Nakup športnega quada

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
cucusniper
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Nakup športnega quada

Odgovor Napisal/-a cucusniper » 15 Avg 2012, 00:03

Lp, :D
Ze kar nekaj časa spremljam forum in prebiram poste sedaj pa tudi sam pišem za pomoč, glede nakupa drugega 4kolesnika. Sedaj si trenutno lastim že nekje 3 leta Bashana bs250-9 , sedaj pa se odločam za nekaj močnejšega že zaradi kakšnih daljših tur na Roglo ,Pohorje in tukaj okrog.
En čas mi je bila v velikem interesu kakšna Yamaha Rapror 660 ali pa 700, pa so homologirane kar drage.
Sedaj pa sem začel še tud prebirat po forumu in zasledil zelo dobra mnenja glede Apache LRX450 sport ali pa Polaris Predator 500 ,ki sta po mnenjih drugih kar dobra za nekaj manjšo ceno.
In me malo zanjima konkretno kerega se bolj splača kupit kateri je boljši pa kako je z popravili , in z samo močjo motorjev enega in drugega.

Zainteresiran pa sem vseeno nekako za tega Polaris Raptorja 500
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6351800
že zaradi možne registracije in pa homologacije za 2 osebi , in me zanjima če je komu poznano kakšna zgodovina motorja ali pa je bil celo kateri iz foruma lastnik tega motorja. da bi lahko s prve roke povedal kako s odnese motor kajti , če bi bil vredu bi si ga šel pomoje drug tede kaj ogledat kar z prikolico na avtu v slučajo da bi bil vredu.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Re: Nakup športnega quada

Odgovor Napisal/-a jay886 » 15 Avg 2012, 07:16

pred kratkim je še imel v opisu napisano: potreben majhne sestave. Kaj je s tem mislil nevem :) je pa lušna cena.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 15 Avg 2012, 08:15

Pozdravljen!

Ja,vedno so dileme ko se nekaj kupuje,menja.najprej o raptorju...če se dobro spomnim vrednega nakupa prodaja @freshslo;mislim da 660;glede na prebrano sigurno vredna ogleda in nakupa.Mislim da je raptor 660.Kontaktiraj uporabnika,boš več zvedel.
O polarisu kaj konkretnega ne vem povedati;prebral v glavnem pozitivno.
Ti pa lahko iz prve roke povem kaj več o Apache oz. Access Motor.Imel sem RLX 400;kupil sem rabljenega s 500 prevoženimi km;prodan je bil pred kratkim z 3300 km prevoženimi.Nobenih omembe vrednih težav(menjava varovalke,svečke);skratka malenkosti.Motor zelo dober,450 pa je še boljša kar se izdelave in performans tiče.Trenutno imam 450 CF SM;enak motor je v 450 RLX;je pa seveda 450 RLX drugačna izvedba;moj je praktično cestna varianta.Z motorjem izredno zadovoljen.Z Apache oz. Access ne moreš falit;seveda pa pozor pri rabljenih stvareh ne glede na znamko.
o RLX 450 si preberi tale test:

http://www.moto-sport.si/2012/07/17/acc ... 450-sport/

odločitev je seveda tvoja;zberi čimveč mnenj,izkušenj...in seveda dober nakup.

lp tdk

Uporabniški avatar
cucusniper
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cucusniper » 15 Avg 2012, 21:46

Tudi jaz kok sem našel o tem Polaris Predatorju tudi po tujih foromih sem prebral kar dost pozitivnih stvari, sej zato me pa tolko mika nakup tega Predatorja. Pa tud Fox amoltizerji pa motor se mi tud zdi dober DOHC motor in pa 5 stopenjski menjalnik z vzratno. To so njegovi podatki. Še tudi ne tako slabi pomoje.
MANUFACTURER Polaris
MODEL YEAR 2005
MODEL Predator 500
ENGINE 4-stroke DOHC
DISPLACEMENT 499 cc
CARBURETION Mikuni 42 mm BSR
COOLING Liquid
STARTER Electric
CLUTCH Manual clutch / Manual shift
TRANSMISSION 5-speed (reverse)
FINAL DRIVE 520 O-ring chain
SUSPENSION Front: Fox shocks/alum. shocks w/comp./rebound adj.
Rear: Fox shocks w/compression/rebound adjust, Aluminum shock w/compression/rebound adjust
BRAKES Front: Dual hydraulic disc (hand)
Rear: Hydraulic disc (foot)
TIRES Front: Maxxis Razr PR; 21 x 7 - 10
Rear: Maxxis Razr PR; 20 x 11 - 10
LENGTH 71.5 in. (181.6 cm)
WIDTH 47.5 in. (120.6 cm)
HEIGHT 45 in. (114.3 cm)
WHEELBASE 50.5 in. (128.3 cm)
SEAT HEIGHT 32 in. (81.3 cm)
TURNING RADIUS Inside tire: 67 in. (170.2 cm)
GROUND CLEARANCE 4.5 in. (11.4 cm)
DRY WEIGHT 415 lbs. (188.2 kg)
FUEL CAPACITY 3.25 gal. (12.3 ltr)

Apače pa je spet razred za sebe, sem prebral ( hvala za link ).
Gledal sem tudi že Apache 450 Super moto vendar mi je neugoden ker tudi rada z mojo zavijema po kakšni brezpotjih traktorskih cestah , za kar pa supermoto vsekakor ni. Je pa Sport vrjanta za te stvari idealna in pa tud na koncu za moje potrebe vožnje še prek dovolj močna.
Še pri bašanu 250 seveda popolnoma odprtem pa nisma nikjer mela problemov da bi bil premalo močen , problem je bil še najbolj pri njegovi vodljivosti na alsfaltu nasploh tam je bil prav neveren včasih.
Kolk teško se je odločit kaj kupit da bo vredu in da bo za en čas mir da je to prav hudo.
Mislim da bom ga šel vseeno gledat sprobat pa mal se pozanjimat kako pa kaj, pa bomo videli. Še prej pa gledat tudi Apačeja da imam sploh kako primerjavo.

damir
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a damir » 18 Avg 2012, 07:44

Jaz pa nikjer ne najdem nič o pandi xy 500,kaki je to motor?Je vzdržljiv?Na youtubu so posnetki,mašina kar dobro izgleda,kaj več o opisu pa ne najdem nikjer.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 18 Avg 2012, 07:52

Kaj te zanima? Poznamo v " nulo" :D

matkan
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a matkan » 18 Avg 2012, 12:50

cucusniper napisal/-a:Lp, :D
Ze kar nekaj časa spremljam forum in prebiram poste sedaj pa tudi sam pišem za pomoč, glede nakupa drugega 4kolesnika. Sedaj si trenutno lastim že nekje 3 leta Bashana bs250-9 , sedaj pa se odločam za nekaj močnejšega že zaradi kakšnih daljših tur na Roglo ,Pohorje in tukaj okrog.
En čas mi je bila v velikem interesu kakšna Yamaha Rapror 660 ali pa 700, pa so homologirane kar drage.
Sedaj pa sem začel še tud prebirat po forumu in zasledil zelo dobra mnenja glede Apache LRX450 sport ali pa Polaris Predator 500 ,ki sta po mnenjih drugih kar dobra za nekaj manjšo ceno.
In me malo zanjima konkretno kerega se bolj splača kupit kateri je boljši pa kako je z popravili , in z samo močjo motorjev enega in drugega.

že zaradi možne registracije in pa homologacije za 2 osebi , in me zanjima če je komu poznano kakšna zgodovina motorja ali pa je bil celo kateri iz foruma lastnik tega motorja. da bi lahko s prve roke povedal kako s odnese motor kajti , če bi bil vredu bi si ga šel pomoje drug tede kaj ogledat kar z prikolico na avtu v slučajo da bi bil vredu.

Tudi tale ni slab,pa se cena je o.k,je pa drugace cestak ampak lepota :-({|=

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6303761

matkan
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a matkan » 18 Avg 2012, 12:58

matkan napisal/-a:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=<a href="tel:6351800">6351800</a>

Je pa za zavijanje iz asfaltnih cest pravijo pravi strup tudi tale model,po testih kakor tudi po besedh TDK-ja :lol:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6286419

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=<a href="tel:6303761">6303761</a>
matkan napisal/-a:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6303761

Uporabniški avatar
cucusniper
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cucusniper » 18 Avg 2012, 21:59

Tale Apache 450 lrx sport je pravi strup drugače nevem kako je kar proti temu Predatorju mislim pa da zna bit boljši od Predatorja to bodo kateri drugi znali primerjat boljše kot pa jaz.
Tale pache 450 Supermoto pa vsej za mene ni ker se tudi po kaki traktorski cesti rad kje kdaj peljem ali pa kaki bolj slabi kolovozni cesti, zaradi užitka v ovinkih
Je pa vsekakor zelo lep za pogledat

Torej kaj bi mi priporočli tegale Apače http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6286419
je po letniku kar novejši lepo ohranjen pa mislim da 100% v dobrem stanju z švohnejšim enovalnim motorjem , je pa vsekakor dražji ali pa
tegale Predatorja http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6351800
nekaj starejši letnik tudi nekaj opreme je pa močnejši motor mislim da je tukaj 2valjni že če se ne motim 60 konji je pa lahko bolj uničen tudi nekaj več šraufanja ki je lahko včasih drago

damir
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a damir » 19 Avg 2012, 13:04

Osnovne karakteristike,pa njegove dobre in slabe strani,... !

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 19 Avg 2012, 15:04

Soliden motor z dovolj močnim in vzdržlijivim agregatom. Zelo stabilen na terenu vendar tudi zelo težak in z niskim težiščem,kar pripomore k stabilnosti.
Problem je le,da je potrebno kar nekaj vzdrževanja (podvozje),saj je vse skupaj narejeno iz mehkih materjalov in ko to obnoviš je vožnja le še užitek. Hiter pa ravno ni saj tudi ni narejen za cesto! :D

Uporabniški avatar
cucusniper
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cucusniper » 19 Avg 2012, 23:02

Ja sej agregat se mi tukaj najbolj dopade še , upam da bo mi ta teža in stabilnost njegova kdaj prišla prej prav iz kakrga blata ali česa podobnega, za hitrost sem nekje zasledil okrog 115 km/h kar pa še je zame zmerom prek dovolj za po maedamskih poteh , po cesti pa se tudi nesmeš hitrje nikjer vozit, (po predpisih ). Ne razumem pa najbolj podvozje da je mehko, to pomeni da bi bilo mogoče dobro razmišljat o kakšnih močnejših nihajnih rokah spredej ali o kakšni domači ojačitvi ali zaščiti samo z pločevino.
Lp

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 20 Avg 2012, 07:51

cucusniper napisal/-a: 115 km/h kar pa še je zame zmerom prek dovolj za po maedamskih poteh
Lp
To bi pa res rad videl. =D> =D>

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 20 Avg 2012, 12:59

jaka napisal/-a:
cucusniper napisal/-a: 115 km/h kar pa še je zame zmerom prek dovolj za po maedamskih poteh
Lp
verjetno je Jagra gledal po youtube :lol:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 20 Avg 2012, 18:44

jaka napisal/-a:
Lp
Hehe. Moja Panda je dosegla preko 125 in to kar prvi dan ! Za to je poskrbel dr.Bif, ko je peljal Pando prvi dan! ( naloženo na prikolici in pripeto za njegovega Patfinderja. 8)
Drugače pa rock& roll nad 70 km/ h pri končni 85 km/h pa so se šraufi pogovarjali " Ti drži,jaz bom spusto" :mrgreen:

Uporabniški avatar
cucusniper
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cucusniper » 26 Avg 2012, 23:13

Tako pa sem le nabavo novega štirikolesnika sedaj si lastim Polaris Predatorja 500 in po prvih občutkih nekaj neprimerjivega z starim Bashanom, čeprav je kar nekaj težji, je zaradi nekaj cm nižjim sediščem in širšo razdaljo med kolesi zelo lepo vodljiv kljub njegovi moči ki jo ima.Res da pogrešam kako malenkost tako najbolj pogrešam vzratno predstavo pa za moje potrebe števec in merilc nivoja goriva. Zaenkrat mislim pa da bo tudi se dalo preživet. Bodo pa ti dodatki ostali za nadaljno nadgradno vsekakor v ožjem izboru za uredit.
:D :D :D :D :D :D :D

Odgovori