lakl napisal/-a:Ne razumem tvojega posta najbolje. 500L je glasnejši ali tvoj?
Malce mi opiši občutke in razlike med tvojim, vsaj to kar si občutil v ogrevalnem krogu.
Res sem se zelo na kratko peljal po cesti z OUTLANDER 500 DPS INT 2014 ,tako ,da ne morem dosti primerjati.Pač
me je presenetilo, da ima že novI OUTLANDER 500 DPS kar precej vibracij in raznig zvokov ,ki jih ima tudi moj BR 800
, ki so me precej motili in sedaj ,ko slišim, da je to normalno že pri novem vidim ,da kompliciram brezveze.Dobro se pri meni kak zvok in vibracija najed več, kar se mi pa zdi normalno glede na veliko več prevoženih kilometrov, na ne tako kvalitetne gume ,bolj grob profil itd.
Malo popravil
Sem naredi krog z to omejeno OUTLANDER 500 DPS INT 2014 in to spoštljivo do nove tuje lastnine. V tem kratkem krogu sem ugotovil, kod me je že Jaka nekoč opozoril, da štirikolesnik ni motorno kolo in,da so vibracije in razni čudni zvoki normalna zadeva,sem bil malo razočaran, to pa je bilo tudi vse
.Nisem nič takega slišal čuti kar ne zmore tudi moj BRP 800 samo ne tako nežno he he,(moj je glasnejši) .Ker je Mojster deloval precej razočarano nad novo pridobitvijo in bil sem
poleg, ko so na pri servisu Špan brez definicije napake dvignili roke in ga brez opravljenega prvega servisa napotili ski-doo ,sem sklepal, da je Mojster morda le upravičeno zaskrbljen. Bil sem tudi poleg,ko je bil BR preizkušen in sprejet na servis ski-doo.
Sprejemni mojster na servisu je preizkusil štirikolesnik ,slišal pokanje, to pokanje sprejemnemu mojstru ni bilo normalno ni znal opredeliti kaj kje točno poka ,tako, da je med kup možnimi okvarami,med drugim tudi nestrokovna uporaba, proti koncu omenil tudi možna napaka na variomat in da imajo 45 dnevni rok čas popravila ,če v doslednem času ne bojo uspeli sanirati napako ali dobiti rezervnih delov ima med tem časom možnost nadomestnega vozila.Po vsem tem sem sklepal da je Mojster sliši zvok ki ni vredu .
Po treh dneh OUTLANDER 500 DPS INT 2014 na servisu ski-doo pa to pokanje postane za istega sprejemnega mojstra normalno in govori o štirikolesniku (kod tudi pri prevzemu),kod ga ne bi znali uporabljati,kod , da je vzrok napake napačna nespoštljiva uporaba ,ko da je iz cukra(sladkorja),že čisto iztrošen star ,kaže na izrabljene gume,uči nas uporabe DDDD. OUTLANDER 500 DPS INT 2014 pa še ni nič doživel, čisto malo asvalta in malo več makadamskih poti se sveti,diši po novem,star teden dni in nima 300 km prevoženih in je na prvem servisu. Mojster je bil po vsem tem po mojem upravičeno presenečen, zmeden,razočaran na štirikolesnikom nad BRP servisi, nad zaničevanjem generalnega uvoznika nad kvaliteto storitev pooblaščenih serviserjev odnosom do stranke itd.