučajno pa ne smeš napisati svojega mnenja, ker on vse oceni kot traparije.

Oprosti če si imel v mislih mene :respekt hotel sem samo povedat svoje mnenje in nisem imel v mislih tebe, ker sem s tvojim stavkom začel...drugače se pa strinjam s tvojim 1. odstavkom ... hotel sem samo povedat, da bo pri zmerni hitrosti pri 4-kolesniku tako niso pretirano visoke verjetno ostala vsaka čelada cela saj so testirane...Tudi sam sem kupil čelado v Louisu od Medheada in se mi nezdi slabo izdelana drugače pa za Louis dela te čelade poznana znamka :whistle:...Sam sem imel čelado od Caberga ni bila nevem kaj. Ko sem vstal iz tal je bilo na čeladi samo nekaj prask na vizirju in malo po čeladi. Res, da je bil makadam ampak vseeno na čeladi se ni skoraj nič poznalo :D
Drugače pa je veliko odvisno od sreče :D

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 01 Mar 2012, 06:58

Dodal bi samo to, da po moje isto velja za BIF-a, se še dobro spomnim tistih traparij o Duro gumah in 1000 km in polemik, da razen BRP so vsi drugi motorji sr... ; in še bi lahko našteval.
Pa še ena stvar mi je zanimiva, namreč to, da se z izkušnjami zmeraj hvalijo tisti, ki jih ni nikoli videti ne na terenu, ne na kakšnem zboru in ne na kakšni organizirani vožnji. Tudi kakih slik iz njihovih voženj nismo imeli časti videt na forumu. Ja hudirja, kje pa potem nabirate te silne kilometre in izkušnje?
Zadnjič spremenil strugar1, dne 01 Mar 2012, 07:33, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Mar 2012, 07:31

strugar1 napisal/-a:
Dodal bi samo to, da po moje isto velja za BIF-a, se še dobro spomnim tistih traparij o Duro gumah in 1000 km in polemik, da razen BRP so vsi drugi motorji sr... ; in še bi lahko našteval.
Pa še ena stvar mi je zanimiva, namreč to, da se z izkušnjami zmeraj hvalijo tisti, ki jih ni nikoli videti ne na terenu, ne na kakšnem zboru in ne na kakšni organizirani vožnji. Tudi kakih slik iz njihovih voženj nismo imeli časti videt na forumo. Ja hudirja, kje pa potem nabirate te silne kilometre?
No takšne padalce imam najraje. Priletiš iz vesolja vsake toliko napišeš traparije in odideš.
Ker očitno ne bereš (sem že napisal da dvomim v tvoje bralne sposobnosti) sem v polemiki o Duro gumah opisal, kako izgledajo po cca 2.000 km in dodal sliko, če se prav spomnim! Ampak o tem ne mislim več polemizirat...zaradi mene lahko voziš tudi po platiščih!
Prav tako, če bi pozorno prebiral bi ugotovil, da sem skoraj vedno napisal, da je še mnogo drugih odličnih motorjev in, da ima vsak svoje prednosti in slabosti a po mojem mnenju je BRP pač najboljši. To je daleč od tega da bi napisal da so ostali sranje kot podtikaš.
Kar pa se tiče voženj in črednega nagona! Slik, video posnetkov itd je toliko, da bi lahko mirno zapolnil letni kino program Planeta-Tuš....a žal ti nisi med tistimi, ki bodo kadarkoli dobili vstopnico za ogled!
Pa tudi kje nabiramo te silne kilometre....hja 2x tedensko ga žgem po avtocesti do Kopra in nazaj! Zdaj pa sem iznašel način kako bom kar v garaži naprej vrtel kilometre....mi ni treba vozit...samo na servise ga bom peljal vmes...s prikolico seveda! Kekec!

Odgovori