Bombardier 500 outlander

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Bombardier 500 outlander

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Sep 2014, 21:17

freshslo napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:Sem naredi krog z to omejeno BRP 500 in to spoštljivo do nove tuje lastnine. V tem kratkem krogu sem ugotovil, kod me je že Jaka nekoč opozoril, da ni motorno kolo ,sem bil malo razočaran, to pa je bilo tudi vse
.Nisem nič takega slišal čuti kar ne zmore tudi moj samo ne tako nežno he he,(glasnejši) .Ker je Mojster deloval precej razočarano in bil sem
poleg, ko so na pri servisu Špan brez definicije napake dvignili roke in ga napotili ski-doo ,sem sklepal, da je Mojster morda le upravičeno zaskrbljen. Bil sem tudi poleg,ko je bil BR preizkušen in sprejet na servis ski-doo.
mojster na servisu je preizkusil ,slišal pokanje to pokanje po njegovo ni bilo normalno ni znal opredeliti kaj kje točno poka ,tako, da je med kup možnimi,med drugim tudi nestrokovna uporaba proti koncu omenil tudi variomat in 45 dnevni rok popravila in možnost nadomestnega vozila mi je bil pa Mojster že upravičeno zaskrbljen.
Po treh dneh na servisu pa to pokanje postane za istega mojstra normalno in govori o štirikolesniku kod tudi pri prevzemu,kod ga ne bi znali uporabljati,kod , da je vzrok napake napačna nespoštljiva uporaba ,ko da je iz cukra,že čisto iztrošen star več l,kaže na izrabljene gume,uči nas uporabe DDDD. Štirikolesnik, ki ga imamo pred seboj pa še ni nič doživel, čisto malo asvalta in malo več makadamskih poti se sveti,diši po novem,star teden dni in nima 300 km prevoženih. Mojster je bil po vsem tem po mojem upravičeno presenečen, zmeden,razočaran na štirikolesnikom nad BRP servisi, nad zaničevanjem generalnega uvoznika nad kvaliteto storitev pooblaščenih serviserjev odnosom do stranke itd.
Ni ravno akademsko opisano sem se pa trudil.
Wtf? Tega pa tudi google translate ni znal prevesti? Bral in bral in na koncu nimam pojma kaj sem prebral?
Ker si že ravno omenil...jaz tudi ne znam tega razvozljati... :?

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 28 Sep 2014, 09:14

BIF napisal/-a:Mene samo nekaj zanima.
O kakšnem Outlanderju govorimo? Outlander 500, Outlander 500 XT Outlander 500XT-P, Outlander 500 Max,
Ali o novem Outlander 500 L, To je namreč pomembno, ker so pri L modelu nekatere spremembe na zadnjem obešanju in me zato zanima.
Gre za OUTLANDER 500 DPS INT 2014 ,ki ga je nabavil Mojster avtor te teme.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 28 Sep 2014, 10:09

BIF napisal/-a:
freshslo napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:Sem naredi krog z to omejeno BRP 500 in to spoštljivo do nove tuje lastnine. V tem kratkem krogu sem ugotovil, kod me je že Jaka nekoč opozoril, da ni motorno kolo ,sem bil malo razočaran, to pa je bilo tudi vse
.Nisem nič takega slišal čuti kar ne zmore tudi moj samo ne tako nežno he he,(glasnejši) .Ker je Mojster deloval precej razočarano in bil sem
poleg, ko so na pri servisu Špan brez definicije napake dvignili roke in ga napotili ski-doo ,sem sklepal, da je Mojster morda le upravičeno zaskrbljen. Bil sem tudi poleg,ko je bil BR preizkušen in sprejet na servis ski-doo.
mojster na servisu je preizkusil ,slišal pokanje to pokanje po njegovo ni bilo normalno ni znal opredeliti kaj kje točno poka ,tako, da je med kup možnimi,med drugim tudi nestrokovna uporaba proti koncu omenil tudi variomat in 45 dnevni rok popravila in možnost nadomestnega vozila mi je bil pa Mojster že upravičeno zaskrbljen.
Po treh dneh na servisu pa to pokanje postane za istega mojstra normalno in govori o štirikolesniku kod tudi pri prevzemu,kod ga ne bi znali uporabljati,kod , da je vzrok napake napačna nespoštljiva uporaba ,ko da je iz cukra,že čisto iztrošen star več l,kaže na izrabljene gume,uči nas uporabe DDDD. Štirikolesnik, ki ga imamo pred seboj pa še ni nič doživel, čisto malo asvalta in malo več makadamskih poti se sveti,diši po novem,star teden dni in nima 300 km prevoženih. Mojster je bil po vsem tem po mojem upravičeno presenečen, zmeden,razočaran na štirikolesnikom nad BRP servisi, nad zaničevanjem generalnega uvoznika nad kvaliteto storitev pooblaščenih serviserjev odnosom do stranke itd.
Ni ravno akademsko opisano sem se pa trudil.
Wtf? Tega pa tudi google translate ni znal prevesti? Bral in bral in na koncu nimam pojma kaj sem prebral?
Ker si že ravno omenil...jaz tudi ne znam tega razvozljati... :?
Kateri del ni jasen z veseljem prevedem.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Sep 2014, 10:46

delorto1 napisal/-a:
Hvala.
Čeprav to ne omili težav...pa vseeno...kupil je INT model...torej nehomologiran in neregistriran.
Torej je namen vožnja po terenu?....tako da, tisto malo asfalteka in makadamčka...no, ne bom se vmešaval a običajno se iz takšnih zgodb na koncu izluščijo drugačna dejstva....in so te zgobne ponavadi precej "luknjaste"... :?
Vsekakor pa namen nakupa ni bila vožnja po relativno normalnem terenu...za to pač kupiš EC model.
Kakorkoli...upam, da bo Mojster zadevo uspešno rešil.
Prepričan pa sem, da v kolikor gre za kakršnokoli napako proizvajalca in spada v garancijske pogoje, ki so opisani v priloženi knjižici in jih nihče ne bere, kar ima za posledico večkrat neupravičeno slabo voljo...bodo to pod garancijo tudi odpravili.
Ničesar ne prejudiciram...razmišljam pač...tukaj smo že prebirali razne zgodbe, ki so se kasneje izkazale za popolnoma drugače...in o katerih potem postavljalci teme niso več nič napisali.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 28 Sep 2014, 11:34

lakl napisal/-a:Ne razumem tvojega posta najbolje. 500L je glasnejši ali tvoj?
Malce mi opiši občutke in razlike med tvojim, vsaj to kar si občutil v ogrevalnem krogu.
Res sem se zelo na kratko peljal po cesti z OUTLANDER 500 DPS INT 2014 ,tako ,da ne morem dosti primerjati.Pač
me je presenetilo, da ima že novI OUTLANDER 500 DPS kar precej vibracij in raznig zvokov ,ki jih ima tudi moj BR 800
, ki so me precej motili in sedaj ,ko slišim, da je to normalno že pri novem vidim ,da kompliciram brezveze.Dobro se pri meni kak zvok in vibracija najed več, kar se mi pa zdi normalno glede na veliko več prevoženih kilometrov, na ne tako kvalitetne gume ,bolj grob profil itd.

Malo popravil

Sem naredi krog z to omejeno OUTLANDER 500 DPS INT 2014 in to spoštljivo do nove tuje lastnine. V tem kratkem krogu sem ugotovil, kod me je že Jaka nekoč opozoril, da štirikolesnik ni motorno kolo in,da so vibracije in razni čudni zvoki normalna zadeva,sem bil malo razočaran, to pa je bilo tudi vse
.Nisem nič takega slišal čuti kar ne zmore tudi moj BRP 800 samo ne tako nežno he he,(moj je glasnejši) .Ker je Mojster deloval precej razočarano nad novo pridobitvijo in bil sem
poleg, ko so na pri servisu Špan brez definicije napake dvignili roke in ga brez opravljenega prvega servisa napotili ski-doo ,sem sklepal, da je Mojster morda le upravičeno zaskrbljen. Bil sem tudi poleg,ko je bil BR preizkušen in sprejet na servis ski-doo.
Sprejemni mojster na servisu je preizkusil štirikolesnik ,slišal pokanje, to pokanje sprejemnemu mojstru ni bilo normalno ni znal opredeliti kaj kje točno poka ,tako, da je med kup možnimi okvarami,med drugim tudi nestrokovna uporaba, proti koncu omenil tudi možna napaka na variomat in da imajo 45 dnevni rok čas popravila ,če v doslednem času ne bojo uspeli sanirati napako ali dobiti rezervnih delov ima med tem časom možnost nadomestnega vozila.Po vsem tem sem sklepal da je Mojster sliši zvok ki ni vredu .
Po treh dneh OUTLANDER 500 DPS INT 2014 na servisu ski-doo pa to pokanje postane za istega sprejemnega mojstra normalno in govori o štirikolesniku (kod tudi pri prevzemu),kod ga ne bi znali uporabljati,kod , da je vzrok napake napačna nespoštljiva uporaba ,ko da je iz cukra(sladkorja),že čisto iztrošen star ,kaže na izrabljene gume,uči nas uporabe DDDD. OUTLANDER 500 DPS INT 2014 pa še ni nič doživel, čisto malo asvalta in malo več makadamskih poti se sveti,diši po novem,star teden dni in nima 300 km prevoženih in je na prvem servisu. Mojster je bil po vsem tem po mojem upravičeno presenečen, zmeden,razočaran na štirikolesnikom nad BRP servisi, nad zaničevanjem generalnega uvoznika nad kvaliteto storitev pooblaščenih serviserjev odnosom do stranke itd.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Sep 2014, 12:00

Hvala za popravljeno berljivo verzijo.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 28 Sep 2014, 12:36

BIF napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:
Hvala.
Čeprav to ne omili težav...pa vseeno...kupil je INT model...torej nehomologiran in neregistriran.
Torej je namen vožnja po terenu?....tako da, tisto malo asfalteka in makadamčka...no, ne bom se vmešaval a običajno se iz takšnih zgodb na koncu izluščijo drugačna dejstva....in so te zgobne ponavadi precej "luknjaste"... :?
Vsekakor pa namen nakupa ni bila vožnja po relativno normalnem terenu...za to pač kupiš EC model.
Kakorkoli...upam, da bo Mojster zadevo uspešno rešil.
Prepričan pa sem, da v kolikor gre za kakršnokoli napako proizvajalca in spada v garancijske pogoje, ki so opisani v priloženi knjižici in jih nihče ne bere, kar ima za posledico večkrat neupravičeno slabo voljo...bodo to pod garancijo tudi odpravili.
Ničesar ne prejudiciram...razmišljam pač...tukaj smo že prebirali razne zgodbe, ki so se kasneje izkazale za popolnoma drugače...in o katerih potem postavljalci teme niso več nič napisali.

OUTLANDER 500 DPS INT 2014 so dodali homologacijski kit in je homologiran in registriran tako ,da malo asvalta in makedama drži.Misim da z tvojo in Freshslo pomočjo je pomirjen in bo vozil.Lahko,da je res ,da so zvoki, ki jih sliši Mojster normalni zvoki delovanja variomata.Čudi pa me ,da takoj pri prihodu in navedi težave ni bil poučen da je to normalno delovanje CVT,da fantje na dveh servisi niso prišli tako z lahka do zaključka kod vidva z Freshslo.Upam da mu bo služil.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Sep 2014, 16:53

Hja verjetno imaš prav. Težko tako na daleč ocenjujem...če bi slišal bi zagotovo vedel.
No v vsakem primeru....garancija je 2 leti...v kolikor gre za nezdrav zvok, se bo to prej kot slej izkazalo in pri teh zadevah kot je CVT, mora veljat garancija.
Če gre za zvok kot sva ga opisovala z Freshslojem...potem ni nobenega razloga za skrb...lahko brez skrbi vozi in se ne obremenjuje s tem.

mojster
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mojster » 28 Sep 2014, 20:28

Naj sedaj zaključim temo. Dogodki so se dogajali točno tako kot jih je opisal delorto. Res je tudi, da nimam izkušenj z BRP jem oziroma z večino AVT modeli ( znamkami ), tako vam ne morem opisati svojih občutkov in razlik, ampak še enkrat zvok je zame za nov AVT nenavaden. Motor bom vozil in zadevo spremljal, ker pa je jaka v moji bližini se bom verjetno zapeljal še do njega, da mi pove svoje občutke. Pričakoval sem, da se na forum oglasi nekdo z izkušnjami z novim BRP jem, pa vseeno hvala za vaš odziv. Če se zgodi kaj novega se še oglasim.

LP mojster

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Okt 2014, 08:01

Naj te malo potolažim Mojster. Zvoki katere slišiš so nekaj običajnega za delovne modele štirikolesnikov. Seveda, če slišiva oba enake. Tudi pri mojem se sliši hellix piramida in kak udarec kardana. Res pa je, da se z desnim palcem to da popolnoma izničiti, če plina ne popuščaš nenadoma in ga ponovno dodajaš. Z mehkim in kontroliranim dodajanjem in popuščanjem, tako, da so omenjeni sklopi vedno >napeti< tega ni slišati.
Slike pa sledijo...

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 15 Okt 2014, 12:07

Sezonsko menjas stiricikle? Ali si se ustrasil, da bos na osankarico z vrvjo privezan za zadnji konec BIFovega? :)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Okt 2014, 12:17

freshslo napisal/-a:Sezonsko menjas stiricikle? Ali si se ustrasil, da bos na osankarico z vrvjo privezan za zadnji konec BIFovega? :)
Hmmm...tistega zadnjega ne vem, če bi privlekel do Osnakarice...boljše če bi vzel sanke... :mrgreen:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 16 Okt 2014, 05:33

Tisto zadnje je bilo samo nadomestno vozilo :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 16 Okt 2014, 08:48

In kaj je zdaj padlo, Polaris?? 8)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 16 Okt 2014, 10:55

Tole vozilce :D

Slika

Tako, da sedaj ne izstopam iz povprečja :mrgreen:

Slika

GoranP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a GoranP » 16 Okt 2014, 11:54

Lepo to :)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 16 Okt 2014, 13:20

Nobene izvirnosti! :)

Zelo lep, cestitke za nakup! Naj ti dobro sluzi!

Pa bo dovolj 500ccm, za teren vem, da se prevec, ampak tko za duso?

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 16 Okt 2014, 21:17

Bo dovolj. Tak malo za primerjavo- ne potegne nič slabše kot KQ. Rotax, dva valja, G2... saj poznaš :D

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 16 Okt 2014, 22:18

Zanimivo, potem brp 500 potegne enako kot brp800? V pospeskih do 60kmh sta bila kq750 in brp800 kar enaka. Dva valja proti enemu valju v pospeskih je tehtnica vedno na enem valju v prid ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 16 Okt 2014, 22:25

To se mi zdi skoraj nemogoče. Po prvem servisu bova z Bifom naredila eno primerjavo v stili dregrejsa,seveda z kamero. Da bi bil king blizu 800 pa ne verjamem. Res, da je vlekel čudovito, a proti dvovaljniku nima šanse. Bomo videli, sedaj je še v fazi utekanja..

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Okt 2014, 08:04

KQ je presenetljivo dober iz štarta. Je pa dejstvo, da je to motor z največjim valjem v svoji klasi, največ konji med enovaljniki, izrazito športno nravnan in za kakšnih 40kg. lažji od Outlanderja.
Stara 650-ka in KQ sta bila direktna konkurenta. Po videnem je v startu KQ boljši, skoraj bi upal rečt, da mnogo boljši...ampak se veselje kmalu konča...2 valja sta pač 2 valja.
Ampak te primerjave so zame osebno irelevantne. Štarti iz mesta in podobno so Cafe-racer igre.
Za resno "delo" pa 2-valjnik pač ni primerljiv z 1-valjnikom. 1-valjnik prej kot slej ostane brez sape...še posebaj, če ga malce naložiš, bog ne daj dodaš sopotnika in je breg daljši kot pričakovano, da o kakšnem blatu ne govorimo.
Tako da...pač stvar osebne izbire in občutka.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 17 Okt 2014, 09:26

Pravilno :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Okt 2014, 09:42

Ko sem imel se oba doma sem jih enkrat nalozil v kombi in odpeljal na Krk, kjer sva se z kolegom vozila. Takrat je bil moj BRP se stock (brez CVTeca in STMa) in pri startih iz 0 sta bila identicna (verjames ali ne, mi je vseeno). Razlika je zacela nastajati od 50-60kmh naprej. Zal ze sama teorija govori v startu v prid enemu cilindru. Dvovaljnik (BRP) je bil izrazitejso mocnejsi v klancu, ko sva sla recimo iz pomola v Silu nazaj proti Gornji Klapi, kjer je asfaltni hrib z kar dobrim naklonom, tam sem z BRPjem z 3/4 gasa vozil v stric KQ z polnim plinom. Ali recimo v sloveniji zadnji klanec na vrhu Krvavca, ko potem prides do zalogovnika vode, kjer naredijo wake party.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 17 Okt 2014, 09:50

Bravo =D> ,čestitke za nakup.

2011-2013 Shineray XY 300 STE- z veseljem prodan :P
2014-2015 KTM 640 LC4 SM -na žalost prodan :cry:
2013-2017 Access SP 450 R - žal prodan :cry:
2018-2021 BRP BAJA DS650X - tudi žal ni več v moji lasti ](*,)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Okt 2014, 09:56

Ja zakaj ne bi verjel. Seveda bi kar šlo...vendar je nekaj razlik, ki jih nismo pri pogovorih upoštevali.
Ko govorim o 800-ki imam v mislih 800R agregat...ker tega pač imam, ki je za kar nekaj konjičkov težji od "stare" 800-ke.
In nekako gre skupaj tvoja izkušnja "stara"800-ka in KQ + razlika v teži + 1 valj v štaratu....
...v bistvu govorimo o enakih zadevah iz različnih zornih kotov..
Moj povzetek...vsi so dobri... :mrgreen:

Odgovori